نمایندگان امضا کننده این نامه مدعی شده اند که مایل نبودن ایران برای آشکار سازی همه ابعاد برنامه هسته ای خود ، یک آزمایش برای ایران و نیات این کشور برای رسیدن به توافق جامع است.
در این نامه همچنین به مقاله کری اشاره شده است و نمایندگان مدعی شده اند که اگر ایران از ورود بازرسان آژانس به داخل تاسیسات هسته ای خود جلوگیری کند ، به این معناست که ایران چیزی برای پنهان کردن دارد.
در این نامه که جان بینر رئیس مجلس آمریکا هم آن را امضا کرده است به گزارش اخیر آژانس اشاره می شود . در گزارش مذکور ادعا شده بود در ابعاد تحقیقاتی برنامه هسته ای خود به دنبال برخی وسایل انفجاری نیز بوده است.
آنها بر مذاکره برای رسیدن به توافق نیز تاکید کرده اند و از کری خواسته اند بر نحوه همکاری ایران با آژانس نظارت دقیق داش باشد.
این نامه که توسط رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آقای اد روینس تهیه شده است. همچنین آقای آلبرت انگل و همچنین 352 امضای دیگر همچنین سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا آقای جان بوهنر(جمهوری خواه از ایالت اوهایو) و رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آقای کوین مک کارتی (جمهوری خواه از ایالت کالیفرنیا) از امضاء کنندگان نامه فوق بوده اند.
این نمایندگان در نامه خود اشاره کرده اند که آژانس انرژی اتمی در حال حاضر ابعاد برنامه نظامی ایران را مورد بررسی قرار میدهد که میگوید ایران برنامه هایی برای توسعه و تحقیقات در مورد مواد انفجاری دارد. این گزارش در گزارشی دوره ای آژانس در ماه سپتامبر (یک ماه پیش) اعلام گردیده است و در این گزارش اعلام گردیده که ایران ضرب الاجل زمانی برای حل موضوع فوق را نادیده گرفته است.
این نمایندگان آمریکایی میگویند که اکنون مشخص میگردد که ایران موارد دیگری را برای پنهان کاری در زمینه برنامه هسته ای خود در مد نظر دارد.
این نمایندگان آمریکا همچنین میگویند که عدم شفافیت ایران در برنامه هسته ای خود مانع از فعالیتهای بیشتر کارشناسان آژانس خواهد شد و ممکن است در آینده مانع بازرسی کارشناسان آژانس انرژی اتمی بشود و تایید و راستی آزمایش را برای کارشناسان آژانس با مشکل روبرو نماید.
این نمایندگان میگویند که یک قطعنامه در مورد بازرسیهای آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارتباط با وضعیت برنامه هسته ای ایران ضروری میباشد.
آنها در این نامه از آقای کری خواسته اند که وضعیت گزارش آژانس در مورد برنامه هسته ای ایران را با دقت پیگیری نماید و بخواهد که برنامه اتمی ایران تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی درآید.
در همین حال رویترز از قول یک دیپلمات نزدیک به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده که نمایندگان آژانس و ایران هفته آینده در تهران با همدیگر ملاقات میکنند که در مورد همین فعالیت مواد انفجاری با ایران به تفاهماتی برسند.
در گزارش ماه سپتامبر آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده بود که ایران ضرب الاجل تعیین شده در تاریخ 25 آگوست در مورد 2 محور مورد بررسی در زمینه تحقیقات محفظه انفجاری را تا کنون پاسخ نداده است و همچنین در مورد نوترونهای آزاد که برای انفجار از آنهامورد استفاده قرار میگیرند.
اکنون که آژانس هیچ سند و مدرکی دال بر نظامی بودن پرونده ایران به دست نیاورده است صرفا به موضوعات و اسناد بی ارتباط و پوچی به نام ادعاهای احتمالی برنامه نظامی ایران رجوع مینماید و قصد دارد تا حل و فصل کامل این ادعاها برنامه هسته ای ایران را همچنان با اما و اگر نگاه دارند.
علاوه بر دو مورد محفظه احتراق و استفاده از نوترونهای آزاد به نظر میرسد که آژانس انرژی اتمی 12 مورد را مشخص خواهد کرد که قصد دارد در این 12 مورد از ایران سؤالات و توضیحاتی را درخواست کند. لذا لغو کامل تحریمها را در آژانس به جواب دادن ایران به کلیه 12 سؤال مطرح از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی محدود شده است.