به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از میدان 72؛ نفس مردم به شماره افتاد. تنگی نفس، سرگیجه، حالت تهوع، سوزش چشم، گلودرد و خستگی و بی حالی، سراغ بیشتر ساکنان شهرهای تهران، کرج، اصفهان، اراک، خوزستان، مشهد، تبریز و… رفته، مراجعه بیماران قلبی و ریوی به بیمارستانها، اورژانسها و درمانگاه ها زیاد شده، نفسها در چهار روز گذشته به سختی بالا می آید.
سخنگوی مرکز فوریتهای اورژانس تهران از افزایش ١٠ درصدی مراجعه ها به خاطر آلودگی هوا خبر میدهد. حسن عباسی میگوید: «افزایش ١٠درصدی آمار بیماران تنفسی نشان میدهد که روز یکشنبه ٢۵ آبان، آمار بیماران تنفسی مراجعهکننده به اورژانس ١۵١ نفر، روز جمعه ٢٣ آبان، ١٠٨نفر و روز سه شنبه ٢٠ آبان ماه این تعداد به ١٠٧ مورد مراجعه رسیده است.» رضا دهقانپور، رئیس اورژانس تهران هم به فارس میگوید:« مرکز اورژانس تهران برای امدادرسانی به شهروندان تهرانی در روزهای آلودگی هوا در پنج میدان تجریش، انقلاب، آزادی، راه آهن و امام خمینی(س) استقرار یابد.» به گفته او ۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس در اماکن آلوده شهر مستقر میشود. دهقان پور، آمار مراجعه بیماران به دلیل مشکلات ریوی و قلبی را بهدلیل قطعی نبودن آمارها اعلام نمیکند.« نمیتوان به صورت صریح و قطعی آن را به دلیل آلودگی هوا دانست.» بر اساس اعلام این مرکز، در ٢۴ ساعت روز یکشنبه، ١١٣ مورد بیمار قلبی و ١۵٣ بیمار تنفسی به اورژانس منتقل شدند.
همچنین بنابر گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوا در ادامه روند پایداری جوی در شهر تهران غلظت آلاینده ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون فراتر از حد مجاز قرار گرفته و در آستانه شرایط ناسالم برای تمامی افراد جامعه قرار دارد. شاخص کیفیت هوای امروز ۱۴۲ می باشد. این در حالی است که شاخص کیفیت هوا در روز گذشته ۱۰۹ بوده است. حداکثر شاخص بدست آمده از ایستگاه های سنجش کیفیت هوا مربوط به ایستگاه فرمانداری شهر ری می باشد که در آن شاخص کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای تمامی افراد جامعه قرار داشته و عدد آن ۱۸۸ می باشد.
بر اساس همین شرایط شرکت کنترل کیفیت هوا به تمامی شهروندان توصیه کرده تا از فعالیت شدید بدنی و قرار گرفتن در معرض هوای آزاد جدا خودداری نمایند.
افزایش شدت آلودگی هوا در حالیست که رئیس سازمان محیط زیست از افزایش تعداد روزهای سالم در تهران بهعلت توقف استفاده از بنزین پتروشیمی (ریفرمیت) و استفاده از بنزین یورو۴ خبر میدهد، آغاز فصل سرد خلاف این گفته را تأیید میکند؛ چرا که دوباره شاهد بازگشت روزهای ناسالم به پایتخت هستیم و این بار افزایش آلایندگی هوا حکایتی دیگر دارد؛ حکایت بنزینهای وارداتی که اگرچه بهظاهر استاندارد یورو۴ را دارند اما برای افزایش اکتان آن از فلزات سنگینی مانند ام.ام.تی. استفاده میشود، مادهای که علاوه بر اثرات تخریبی بر مبدلهای کاتالیستی و تجهیزات احتراق خودروها، غلظت آلایندههای ذرات معلق ٬ منواکسیدکربن و اکسید نیتروژن را بهمیزان قابل توجهی افزایش میدهد.
در یکی از نشستهای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی که درباره کیفیت بنزین وارداتی برگزار شد، سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: بنزین وارداتی حاوی فلزات سنگین و ممنوعه مانند ام.ام.تی. است. البته شاهرخ خسروانی؛ قائممقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفته است که احتمال دارد تنها یکی از ده محمولهای که از نیمه تیرماه به کشور وارد شده است، حاوی فلزات ممنوعه باشد.
جلیل سالاری؛ قائممقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش گفته است: با توجه به اینکه بنزین تولید داخل فاقد ام.ام.تی. و فلزات سنگین است و همیشه بنزین داخلی تست خوردگی را پاس کرده است، مشخص میشود که بنزین بیکیفیت وارداتی در تهران توزیع میشود. از سوی دیگر بالا بودن گام بنزین توزیعی نشان میدهد که این فرآورده حامی ام.ام.تی.، فروسین و الکل است.
این در حالیست که تا پیش از این بنزین داخلی با بالاترین کیفیت تولید و در کشور عرضه می شد اما با مخالفت معصومه ابتکار و اقدام بیژن زنگنه تولید آن قطع و بنزین وارداتی جایگزین آن شد.
آب شرب میلیونها پایتختنشین آلوده است/ شهروندان آب معدنی نوش جان کنند!
اما مشکلات زیست محیطی تنها به هوا ختم نمی شود. این روزها مردم تهران هم هوای آلوده استشمام و هم آب آلوده نوش جان می کنند. رحمت اله حافظی رییس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی امروز شورا، نسبت مشکلات موجود در کیفیت آب شرب شهر تهران، از وزیر کشور درخواست کرد تا در ۲۴ ساعت آینده کمیته اضطرار آلودگی آب تشکیل شود، گفت: آلودگی هوا قابل رویت است و همه آن را می بینند اما آلودگی آب قابل مشاهده نیست از این رو هرچه سریعتر این جلسه تشکیل شود و توصیه من به شهروندان این است که از آب معدنی استفاده کنند و از آب لوله کشی شهری استفاده نکند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین در توصیه ای به دستگاه های مسئول تاکید کرد: بجای اینکه موضع گیری علیه این موضوع کنند نسبت به برنامه ریزی برای حل مشکل اقدام کنند.
این اخطار حافظی در حالیست که تاکنون هیچ کدام از مسوولان مربوطه در خصوص آلودگی آب تهران به مردم پایتخت اطلاع رسانی نکرده اند و معلوم نیست تا بحال چند نفر از این آب های آلوده استفاده کرده و دچار زیان و به خطر افتادن سلامتشان شده اند.