پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 10290
وقتی بانک مرکزی و وزرا، خلاف ادعای رییس جمهور میگویند:
تنقاضات عجیب و غریب در آمارهای دولتی/ چرا مردم به آمارهای بانک مرکزی اعتماد نمی‌کنند؟
الان تورم داریم اما دیگر نرخ تورم 40 الی 70 درصد نیست بلکه 4 الی 12 درصد است / گزارش بانک مرکزی تورم معادل21.1 درصد است /در سال 91 رشد ما منهای 6.8 دهم بود و در سال 92 رشد ما منهای 2.9 بود / اما آمارهای که از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری اعلام شد حاکی از این بود که در سال 91 رشد اقتصادی منهای 5.8 و در سال 92 نیز 0.8 بوده است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، دوشنبه این هفته حسن روحانی رئیس جمهور برای پنجمین بار به صداوسیما آمد تا در گفتگویی با مردم از اوضاع کشور بگوید. سخنان روحانی در بخش های مختلف اقتصادی، سیاست خارجی و داخلی، طرح های اولویت دار دولت، سلامت و رفاه و مسایل زیست محیطیبود اما در بعضی از موارد به خصوص در بخش اقتصاد تناقضات آشکاری با آمارهای رسمی کشور و همچنین صحبت های مسئولین مربوطه داشت.

روحانی با اشاره به اینکه کشور از رکود خارج شده درباره تورم صحبت کرد و درباره تورم در دولت قبل و دولت یازدهم گفت "گاهی مردم می گویند که دولت مرتب اعلام می کند، تورم را مهار کردیم جنس ها که ارزان نشده است و مهار تورم را به مفهوم ارزان شدن اجناس در مغازه ها می دانند. خوب تورم معنایش این است که یک رشد شتابنده تورم ما داشتیم ما این اسب سرکش را مهار کردیم این رشد را کاهش دادیم، نه اینکه متوقف کردیم".

 


 

رئیس جمهور ادامه داد "تورم نقطه به نقطه کشور در تیرماه سال گذشته 44 الی 45 درصد بود و الان در شهریور این رقم 14.4 است، یعنی 31 واحد درصد تورم نقطه به نقطه را کاهش دادیم. الان تورم داریم اما دیگر نرخ تورم 40 الی 70 درصد نیست بلکه 4 الی 12 درصد است". تناقض اصلی این سخنان روحانی با آمار اعلام شده بانک مرکزی در 4 مهر است. گزارش بانک مرکزی اینگونه بود که طی آن نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریور‌‌ماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریور‌ماه 1392 معادل21.1 درصد است.

در ادامه روحانی درباره رشد اقتصادی در دولت قبل و دولت یازدهم گفت "در سال 91 رشد ما منهای 6.8 دهم بود و در سال 92 رشد ما منهای 2.9 بود؛بنابراین در مجموع ما 8 الی 9 فصل پشت سر هم رکود داشتیم". اما آمارهای که از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری اعلام شد حاکی از این بود که در سال 91 رشد اقتصادی منهای 5.8 و در سال 92 نیز 0.8 بوده است.

نکته مهم در اینجاست که وقتی رئیس جمهور نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی خودش را قبول ندارد چطور توقع دارد مردم آن را بپذیرند؟ جالب است نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی منتهی به اسفند 92 در دولت یازدهم 34.7 می باشد و تورم منهی به اسفند 91 در دولت گذشته 30.5 می باشد. ولی رئیس جمهور در گفتگویی اخیر تلویزیونی اصرار داشت تا تورم در سال پایانی دولت سابق را بالای 40 درصد القا کند.

حال که رئیس جمهور آمار اعلامی توسط بانک مرکزی را قبول ندارد آیا مردم باید تورم، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و دیگر آمار بانک مرکزی را بپذیرند؟

تناقضات سخنان روحانی با آمارها و سخنان دیگر مسدولین مربوطه به نفت رسید. رئیس جمهور درباره رشد صادرات نفت گفت "زمستان سال گذشته اولین بخش اقتصاد ما (نفت) از رکود خارج شد و صادرات ما در بخش نفت 13.7 دهم درصد رشد نشان داد. اما منصور معظمی معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت در فروردین امسال رشد صادرات نفت را در سال 92، 20 درصد عنوان کرد "سال گذشته صادرات نفت خام کشور 20 درصد رشد داشته است".

گفتگویی تلویزیونی روحانی و آمارهای اعلام شده توسط ایشان حاکی از اختلاف ها و تناقضات زیادی بود که در برخی موارد این آمار ها بیشتر و در برخی از موارد کمتر از دیگر آمارهای رسمی و اعلام شد بود. با این حال مردم چگونه میتوانند به صحیح بودن آمارهای روحانی از وضعیت اقتصادی کشور اعتماد کنند در حالی که رئیس جمهور همیشه بر شفاف بودن دولت خود اذعان کرده است؟


Page Generated in 0/0108 sec