به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، یکی از وعده های حسن روحانی در ایام انتخابات بازگشت احترام به پاسپورت ایرانی بود. روحانی در شبکه تلویزیونی جام جم و در پاسخ به سوالات ایرانیان خارج از کشور عنوان کرد "به همه هموطنان قول خواهم داد که بزرگان و افتخارات ایران را و میراث فرهنگی ایران و بزرگانی که برخی همسایگان در حال تصاحب آنها هستند را این افتخارات که جزو تاریخ و فرهنگ ما است را برمیگردانم و همچنین قول میدهم که احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم".
14 ماه از به روی کار آمدن دولت یازدهم میگذرد و در این مدت عزت پاسپورت ایرانی نه تنها بازنگشته است بلکه در آن اتفاقات نادری که در تاریخ انقلاب بی سابقه بوده افتاده است. در این گزارش به ذکر چند مورد از این بازگشت احترام به هویت ایرانی میپردازیم.
ممنوع الورود شدن نماینده ایران در سازمان ملل امریکا
برای اولین بار در تاریخ 35 ساله انقلاب از ورود نماینده ایران در سازمان ملل جلوگیری کرد. حمید ابوطالبی که از طرف رئیس جمهور نماینده جدید ایران در سازمان ملل انتخاب شده بود به بهانه حضور در تسخیر لانه جاسوسی از ورود به مقر سازمان ملل منع شد. دولت ایالات متحده در روز جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ به صورت رسمی اعلام کرد که کنگره این کشور ورود آقای ابوطالبی به خاک آمریکا را ممنوع کرده است.
اخراج دانشجویان ایرانی
از اوائل سال جاری پلیس امنیت ملی نروژ در برخوردی غیر متعارف اقدام به اخراج ۶۴ نفر از دانشجویان ایرانی که در حال تحصیل در رشته های فناوری هسته ای و فناوری های نوین هستند کرد. آژانس اطلاعات نروژ موسوم به PST مدعی شده که تعداد ایرانیان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم فناوری نروژ بیش از ۱۰۰ نفر هستند که اغلبا در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل اند، این آژانس مدعی شد این دانشجویان پس از بازگشت به ایران می توانند سلاح هسته ای بسازند!
توهین های مکرر مقامات آمریکایی به ایرانیان
در مدت یکسال گذشته شاهد بی ادبانهترین اظهارنظر مقامات آمریکایی بودیم. به طور نمونه وندی شرمن در اظهاراتی سخیف، مردم ایران را به داشتن DNA دروغ متهم کرد و یا رییس جمهور و مقامات نظامی آمریکا ایران را تهدید به حمله نظامی با صلاح اتمی و امثال آن کردند.
حمله به سفارت ایران در بیروت
در 28 آبان 92 دو بمب در مقابل سفارت ایران در بیروت منفجر شد. این حمله 23 کشته و 146 زخمی بر جا گذاشت که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان هم از جمله شهدای این رویداد بود.
ربوده شدن دیپلمات ایرانی در یمن
نوراحمد نیکبخت، یکی از کارمندان بخش اداری سفارت ایران در یمن، تیرماه سال 92 در حال عبور از منطقه دیپلماتیک در جنوب صنعا از سوی افرادی مسلح ربوده شد و این افراد مسلح، وی را به محلی نامعلوم منتقل کردند. حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ایران گفت دولت یمن عامل ربوده شدن این دیپلمات ایرانی است.
ترور دیپلمات ایرانی در یمن
وزارت امور خارجه از ربودن دیپلمات ایرانی در تیرماه عبرت نگرفت تا در 28 دی 92 شبکه خبری الجزیره در خبری فوری اعلام کرد که یک دیپلمات ایرانی به ضرب گلوله افراد مسلح در صنعاء پایتخت یمن کشته شده است. این خبر توسط سخنگوی وزارت امور خارجه تایید شد و مرضیه افخم این اقدام را محکوم کرد.
بی احترامی اردوغان به رهبر بزرگوار انقلاب
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در اقدامی عجیب و بی شرمانه نسبت به مواضع رهبرحکیم انقلاب درباره مسایل منطقه ابراز بی احترامی کرد. رفتاری که مورد اعتراض مردم ترکیه قرار گرفت و جمع عظیمی از مردم آنکارا در شب بعد از آن به خیابان آمده و ضمن حمل عکس آیت الله خامنه ای بر علیه اردوغان شعار داده و عذرخواهی او را خواستار شدند. اما دستگاه دیپلماسی کشور در این زمینه سکوت کرده و واکنشی درخور انجام نداده است.
بی احترامی به رییس مجمع تشخیص، توهین های دیپلماتیک به مقامات ایرانی در دیدارها، نقض چندباره حاکمیت ایران توسط اتحادیه اروپا، دخالت در امور داخلی ایران، رفتار غیر مسئولانه در برابر تعهدات بین المللی و... ضعف شدید دستگاه وزارت خارجه دولت یازدهم است.
حال باید به انتظار نشست و دید که سریال بی احترامی به ایرانیان تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد و تا کی مسئولان دیپلماسی کشور میخواهند با لبخند، سکوت کنند.