سینمای ما خودش را در مختصات جهانی تعریف نمی کند و به شدت به دنبال پاک کردن صورت مساله است
رییس سازمان سینمایی مطرح کرد:
سینمای ما خودش را در مختصات جهانی تعریف نمی کند و به شدت به دنبال پاک کردن صورت مساله است
حیدریان گفت: ما باید بدانیم در سینمای ایران، کجا هستیم. من قصد صحبت ژورنالیستی ندارم اما فکر نکنم هیچ یک از شما حال امروز سینمای ایران را خوب بدانید چون سینمای ما خودش را در مختصات جهانی تعریف نمی کند و به شدت به دنبال پاک کردن صورت مساله است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال عصر امروز سه شنبه ۲۸ آذرماه در موزه سینما برگزار شد که محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی در این مراسم عنوان کرد: من همیشه سعی می کنم نگاهم سیستماتیک و مبتنی بر برنامه باشد.

وی با اشاره به ریشه سینما عنوان کرد: من این نکته را که سینما حاصل دوره بورژوازی است، نه رد می کنم و نه تایید اما باید دانست سینما محصول یک فرهنگ و تمدن دیگر است و احساس نیاز به آن در تمدنی دیگر شکل گرفت ولی متوقف به آنجا نماند. این صنعت روز به روز با شتابی بیشتر، استفاده های متنوع تری پیدا کرد و با ورود به فرهنگ ما از درون مجدد بازتعریف شد.

حیدریان با بیان اینکه سینما دایما نو به نو می‌شود، یادآور شد: سیما زایش های جدیدی را تجربه می کند و امروزه به نظرم، سینما در یکی از قله های رفیع قرار دارد چون انقلابی بزرگتر از انقلاب صنعتی شکل گرفته که انقلاب دیجیتالی است و از چگونه زندگی کردن تا چگونه راه بردن و... همه را دستخوش تغییرات جدی قرار داده و امیدوارم ما هم زودتر در این حوزه علم پیدا کنیم.

وی با اشاره به اینکه پژوهشگران در عصر کنونی اهمیت زیادی پیدا می کنند، عنوان کرد: ما باید در کشور حدس بزنیم که چه آینده ای خواهیم داشت و باید تعیین کنیم که چه سهمی از سینما در دنیا باید داشته باشیم و آن را مطالبه کنیم.

رییس سازمان سینمایی اظهار کرد: باید بتوانیم بخشی از عقب ماندگی ها در حوزه تکنولوژی را جبران کرده و همچنین به صورت همزمان با سرعت پدیده ها و تغییراتی که در جامعه ایجاد می‌شود جلو برویم. زمانی می گفتند کارگردان ها آرزویشان این بود که به طور مثال رویایی را عملی سازند اما اکنون تصویر اولیه ای را که ارائه می کنیم و آنچه از صاحبان تکنولوژی دریافت می کنیم بسیار متفاوت است و این آرزوها برآورده شده است.

حیدریان افزود: ما باید بدانیم در سینمای ایران، کجا هستیم. من قصد صحبت ژورنالیستی ندارم اما فکر نکنم هیچ یک از شما حال امروز سینمای ایران را خوب بدانید چون سینمای ما خودش را در مختصات جهانی تعریف نمی کند و به شدت به دنبال پاک کردن صورت مساله است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: فیلم ما باید بتواند با شهروند جهانی ارتباط برقرار کند و این وضعیت سینمایی ما که سهل و ساده پسندی در مخاطب را رایج می کند باید تغییر یابد. اگر امروز نتوانیم به سرعت تغییر کنیم که با کیفیتی حرف بزنیم که مخاطب جهانی را آن بفهمد، حذف خواهیم شد.

رییس سازمان سینمایی بیان کرد: آمار استقبال از پردیس های سینمایی موید این است که مردم صرفا برای تماشای فیلم به سینما نمی آیند بنابراین پژوهش و پژوهشگر باید به سینما تلنگر بزند و آن را از خواب بیدار کند. همه ما باید بیدار شویم و باید بتوانیم شهروند جهانی را حفظ کرده و با او ارتباط برقرار کنیم.

حیدریان افزود: سینما نیازمند پژوهش است تا عقب ماندگی های خود را جبران کند.

وی در پایان سخنانش گفت: هر چند جایزه پژوهش سینمایی سال هر دو سال یکبار اتفاق می افتد اما به نظر می آید باید به گونه ای سریع تر عقب ماندگی ها را جبران کرد تا سال آینده با رضایتی بیشتر در این حوزه حرکت کنی
م.