بازبینی مطالعات پیشین نشان میدهد انجام یک تست خانگی که به وجود خون در مدفوع واکنش نشان میدهد میتواند در تشخیص بیشتر موارد ابتلا به سرطان روده موثر باشد.
پزشکان در این بررسیها دریافتند با انجام تست «ایمونوشیمیایی مدفوع» یا «FIT» میتوان 79 درصد از موارد ابتلا به سرطان روده را بدون آنکه در رژیم غذایی افراد تغییر ایجاد کند یا روند مصرف دارو در آنان را متوقف سازد، تشخیص داد.
طبق بررسی مرکز کنترل و پیشگری امراض آمریکا، سرطان روده دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در این کشور است. در سال 2010 میلادی حدود 132 هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و 52 هزار نفر بر اثر ابتلا به این سرطان جان باختند.
پزشکان همچنین به افراد 50 تا 75 ساله توصیه میکنند هر 10 سال یک بار از طریق آزمایش کولونوسکوپی تحت معاینه قرار گیرند. در این روش پزشک با استفاده از یک لوله مجهز به دوربین فیلمبرداری بسیار ظریف و حساس داخل روده را بررسی میکند. به علاوه در یک روش جایگزین این گروه سنی میتوانند هر سال آزمایش خون پنهان در مدفوع را که حساسیت بالایی دارد، انجام دهند.
دکتر «جفری لی» از دانشگاه کالیفرنیا گفت: انجام آزمایش خون پنهان در مدفوع در مقایسه با تست «ایمونوشیمیایی مدفوع» مشکلتر است زیرا برای انجام آن باید نمونه بیشتر گرفته شود و پیش از انجام آن نیز در نوع رژیم غذایی و برنامه دارویی فرد تغییراتی داده میشود.
در این مطالعه که به منظور ارزیابی کارایی تست ایمونوشیمیایی مدفوع انجام گرفت اطلاعات جمعآوری شده در فاصله سالهای 1996 تا 2013 میلادی تجزیه و تحلیل شد. در هر یک از این مطالعات حدود 100 تا 28 هزار فرد که علائم سرطان روده را نداشتند، شرکت کردند. در بیشتر موارد شرکتکنندگان ابتدا از تست ایمونوشیمیایی مدفوع استفاده کرده و سپس آزمایش کولونوسکوپی روی آنان انجام شد.
به گزارش رویترز، دکتر لی اظهار داشت: در مشاهدات ما تایید شد که تست ایمونوشیمیایی مدفوع آزمایش دقیقی است به طوری که در 79 درصد موارد امکان تشخیص سرطان روده در نوبت اول میسر میشود.