به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، «تیم ملی والیبال ایران از صعود به مرحله نهایی لیگ جهانی ۲۰۱۵ بازماند» این خبری است که شاید خیلیها با دیدن آن از همان ابتدا زبان به انتقاد گشودند و خیلی از نکات ریز و درشت عملکرد کواچ و شاگردانش را ندیدند. والیبال ایران سال گذشته به مرحله نهایی صعود کرد و توانست در جایگاه چهارم قرار بگیرد؛ امسال هم ایران عملکرد خوبی داشت، اما فقط نتوانست پدیده باشد و به گفته برخی از کارشناسان والیبال ایران هنوز "مغز پخت" نشده است!
* در اندیشه ماندن و رفتن تا مرز صعود
شاگردان کواچ در لیگ جهانی ۲۰۱۵ عملکردی مانند سال گذشته داشتند، یعنی از ۱۲ بازی خود ۶ پیروزی و ۶ شکست کسب کردند؛ آنها امسال با ۱۸ امتیاز در رده سوم گروه B قرار گرفتند و بالاتر از روسیه به کار خود پایان دادند. این اتفاق در حالی برای یاران معروف اتفاق افتاد که پیش از آغاز مسابقات، هرکسی به همگروههای ایران نگاه میکرد کار را برای ملیپوشان ایران تمام شده میدانست و حرف از ماندن یا نماندن در سطح اول میزدند، اما تیم ملی والیبال ایران بدون ترس از حریفان به مصاف آنها رفت و عملکردی مشابه از نظر نتیجه با سال گذشته داشت و تا آستانه صعود پیش رفت.
* حریفانی با کیفیتتر و نتایجی مشابه
هنوز از یاد نبردهایم که ایران سال گذشته با تیمهای ملی برزیل، ایتالیا و لهستان همگروه بود؛ حریفانی که هر کدام بنا به دلایلی از آمادگی ۱۰۰درصد دور بودند. شاگردان رزنده سال گذشته درگیر مشکلات داخلی خود بودند و نشانی از برزیل معروف نداشتند، ایتالیاییها که میزبان مرحله نهایی در فلورانس بودند و در دور مقدماتی فشار زیادی به خود وارد نکردند و لهستانی که لیگ جهانی برایش مسیری بود تا در رقابتهای قهرمانی جهان موفق باشد.
به هر حال در سال ۲۰۱۴ تیم ایران توانست ۶ برد و ۶ باخت را در کارنامه خود ثبت کند و با کسب ۱۹ امتیاز در رده دوم گروهش قرار بگیرد، اما واقعیت این است که امسال هم شاگردان کواچ همین نتایج را کسب کردند آنهم مقابل تیمهایی به مراتب با کیفیتتر از سال گذشته و چه بسا اگر در بازی آخر انگیزه داشتند شاید بهتر از سال قبل هم نتیجه میگرفتند.
* یک قدم بد!
بوبان در نشست خبری آخرین بازی ایران در لیگ جهانی به نکته خوبی اشاره کرد؛ وی گفت که ما عملکرد بسیار خوبی داشتیم و تنها یک قدم را بد برداشتیم که آنهم مربوط به بازی دوم مقابل لهستان در تهران بود. به نظر میرسد واقعاً هم همینگونه باشد و میتوان گفت که ایران حریفش را اشتباه گرفته بود و تمام نگاهها به آمریکا بود در حالی که صعود آمریکا قطعی بود.
بعد از اینکه ایران توانست در دو مسابقه آمریکا را شکست دهد خیلیها کار را تمام شده دانستند و به بخشهای زیادی از اهداف روانی خود دست پیدا کردند. شاید اگر ایران در بازی دوم مقابل لهستان عملکرد بهتری داشت نتایج و اتفاقات کاملاً عوض میشد و حالا باید خود را برای حضور در برزیل و مرحله نهایی آماده میکردیم.
