به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، وزرای امور خارجه ایران و امریکا روز گذشته در شهر مونیخِ آلمان با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. این دیدار که در راستای مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 انجام شد بیش از یک ساعت به طول انجامید. به گزارش رویترز و به نقل از یک مقام رسمی وزارت امور خارجه امریکا که نخواست نامش فاش شود، محور اصلی این گفتگو مذاکرات آینده و همچنین بررسی پیشرفت مذاکره های گذشته بین ایران و شش کشور طرف مذاکره (امریکا، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا، و چین) بوده است.
این مقام امریکایی افزود: ”آقای کری در دیدار دیشب بر تمایل کاخ سفید مبنی بر حرکت در یک چارچوب سیاسی تا پایان ماه مارس تاکید نمودند. همچنین دو طرف توافق کردند ارتباط نزدیک بین ایران و امریکا درخصوص مذاکرات هسته ای ادامه یابد و [وزاری امور خارجه] دوباره بزودی با یکدیگر دیدار داشته باشند."
این دیدار که همچنین خانم هلگا اشمیت [معاون رئیس سیاست خارجه اتحادیه ی اروپا] نیز در آن حضور داشت، در حاشیه ی کنفرانس سالانه ی امنیت در مونیخ صورت گرفت. احتمالا آقای ظریف با وزاری امور خارجه ی فرانسه و روسیه نیز دیدارهایی خواهد داشت. اما انتشار بیانیه ای از سوی دفتر وزارت امور خارجه امریکا، واکنش رژیم صهیونیستی را در پی داشات. یک منبع در دفتر نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، با هشدار جدی به امریکا اظهار داشت: ”نتیجه ی راهی که شما می روید بسیار خطرناک است.
ایران بزودی خواهد توانست سلاح های هسته ای تولید کند که امنیت اسرائیل را به خطر می اندازند." این منبع که نخواست نامش فاش شود افزود: ”آقای نخست وزیر معتقد است وظیفه دارد تا پیش از حصول یک نتیجه ی بد از مذاکرات، آنها را متوقف کند. مسئله، خطری است که جامعه یعود را تهدید می کند." لازم به ذکر است جمهوری خواهان کنگره ی امریکا از نتانیاهو دعوت کرده بودند تا در ماه مارس در یکی از جلسات کنگره شرکت کند. دفتر باراک اوباما، در بیانیه ای از این دعوت به شدت انتقاد کرده است.
دیدار کری و ظریف در برخی شبکه های ماهواره ای و خبرگزاری ها تحلیل هایی را در پی داشته است. کانال نیوز ایشیا با طعنه ی ظریفی به دخالت امریکا در مسائل مختلف نقاط مختلف جهان اشاره کرد و نوشت: ”جان کری پنجشنبه شب و بسیار دیروقت به مونیخ رسید. وی مستقیما از کییِف به آنجا می آمد. او به کییِف رفته بود تا با رهبرلن اوکراینی دیدار کند تا با یک روش دیپماتیک، بر تنش های خونین شرق اوکراین پایانی بگذارد!"
اما تحلیلگر این کانال، درخصوص اهمیت دیدار ظریف و کری نوشت: ”ماجرا به جایی کشیده شده است که رسیدن به نتیجه ی مطلوب بسیار ضروری است زیرا ممکن است تندروها در هر دو کشور [منتقدین امتیازدهی در مذاکرات در ایران و اعضای طرفدار تحریم در کنگره امریکا] بر گفتگوها تاثیر بگذارند.
در حالیکه حتی چین (که مراودات بهتری با ایران دارد) تمایل خود را برای تلاش بیشتر در جهت رسیدن به نتیجه اظهار کرده است، دکتر روحانی که با مواضع اعتدال گرایانه شناخته می شود در اظهارنظری خطاب به برخی کشورها (بدون نام بردن از آنها- گفت: کشورهایی که ما را از داشتن سلاح اتمی منع می کنند خود تولید کننده و دارنده ی اینگونه تسلیحات هستند. البته ایران بارها اعلام کرده است به سلاح اتمی نیازی ندارد ولی این کشورها نیز باید بدانند تسلیحات هسته ای امنیت آنها را تضمین نخواهد کرد."