شهر زیبا و مقدس آستانه اشرفیه
ساعت 5 بعد از ظهر وارد شهر بسیار زیبای آستانه اشرفیه شدیم. ورودی شهر با تابلویی از شهدای روحانی شهر مزین شده بود، لحظاتی در برابر 8 تن از شهدای روحانی آستانه اشرفیه ادای احترام نمودیم سپس به سمت تنها مکان زیارتی شهر، امام زاده سید جلال الدین اشرف(ع) رکاب زدیم.
حرم امام زاده سید جلال الدین اشرف، آستانه اشرفیه، چهارشنبه 28 اردیبهشت 1391
امام زاده سید جلال الدین اشرف از مکانهای زیارتی مهم منطقه میباشد،
تاریخچه امامزاده جلالالدین اشرف(ع)
سیدحسن ملقب به سید جلال الدیناشرف از فرزندان امام موسی کاظم(ع) میباشد مادرش نجمه خاتون میباشد و برادر امام رضا(ع) میباشد
سید جلالالدین به سال 180 هجری قمری در شهر مدینه منوره دیده به جهان گشود و به سال 223 قمری در راه مبارزه با طاغوت زمان به درجه رفیع شهادت رسید.
امام موسی کاظم (ع) قبل از تولد سیدحسن به دستور هارون الرشید در شهر مدینه دستگیر گردید و به زندان افتاد.
پس از شهادت امام موسی(ع) سرپرستی و تربیت سیدحسن به برادرش امام رضا(ع) محول شد
ورودی شهر آستانه اشرفیه اردیبهشت 1391
سید جلالالدین اشرف در دامن امام معصوم (ع) به مراتب کمال رسید او بعد از امام رضا(ع) در علم و حلم و زهد و تقوا و شجاعت و سخاوت بر دیگران پیشی گرفت.
سیدحسن از محبوبترین برادران امام رضا(ع) بود
در زمان ولایت عهدی امام رضا(ع) به سال 201 هجری قمری در حالی که فقط جوانی 21 ساله بیش نبود از مدینه منوره به قصد تبلیغ مکتب ناب محمدی به شهر بغداد عزیمت نمود.
سال 204 هجری قمری زمانی که مامون قصد داشت به بغداد برود وی شهر بغداد را ترک نمود و با جمعی از پیروانش به ایران مهاجرت نمود.
در همین زمان شیعیان و ساداتی که به کوه دیلم پناهنده شده بودند به دلیل این که توسط حکام محلی که خود را از بقایای مروان ابن حکم (آل مروان) و بنی امیه میدانستند در معرض خطر قرار گرفته بودند و از حداقل آزادیها محروم شده بودند امامزاده سید جلالالدین اشرف را به گیلان دعوت نمودند.
نمایی از حرم سید جلال الدین اشرف اردیبهشت 1391
سید جلالالدین اشرف به سال 206 هجری قمری دعوت شیعیان گیلان را لبیک گفت و برای خون خواهی برادرش امام رضا(ع) که توسط حکومت جور مسموم شده بود رهبری مبارزان آزادی خواه گیلان را بر عهده گرفتند.
سید جلالالدین اشرف طی سلسله مبارزات خونینی در سال 211 هجری قمری قدرت را به دست گرفتند و حکومتی با قوانین شیعیان علوی را در منطقه گیلان بر پا نمودند در حقیقت پایه ریز اولین حکومت شیعه در ایران گردیدند.
پس از 13 سال حکومت سرانجام به سال 223 هجری قمری در جنگ و گریز با حکومت علوی ستیز در روستای دیلمان در 5 کیلومتری لاهیجان به شدت مجروح شدند.
سید جلالالدین اشرف برای این که پیکر مجروحش به دست مخالفان نیفتد با تلاش و زحمت زیاد خودش را به حوالی رودبار رسانید و در ییلاق دارستان در 9 کیلومتری رودبار به منزل یکی از مریدان شیعه به نام شیخ مفیدالدین پناه برد.
صحن اصلی حرم سید جلال الدین اشرف اردیبهشت 1391
جراحات سید جلالالدین عمیقتر از آن بود که قابل مداوا باشد و سرانجام در منزل عالم مجاهد شیخ مفیدالدین شهد شهادت را نوشید.
بنابر وصیت آن حضرت و تدبیر و زیرکی شیخ مفیدالدین و مشورت شیعیان وفادار وی پیکر سید جلالالدین اشرف(ع) را در تابوتی نهادند و آن را بر بستر سفید رود رها نمودند!
تابوت حامل پیکر پاک آن حضرت بعد از کیلومترها حوالی لاهیجان در قریه کوچان کنار ساحل به گل نشست.
پیکر مطهر سید جلالالدین اشرف توسط عدهای از مردان پاک نهاد به دور از هر گونه تشریفاتی در همان مکان به خاک سپرده شد.
قریه کوچک کوچان به برکت مرقد مطهر حضرت سید جلالالدین اشرف(ع) محل تجمع مریدان آن حضرت گردید و امروز از مشهورترین شهرهای ایران گردیده است.
ضریح متبرکه حضرت سید جلال الدین اشرف(ع) اردیبهشت 1391
آستانه اشرفیه یا همان ده کوچک کوچان از جمله زیارت گاههایی میباشد که در ردیف زیارت گاههایی چون قم، شاهچراغ و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری همه ساله محل زیارت خیل مشتاقانی است که از اقصی نقاط برای زیارتش به شهر زیبا و سرسبز آستانه اشرفیه رهسپار میگردند تا ارادت خود را به خاندان پاک عصمت و طهارت ابراز کنند.
برای زیارت امامزاده وضویی ساختیم، سپس بر گلزار شهدای دفاع مقدس که مدفنشان داخل حرم مطهر بود ادای احترام کردیم، لحظاتی برای زیارت و نماز وارد حرم شدیم، محیطی معنوی که به برکت حضور شهدا باعث شد دقایقی از دنیای مادی فاصله بگیریم با راهنمایی خادم صبور و فهیم حرم آقای رحمان ابراهیمی بیش از نیم ساعت از نقاط مختلف حرم بازدید کردیم سپس آماده حرکت شدیم.
آقای رحمان ابراهیمی با گشاده رویی اطلاعات ارزشمندی از نقاط دیدنی شهر و منطقه در اختیار ما قرار داد.
همکاری خدام حرم بسیار جذاب و در کمال صبر و حوصله صورت گرفت. گرچه اولین باری بود که از شهر بسیار زیبا و جذاب آستانهاشرفیه دیدن میکردم اما برخورد صمیمانه شهروندان و خصوصاً خدام محترم حرم به گونهای بود که احساس کردم بین ما و آنها قبلاً ارتباط دوستانه برقرار بوده است!
ابراهیم رحمانی خادم حرم سیدجلال الدین اشرف، علی قربانپور،28 اردیبهشت 1391
ساعت 6 بعد از ظهر حرم مطهر را به قصد ادای احترام بر مقبره بزرگ مرد ادبیات ایران استاد معین ترک کردیم.
مقبره استاد محمدمعین در مرکز شهر آستانهاشرفیه قرار دارد که مشتاقان بسیاری را از اقصی نقاط ایران به سمت خود جذب میکند. استاد معین از مفاخر ادبی ایران زمین میباشد که به تاریخ نهم اردیبهشت 1297 هجری شمسی دیده به جهانن گشود و در تاریخ سیزدهم تیرماه 1350 هجری شمسی رخت از جهان بربست.
مقبره استاد محمد معین، آستانه اشرفیه، چهارشنبه 28 اردیبهشت 1391
در جستجوی یاران علی قربان پور(علی فاروج)