* عدالتی که برقرار نشد
در لیگ جهانی امسال عدالت برقرار نشد، چراکه در گروه مقابل ایران تیم های برزیل، ایتالیا، صربستان و استرالیا حضور داشتند که از بین این ۴ تیم قرار بود ۳ تیم به مرحله نهایی صعود کنند. تقریباً پس از دور رفت تمام بازیها تشریفاتی شده بود، چراکه صعود برزیل به عنوان میزبان مرحله نهایی قطعی بود و عدم صعود استرالیا هم مشخص شده بود، اما شرایط در گروه ایران کاملاً متفاوت بود، چراکه از بین قهرمان جهان، قهرمان لیگ جهانی، قهرمان المپیک و قهرمان آسیا دو تیم باید به مرحله نهایی صعود می کردند. شاید اگر قرار بود عدالت برقرار شود حالا تیم ایران بجای یکی از تیمهای ایتالیا یا صربستان باید به مرحله نهایی صعود میکرد.
* میشود با تو دل به دریا زد
برای حضور در لیگ جهانی ۲۰۱۵ کواچ چهرههای جدید را به تیم ملی والیبال ایران دعوت کرد؛ چهرههایی که نشان داد کواچ کاملاً لیگ ایران را زیرنظر گرفته است و البته این چهرههای جدید به قدری عملکرد خوبی داشتند که خیلی از مخاطبان را به آینده والیبال ایران امیدوار کرد. عملکرد خوب و قابل دفاع ملی پوشان ایران و از همه مهمتر رضایتی که مردم از نتایج تیم ملی داشتند موجب میشود تا همه به آینده امیدوار باشیم. داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال با بیان یک جمله شفافسازی کرد و اظهار داشت: «لیگ جهانی برای ما هدف نیست، بلکه مسیر است»؛ نکتهای که بارها اعلام شده است. والیبال ایران در اندیشه حضور و درخشش در المپیک است و با عملکردی که دارد میشود با این تیم دل به دریا زد و به آینده امیدوار بود.
* نتایج کامل دیدارهای ایران در دور مقدماتی لیگ جهانی والیبال سال ۲۰۱۵ به شرح زیر است:
هفته سوم لیگ جهانی:
آمریکا ۳ – ایران یک
(۲۵ بر ۱۹، ۲۵ بر ۲۲، ۲۳ بر ۲۵ و ۲۵ بر ۲۳)
آمریکا ۳ – ایران یک
(۲۵ بر ۱۶، ۲۵ بر ۱۶، ۲۰ بر ۲۵ و ۲۵ بر ۲۰)
هفته چهارم لیگ جهانی:
لهستان ۳ – ایران یک
(۲۵ بر ۲۰، ۲۵ بر ۲۲، ۲۱ بر ۲۵ و ۲۷ بر ۲۵)
لهستان ۳- ایران ۲
(۲۲ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۲، ۲۵ بر ۱۶، ۲۲ بر ۲۵ و ۱۵ بر ۶)
هفته پنجم لیگ جهانی:
روسیه یک – ایران ۳
(۲۵ بر ۲۰، ۱۶ بر ۲۵، ۱۹ بر ۲۵ و ۲۳ بر ۲۵)
روسیه صفر – ایران ۳
(۲۰ بر ۲۵، ۱۸ بر ۲۵ و ۲۱ و ۲۵)
هفته ششم لیگ جهانی:
ایران ۳- آمریکا صفر
(۲۵ بر ۱۹، ۲۷ بر ۲۵ و ۲۵ بر ۲۰)
ایران ۳- آمریکا صفر
(۲۵ بر ۲۰، ۲۵ بر ۲۱ و ۲۵ بر ۱۹)
هفته هفتم لیگ جهانی:
ایران یک – لهستان ۳
(۲۵ بر ۲۳، ۲۰ بر ۲۵، ۲۰ بر ۲۵ و ۱۹ بر ۲۵)
ایران ۳ – لهستان ۲
(۲۵ بر ۲۱، ۲۳ بر ۲۵، ۲۱ بر ۲۵، ۲۵ بر ۱۶ و ۱۵ بر ۱۱)
هفته هشتم لیگ جهانی:
ایران ۳- روسیه صفر
(۲۵ بر ۲۱، ۲۵ بر ۲۱ و ۲۵ بر ۲۱)
ایران یک – روسیه ۳
( ۲۳ بر ۲۵، ۲۵ بر ۱۹، ۱۸ بر ۲۵ و ۲۱ بر ۲۵)
راههای رسیدن والیبال ایران به المپیک/ دو مسیر پیشروی شاگردان کواچ
به گزارش فارس، لیگ جهانی ۲۰۱۵ برای والیبال ایران تمام شد و از حالا همه به فکر موفقیت در مسابقات جام جهانی و انتخابی المپیک هستند.
