اعتراف مقامدولتی درباره 1+5
رئیس شواری فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: برخی ها با تغییر فرد به دنبال تغییر افراد هستند، اما باید بپذیریم که اگر وزیر یا معاونی تغییر کند، دلیلی ندارد که معاونین و یا مدیران جابجا شوند.
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم سید رضا اکرمی در گفتگو با نسیم به مباحث آزادی بیان ،جایگاه نقد در دولت، اقتصاد، مذاکرات هسته ای، تحقق شعار های دولت، تغییر مدیرا ن و شایعه پراکنی برخی از اطرافیان دولت مبنی بر تشکیل اتاق فکر علیه روحانی پرداخت که در ذیل متن کامل گفتگو آمده است:
*نسیم: فضای نقد و انتقاد را در کشور چقدر باز می دانید و آیا شما به عنوان یکی از مسئولان دولت یازدهم نقد پذیر هستید؟
- در این کشور انقلابی به نام جمهوری اسلامی کردیم و شعاری به نام استقلال آزادی جمهوری اسلامی دادیم ، به طور طبیعی کشوری که انقلاب کرده و حدود ۳۰ انتخابات برگزار کرده، آزادی بیان دارد.
***متاسفانه در کشور سلیقه ای و دلبخواهی عمل می کنیم
وجود نقد، انتقاد و اعتراض در کشوری که انقلاب کرده یک امر طبیعی است که البته برای نقد و انتقاد ۳ شرط قائل هستم، اولا انتقاد از هرچیزی که می کنیم باید آگاهانه باشد دوم ناصحانه باشد یعنی از باب رفع ابهام و اشکال دلسوازنه و خیرخواهانه باشد نه اینکه مچگیری و کینه توزانه باشد.
سوم اینکه پیشنهادی برای جایگزین داشته باشیم فقط نقد نکنیم و بگوییم چرا گرانی و گرانفروشی است. به عنوان مثال یک رانی را در جاده قم ۱۷۰۰ و د ر جاده چلوس ۱۲۰۰ گرفتم معلوم می شود که ما رها هستیم و سلیقه ای و دلبخواهی عمل می کنیم، انصاف، اعتدال و مراعات حال دیگران و خودمان را نداریم و باید به سمت قانون مداری و تشکل برویم.
***دولت در برخی کارها شتابزده عمل کرد
* نسیم: به نظر شما چقدر از شعار های دولت یازدهم تا به امروز توانسته محقق شود و رنگ و بوی اجرایی به خود بگیرد؟
-معتقدم دولت در برخی کارها شتابزدگی داشته و در برخی از موارد توفیق داشته است و توانسته امید را در جامعه ایجاد و با تدبیرکارها را پیش ببرد.
اگر امروز را با سالهای گذشته مقایسه کنیم در جامعه ما ثبات و امید وجود دارد و برای ادامه راه باید همه کمک کنند.اینکه بگوییم دولت فقط باید اصلاح کند توقع خوبی نیست.
***برخی ها فکر می کنند با تغییر رییس جمهور آبدارچی ادارات هم باید تغییر کند
متاسفانه در کشور ما خیلی ها بر این باورند که چرا با روی کارآمدن دولت جدید چرا همچنان برخی ها بر منصب های خود پابرجا هستند؟ و هنوز در جامعه توقع تغییر وجود دارد.
برخی ها با تغییر فرد به دنبال تغییر افراد هستند، اما باید بپذیریم که اگر وزیر یا معاونی تغییر کند، دلیلی ندارد که معاونین و یا مدیران جابجا شوند.
باید فرهنگ کشور در این خصوص تغییر دهیم، آیا دنیا با تغییر رییس جمهور یا وزیر باید تا آبدارچی ادارات هم عوض شود؟! اگر در راس تغییری اتفاق افتاد بدنه باید کار خودش را انجام دهد.
از سوی دیگر مشکلی در کشور داریم و آن هم بدنه ما وجدان کاری ندارد.همه کارشناسان و پژوهشگران اعلام می کننند که کار مفید در ادارات ما ۴۵ دقیقه بیشتر نیست.مرکز پژوهش ها اعلام می کند که بخش خصوصی کار مفیدش روزی ۲ ساعت است درصورتیکه دردنیا از ۵ ساعت به بالا کار مفید انجام می دهند، وظیفه اصلی ما اصلاح این بخش است.
***بگو مگوهای کشور حاصل بیکاری مسئولان است/اقتصاد دولتی بروکراسی به همراه دارد
معتقدم بسیاری از این بگو مگو هایی که در جامعه ما وجود دارد به دلیل بیکاری است.اگر کسی کار کند و مشغول ارائه کار مفید باشد اصلا وقت ندارد به قول ما طلبه ها این قلت ان قلت کند، برخی ها چون بیکار است شروع می کند به ناخنک زدن به این و آن.
***۵۸۰ هزار میلیارد نقدینگی سرگردان در کشور است
رهبر معظم انقلاب نسبت به درون اهتمام دارد و این به معنای آن است که اگر در درون مشکلی بوجود آید، باید با همفکر و همکاری یکدیگر آن را برطرف کرد یعنی وقتی ۵۸۰ هزار میلیارد نقدینگی سرگردان در کشور داریم با کمک و تشویق افراد، پول ها را به کارگاه ها، شرکت های صنعتی، حمل و نقل و خدمات تزریق کنیم تا تولیدات کشور رونق و کیفیت پیدا کند که مطبوعات باید جامعه را به سمت آگاهی و وحدت بیشتر پیش ببرد.
برخی از روزنامه ها می گویند چرا مذاکرات ژنو به نتیجه نرسید مگر اعلام کرده بودند که چند ماه طول می کشد؟مذاکره ادامه دارد و همین الان نتیجه داده و تحریم ترک خورده است.
برخی ها به دنبال نتیجه ۱۰۰ درصد در مذاکرات هستند، کدام مذاکرات این نتیجه را داده است؟ بحث برد- برد است. قطعا آنها کوتاه نمی آیند ما هم کوتاه نمی آییم.غربی ها قطعا برای خودشان منافع ساختاری دنبال می کنند ما هم باید برای خودمان منافع دنبال کنیم.
ایران باید مذاکره کند چرا برخی ها در ۱۱ سال قبل هیچ حساسیتی نسبت به مذاکرات نداشتند؟چرا نمی گفتند شما همه کشک می سابید و این مذاکرات اصلا فایده ای ندارد؟
***۵+۱ موجودیت ایران را قبول ندارد/ هماهنگونه که امام حسن(ع) با معاویه مذاکره کرد ما هم باید مذاکره کنیم
* نسیم: شرمن نماینده آمریکا در ۵+۱ اعلام کرده یکی از موضوعات مطرح در مذاکرات بحث موشک های بالستیک است بازهم شما به مذاکرات خوشبین هستید؟
- قبول نکردیم، اگر حقیقت را بخواهید ۵+۱ موجودیت ما را قبول ندارند. دقت کنید امروز ما با چه کشورهایی داریم مذاکره می کنیم؟ امام حسن (ع) با چه کسی مذاکره کرد؟ با معاویه مذاکره کرد.اما حضرت می گوید چاره ای جز این ندارد.
ما باید مذاکره کنیم تا دنیا بداند که مسئله ایران هراسی یک دروغ است. آنها می گویند ایران اهل مذاکره نیست اما چند ماه است که داریم ثابت می کنیم اهل مذاکره هستیم به غربی ها می گوییم که اگر حرف حسابی دارید، بزنید.
معناش این نیست که هرچه او می گوید درست است و ما باید بپذیریم اینکه مذاکره نیست.مذاکره داد و ستد و برد- برد است، اما اعتدال و همان نرمش قهرمانانه وجود دارد.
