پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 11824
واکنش آمریکا به مصوبه مجلس/ لندن: تحریم‌ها باید ادامه یابد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه توافق نهایی باید دسترسی های مد نظر را به آژانس بدهد، گفت با وجود مصوبه مجلس ایران، تغییری در موضع واشنگتن ایجاد نشده است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم  به نقل از فارس، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه بار دیگر گفت آژانس بین المللی انرژی اتمی باید به دسترسی های لازم برای تائید صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران دست یابد.


در حالی که تنها یک هفته تا ضرب الاجل خودخوانده مذاکرات هسته ای باقی مانده، بحث بازرسی ها با اصرار طرف غربی به لزوم امکان دسترسی به سایت های نظامی، به یکی از اصلی ترین موارد اختلافی بدل شده است.

با وجود ابراز مخالفت صریح ایران با حضور بازرسان در سایت های نظامی، امنیتی و حساس، اما کربی با بیان اینکه طرفین همچنان بر تاریخ ۳۰ ژوئن (۹ تیر) برای رسیدن به توافق متمرکز هستند، به خبرنگاران حاضر در نشست خبری روزانه وزارت خارجه آمریکا گفت: «هر توافقی باید دسترسی هایی را که برای راستی آزمایی پایبندی ایران به توافق نهایی ای که به دست می آید، لازم است، به آژانس بین المللی انرژی اتمی بدهد. هنوز در مرحله مذاکره در مورد چگونگی توافق نهایی هستیم.»

وی افزود: «نمی خواهم اینجا گمانه زنی کنم. اما همه، از جمله تیم ایرانی، در لوزان توافق کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی دسترسی های لازم برای راستی آزمایی را خواهد داشت و باید داشته باشد.»

این در حالی است که مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه جزئیات طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای را با رای قاطع تصویب کرد. این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون، هرگونه بازرسی از مراکز نظامی و حساس و همچنین مصاحبه با دانشمندان ایرانی را ممنوع می کند.

کربی در مورد این مصوبه گفت: «می دانیم که پارلمان ایران طرحی را در رابطه با مذاکرات هسته ای و توافق نهایی تصویب کرد. برداشت ما این است که این طرح هنوز باید از سوی شورای نگهبان تائید نهایی شود. می گذاریم ایرانی ها خود روند قانونی شان را مدیریت کرده و در مورد آن توضیح دهند. اما از دید ما، چیزی در مورد الزامات توافق نهایی از جمله دسترسی و شفافیتی که حداقل های مدنظر ما را تامین کند، تغییر نکرده است.»

وی سپس در خصوص اظهارات «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید که گفته بود ممکن است بحث در مورد برخی موضوعات پس از توافق نهایی ادامه یابد، گفت: «خوب، ببینید ما همواره گفته ایم که در طول این روند صداهای مختلفی بوده، تا همین جا و از اینجا به بعد هم صداهای زیادی در طول روند خواهد بود، حتی پس از آنکه توافق به دست آمد... ما اکنون بر توافق نهایی و رسیدن به آن متمرکز هستیم. توافقی که باید توافق خوبی باشد. توافق خوبی که منافع ملی ما را تامین کند. این چیزی است که الان روی آن متمرکز هستیم.»

تازه ترین دور از مذاکرات هسته ای ایران و ۶ کشور از هفته گذشته در شهر وین آغاز شده و همچنان در سطح مدیران سیاسی در جریان است. با توجه به در پیش بودن ضرب الاجل توافق نهایی، انتظار می رود وزرای خارجه کشورها نیز به زودی به مذاکرات بپیوندند.

لندن: اجرای تحریم ها باید ادامه یابد

 در حالی که تنها یک هفته تا ضرب الاجل خودخوانده مذاکرات هسته ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ باقی مانده، نماینده انگلیس در سازمان ملل اعلام کرد که هنوز موضوعات مهمی باقی مانده که باید در این مدت حل شوند.

«متیو ریکرافت» که روز سه شنبه در نشست کمیته تحریم های ایران شورای امنیت سازمان ملل صحبت می کرد، با بیان اینکه مذاکرات هسته ای در «برهه ای مهم» قرار دارد و چند روز تا پایان مهلت آن باقی مانده، گفت اگر توافق نهایی بر اساس مولفه های به دست آمده در شهر لوزان سوئیس شکل بگیرد، «توافقی بسیار خوب» خواهد بود که اطمینانی بلندمدت به کشورهای مذاکره کننده با ایران می دهد.

وی افزود: «با این حال، کارهای زیادی مانده و وقت بسیار اندک است. هنوز موضوعات مهم سیاسی و فنی باقی مانده که باید پیش از رسیدن به یک توافق نهایی، حل شوند. دیپلماتها و کارشناسان فنی ۳+۳ و ایران در حال حاضر در تلاش برای نهایی کردن توافق جامع تا ۳۰ ژوئن (۹ تیر)، در حال دیدار هستند.»

نماینده انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «در حالی که مذاکرات ادامه دارد، بخش اعظم تحریم ها پابرجاست و باید به اجرای کامل آنها ادامه داد. این شامل تمام تحریم های سازمان ملل و تمام تعهدات کشورهای عضو بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل در این خصوص است. برداشتن تحریمها باید به عنوان یک مشوق عمل کند تا ایران در مذاکرات با توافقی جامع، موافقت کند.»

وی با بیان اینکه رسیدن به توافق نهایی هم برای کشورهای خارجی و هم برای ایران خوب و دارای منافع است، مدعی شد که لندن به دنبال آینده ای بهتر برای ایران است.

ریکرافت گفت: «اگر ایران این فرصت را از دست بدهد، با چند سال دیگر انزوا و ضربه به مردمش، اقتصادش و جایگاهش در منطقه مواجه خواهد شد. امیدواریم که این اتفاق نیفتد. بنابراین، برای کمک به حصول اطمینان از آینده ای بهتر برای ایران، ما همه تلاش خود را برای رسیدن به توافقی جامع، انجام میدهیم. انتظار داریم ایران همین کار را بکند.»

 
 
 

Page Generated in 0/0093 sec