به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، متاسفانه در طی 4 سال گذشته برخی وکلای خارجی با قصد و نیت سوء به ترغیب شرکتهای ایرانی پرداختند که میتوانند توسط دادگاههای بدوی و استیناف اتحادیه اروپایی نام آنها را از لیست تحریمهای اتحادیه اروپایی خارج کند و با این ترفند اقدام به کلاهبرداری از برخی شرکتها و موسسات ایرانی کردند.
جدیدترین آنها مربوط به دانشگاه شریف تهران است. متاسفانه حامیان این اقدام بی نتیجه حقوقی که از ابتدا سرنوشت آن مشخص بود با بوق و کرنا اعلام کردند که نام بانک مرکزی ایران و بانک سینا و برخی دیگر از موسسات مالی را توسط دادگاههای اتحادیه اروپایی از لیست تحریمها خارج کردند و در فرجه دو ماهه حق اعتراض و درخواست استیناف از سوی اتحادیه اروپایی، آنها اعتراض نداشته اند و رای کسب شده قطعی شده است. خارج از این موضوع که شورای اتحادیه اروپایی به راحتی میتواند اصلاحیه ای و با بیان این موضوع که شورای اتحادیه اروپایی به یافته های جدیدی دست پیدا کرده اقدام به اصلاح مصوبه پیشین خود نماید. در یکی از این موارد دانشگاه شریف را مد نظر قرار می دهیم که به شورای اتحادیه اروپایی قبلا با تصمیم شماره 2010/413/CISP و با پیوست دوم نام این دانشگاه را در لیست تحریمی خود قرارداد و پس از آنکه دادگاه اتحادیه اروپایی در تاریخ 3 جولای 2014 در پرونده شماره T-181/13 رای به خروج نام دانشگاه شریف از لیست تحریمی داد اتحادیه اروپایی داد و دوباره در تاریخ 8 نوامبر 2014 این دانشگاه را به دلیل موضوعات زیر در لیست تحریمی قرار داد.
1- دانشگاه شریف دارای تعدادی از همکاریها و توافقنامه هایی با دولت ایران و سازمانهای ایرانی است که قبلا تحت تحریمهای اتحادیه اروپایی قرار داشته است.
همکاریهای دانشگاه شریف در زمینه نظامی خصوصا در زمینه موشکهای بالستیک و توسعه این موشکها بوده است.
2- این همکاریها شامل یک توافقنامه در صنایع هوا و فضای اروپا برای تولید ماهواره های فضایی نیز میشود.
3- همچنین همکاری با وزارت دفاع ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر روی قایقهای تندرو و هوشمند و همچنین همکاریهای وسیع و زیادی که با صنایع نظامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارند.