بیماریهای دهانی در طول دوره بارداری مشکل شایعی است زیرا تقریبا ۴۰ درصد زنان به التهاب لثه، پوسیدگی دندانها و پیوره مبتلا هستند که در صورت عدم درمان به مادر و فرزندش آسیب میرسانند.
دکتر «جوزف بانکر» در ایالت نیوجرسی معتقد است یکی از مشکلات شایع در میان زنان باردار التهاب لثه است که باعث قرمزی، التهاب و ورم لثهها شده و موجب میشود به راحتی دچار خونریزی گردد. همچنین برخی از زنان به گونهای از تومورهای خوشخیم در دهان مبتلا میشوند که پس از وضع حمل طی عمل جراحی خارج شده و یا به خودی خود برطرف میشوند.
التهاب لثه در دوران بارداری به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در این دوره اتفاق میافتد و این التهاب ناشی از واکنش شدید بدن به پلاکهای موجود در دهان است. به گفته پزشکان در صورتی که بیماری التهاب لثه در دوران بارداری برطرف نگردد ممکن است موجب بیماری پریودنتال شود که طبق نتایج مطالعات، احتمال زایمان پیش از موعد یا حتی تولد نوزاد با وزن پایین را بالا میبرد.
پزشکان در مورد بهداشت دهان و دندان به زنان باردار توصیه میکنند که پس از مصرف هر وعده غذایی، دندانهای خود را با مسواک شستوشو دهند و حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنند. علاوه بر این ضرورت دارد زنان باردار در این دوران و پیش از آن با مراجعه منظم به دندانپزشک نسبت به سلامت دندانهای خود مطمئن شوند.
همچنین یکی از مشکلاتِ زنان در دوران بارداری حالت تهوع به هنگام صبح است. در این مواقع از مصرف مواد شیرین که برای دندانها نیز مناسب برای سلامت دندانها مشکل خواهد بود اما خوردن میوه و سبزی، خشکبار و پنیر توصیه مفید است.
بزاق دهان طبیعیترین مکانیزم برای حفظ سلامت دهان و دندان است به همین دلیل دندانپزشکان توصیه میکنند جویدن آدامسهای بدون قند میتواند در افزایش ترشح بزاق و پاکسازی دندانها موثر باشد.