*برخی های اگر در زمان پیامبر بودند به صلح حدیبیه ایراد می گرفتند
در چند روز گذشته کتاب تاریخ مطالعه کردم و به بحث صلح حدیبیه رسیدم ، ببینید رسول اکرم (ص) با مشرکین قریش و مکه ایها چه صلحی امضا کردند؟ خدا می داند اگر بعضی ها در زمان رسول اکرم هم بودند به ایشان ایراد می گرفتند که آقا این ذلت است ولی پیغمر مذاکره کرد تا آنها را درمقابل عمل انجام شده قرار دهند خود آنها مجبور شدند بعد از صلح کوتاه بیایند که فتح مکه بدنبالش اتفاق افتاد.
نمی گویم هیات مذاکره کنند ایرانی اشتباه نمی کند اما کمک کنید اشتباه نکند نه اینکه اصلش را زیر سوال ببرند و بگویند بی خود وقتشان را تلف می کنند.
۳۴ سال آمریکا با ما قطع رابطه کرده چگونه ۳۴ روزه می خواهید همه مسائل حل شود؟ ممکن است ۳۴ ماه زمان ببرد که در این فرصت باید در داخل کشور رشد،رونق و کار را ایجاد و اندکی همدیگر را تحمل کنیم.
***مذاکرات هم "پرتی" دارد و هم دستاورد
*نسیم: برخی کارشناسان معتقدند که تیم مذاکره کننده شتاب زدگی داشته و به جمله رهبری در این خصوص اشاره می کنند که "اگر آن اتفاق نمی افتاد(تماس تلفنی روحانی با اوباما) بهتر بود" اشاره می کنند، آیا شما هم معتقد به شتابزدگی تیم هسته ای هستید؟
-ببینید به طور کلی عرض می کنم وجدانا کسی که وارد گود می شود بلاخره "پرتی ها" و دستاوردهایی دارد.نمی شود که در استخر بروید و پاهایتان خیس نشود.
***تجربه مذاکره با ۵+۱ یک دستاورد است
دیکته نانوشته غلطی ندارد. دیکته نوشته هم نیازی نیست که حتما ۲۰ باشد نمره دورقمی ۱۴ هم برای ما قابل قبول است همش انتظار ۲۰ نداشته باشید. معتقدم هشدار را باید داد ولی تقویت هم کرد.
بپذیرید که اگر مذاکره نمی شد تشدید تحریم ها و اضافه شدن فشار را داشتیم اما الان تشدید و فشار را نداریم و ترک خوردن تحریم ها را داریم.
اگر مذاکرات به جایی نرسید رهبر معظم انقلاب فرمودند تجربه جدیدی است و تجربه هم یک دستاورد محسوب می شود و همه ملتها متوجه کینه توزی و حیله گری غربی ها می شوند.
-به همه توصیه می کنم در کشور انقلاب کردیم و همه ۷۵ میلوین نفر وارث این انقلاب هستند و باید طبق قانون و رهنمودهای مقام معظم رهبری شروع به کار و دشمن را افشا و صرفه جویی در مصرف کنیم اینکه دیگر ژنو و ۵+۱ نیست. همه باید آستین همت را بالا بزنیم "کس نخاراند پشت من جز ناخن انگشت من"
***ادعای تشکیل کمیته و اتاق علیه دولت به دلیل بیکاری و بی خوابی است/دولت به دنبال راه اندازی تشکل نیست
*نسیم: در روزهای گذشته شاهد هستیم که یکی از مسئولان دولت و برخی از چهر های اصلاح طلب مدعی شدند که کمیته تخریبی علیه دولت راه اندازی شده است شما موافق این صحبت ها هستید؟
-اینها به دلیل بیکاری و بی خوابی است که به دنبال اختلاف بین هم هستند، دعا کنید خدا عقلمان دهد.
*نسیم: شما گفتید که یکی از مشکلات کشور عدم وجود یک تشکل فراگیر است، آیا دولت و برخی از دولتمردان قصد راه اندازی تشکل فراگیر را دارند؟
خیر دولت درگیر برنامه های روزمره است و فرصت ندارد البته دولت طبق قانون اساسی هم نمی تواند حزب و تشکل تشکیل دهد کار مردم است.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/6794.html |