سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 10054 منتشر شده در مورخ: 1393/7/1 ساعت: 09:46 گروه: فرهنگ و هنر  
«هیس...»، درد مشترک همه انسان‌هاست

«هیس...»، درد مشترک همه انسان‌هاست

فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» به کارگردانی «پوران درخشنده» با حضور این فیلمساز ایرانی در بخش «زنان در میدل‌ایست» در دانشگاه برکلی آمریکا به نمایش درآمد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از شرق، «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» تاکنون در جشنواره‌های مختلفی در داخل و خارج از کشور و به‌خصوص در کشورهای آمریکا و کانادا به نمایش درآمده و جوایز متعددی کسب کرده است، ازجمله؛ جایزه فیلم منتخب تماشاگران در سی‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال۱۳۹۱، جایزه بهترین فیلمنامه برای «پوران درخشنده» و جایزه بهترین بازیگری زن برای «طناز طباطبایی» و لوح تقدیر بهترین فیلم بخش مسابقه داستانی در جشنواره فیلم‌های مستقل زنان در آمریکا، جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره بین‌المللی فیلم «رنگین‌کمان» در انگلستان، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره بین‌المللی فیلم «ارواین»در آمریکا، جایزه بهترین فیلم از چهارمین جشنواره فیلم‌های ایرانی لندن در انگلستان...

 
 «هیس...» در آخرین حضور بین‌المللی خود در بخش ویژه فیلم‌های ایرانی در هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم الهام در شهر «پرت» مرکز ایالت استرالیای‌غربی روی پرده رفت. این جشنواره در روزهای ۱۲ تا ۲۲تیر امسال (سوم تا 13ژوئن 2014) در کشور استرالیا برگزار شد. همچنین فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» در آخرین حضور بین‌المللی خود در بخش رقابتی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم اوراسیا در شهر آلماتی قزاقستان به نمایش درآمد. این جشنواره در روزهای 24 تا ۲9شهریور(15 تا 20سپتامبر 2014) در کشور قزاقستان برگزار شد. فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» روز پنجشنبه 27شهریور (18سپتامبر 2014) در بخش «زنان در میدل‌ایست» در سالن استفان در دپارتمان مطالعات زنان در دانشگاه برکلی آمریکا با حضور این کارگردان به نمایش درآمد و مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
 
گفت‌وگو  با پوران درخشنده را در این زمینه می‌خوانید:
 
   برنامه نمایش فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» در دانشگاه برکلی چگونه شکل گرفت؟
 
در حقیقت از فیلم سینمایی «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» دعوت شد تا در چندین دانشگاه معتبر در آمریکا به نمایش درآید و با حضور دانشجویان درباره آن بحث و گفت‌وگو شود. برنامه فیلم در ساعت 7 بعدازظهر روز پنجشنبه 27شهریور جاری (18سپتامبر 2014) در بخش «زنان در میدل‌ایست» در سالن استفان در دپارتمان مطالعات زنان در دانشگاه برکلی آمریکا آغاز شد و مدیر جلسه توضیحات مختصری درباره سینمای ایران و فیلم‌های من ارایه کرد و پس از آن هم جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
 
  استقبال از نمایش فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» چگونه بود؟
 
استقبال از فیلم خیلی خوب بود. برای خودشان هم این استقبال تماشاگران جالب بود، به‌طوری که جا برای نشستن وجود نداشت و مجبور شدند تعدادی صندلی به سالن اضافه کنند و برخی هم روی زمین نشستند. در این مراسم زنان از کشورهای مختلف مثل سوئد، ترکیه، هند و کشورهای عربی حضور داشتند و بعد از نمایش فیلم دغدغه‌های خود را بیان کردند.
 
  پیرامون فیلم چه سوالات و مسایلی مطرح شد؟
 
خب در این جلسه دانشجویان از ملیت‌های مختلف حضور داشتند که البته با موضوع فیلم آشنایی داشتند. موضوعاتی همچون rape، abuseو padophile از مسایل مهم جامعه آمریکاست. منتها حرفشان این بود که با وجود قوانین علیه چنین خشونت‌هایی و اقدام، مقابله و مخالفت‌هایی که علیه این مسایل وجود دارند، اما همچنان چنین اتفاقاتی می‌افتد و در مواردی هم متاسفانه روبه‌گسترش است.
 
در آن جلسه برخی‌ها معتقد بودند از این طرف هم وظیفه هنرمندان و دانشگاه‌ها این است که آنقدر در این‌باره اطلاع‌رسانی کنند و سطح آگاهی مردم را بالا ببرند تا همه متوجه شوند که نباید در مقابل آن موضع منفعلانه گرفت. مثلا یکی از پرسش‌های جدی این بود، با وجودی که انسان اشرف مخلوقات است، اما چرا به همنوع خود رحم نمی‌کند و حتی این خشونت را هم نسبت به حیوانات تسری داده‌اند! خانمی از کشور ترکیه مطرح می‌کرد که در جامعه ما هم چنین مسایلی وجود دارد و چقدر خوب است که فیلمی نظیر «هیس...» ساخته شد و فرهنگ‌های دیگر هم با این مسایل آشنا می‌شوند.
 
اصلا چنین فیلم‌هایی باید در جوامع دانشگاهی نمایش داده شود تا بحث‌های جدی و اساسی در جامعه راه بیندازد و توجه سیاستمداران، جامعه‌شناسان و روانشناسان را جلب کنند تا راهکارهای برون‌رفت از آن را پیدا کنند. برخی‌ها هم می‌گفتند موضوعی که شما در فیلم مطرح کردید، در حقیقت درد مشترک همه انسان‌هاست و در بیشتر جوامع اتفاق می‌افتد. فقط شما جسارت کردید و این موضوع را در فیلم مطرح کردید و از این طریق توانستید مخاطبان گسترده‌تری را آگاه کنید. چون از طریق هنر سینما باید این مسایل را فریاد زد تا به گوش همگان برسد. چرا که همین الان چنین فجایعی در آفریقا و در کشورهای درحال جنگ دارد رخ می‌دهد و زنان و کودکان بیشترین قربانیان آن هستند.
 
  برنامه بعدی شما چیست؟
 
به محض اینکه به ایران برگردم، می‌خواهم تولید فیلم «خانم! مال معرفی کنید» را آغاز کنم. .
twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

هیچ اعتمادی بین نظام و مردم وجود ندارد/ جوانان دستگیر شده بعد از آزادی سریعا فوت می‌کنند!

ایزدخواه، نماینده تهران: در شروع دولت سیزدهم قیمت دلار ۲۶ هزار تومان و امروز ۳۹ هزار تومان است؛ یعنی افزایش قریب به ۵۰ درصد / قدرت پول ملی کشور جنگ زده سوریه ۸ برابر از ما بیشتر است / زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما فریاد زدیم که مسئله، ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی است

چگونه از جزئیات دریافت سود سهام عدالت مطلع شویم؟

امروز از بحران جمعیتی رنج می‌بریم/لزوم جمع آوری اطلاعات و آدرس‌های حقوقی توسط ثبت احوال

توپ گرانی در زمین سازمان حمایت از مصرف کننده افتاد

ثبت نام بدون کنکور علمی و کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی

پربیننده ترین ها
  • 14
  • :
  • 49
  • :
  • 32
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/3399 sec