مسابقات جام جهانی از این جهت مهم است که دو تیم اول مسابقات جامجهانی به صورت مستقیم به المپیک ۲۰۱۶ ریو صعود میکنند؛ برنامه دیدارهای تیم ملی در جام جهانی والیبال ژاپن هم مشخص شده است و ۱۲ تیم شرکت کننده در این رقابتها حریفان خود را شناختند. سیزدهمین دوره جام جهانی والیبال از ۱۷ شهریورماه به مدت ۱۶ روز در کشور ژاپن پیگیری خواهد شد. ۱۲ کشور در این رقابتها در سه مرحله با یکدیگر مسابقه خواهند داد که گروهبندی ابتدایی آن به شرح زیر است:
گروه A: استرالیا، آمریکا، ژاپن (میزبان)، نماینده دوم کنفدراسیون آفریقا، کانادا و ایتالیا
گروه B: لهستان، نماینده اول کنفدراسیون آفریقا، روسیه، ونزوئلا، آرژانتین و ایران
این رقابتها در سه مرحله و در شهرهای هاماماتسو، اوساکا و توکیو پیگیری خواهد شد. در مرحله نخست و در شهر هاماماتسو تیم ملی والیبال ایران به مصاف حریفان گروه خود میرود و در دو مرحله دیگر در شهرهای اوساکا و توکیو ملیپوشان کشورمان به مصاف حریفان گروه A خواهند رفت.
برنامه مسابقات تیم ملی والیبال ایران به شرح زیر است:
مرحله اول (هاماماتسو)
۱۷ شهریور: ایران – آرژانتین ساعت ۱۸،۳۰
۱۸ شهریور: ایران - تیم اول آفریقا ساعت ۱۲
۱۹ شهریور: ایران – ونزوئلا ساعت ۱۸،۳۰
۲۱ شهریور: ایران - لهستان ساعت ۱۵
۲۲ شهریور: ایران - روسیه ساعت ۱۵
مرحله دوم (اوساکا)
۲۵ شهریور: ایران – ایتالیا ساعت ۱۵
۲۶ شهریور: ایران - آمریکا ساعت ۱۵
۲۷ شهریور: ایران - ژاپن ساعت ۱۹
مرحله سوم (توکیو)
۳۰ شهریور: ایران - استرالیا ساعت ۱۴
۳۱ شهریور: ایران - کانادا ساعت ۱۱
اول مهر: ایران - تیم دوم افریقا ساعت ۱۷
در نهایت تیمها بر اساس نتایج به دست آمده در رتبههای اول تا دوازدهم قرار خواهند گرفت که دو تیم برتر مجوز حضور در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ برزیل را به دست میآورند.
با توجه به اینکه برزیل میزبان المپیک است در این مسابقات حضور پیدا نکرده است. تیمهای تمام قارهها به غیر از قاره آسیا این شانس را دارند که با قهرمانی در مسابقات قاره خود جواز حضور در المپیک را کسب کنند.
از طرفی یک دوره مسابقات تحت عنوان انتخابی المیپک هم در ماه می سال ۲۰۱۶ به میزبانی ژاپن برگزار میشود که ایران و استرالیا قطعاً در این مسابقات خواهند بود و ژاپن هم میزبان است. تکلیف تیمهای کرهجنوبی و چین هم بعد از مسابقات قهرمانی آسیا بر اساس رنکینگ فدراسیون جهانی مشخص خواهد شد.
چین ۶۹ امتیاز در رنکینگ فدراسیون جهانی دارد و کرهجنوبی هم ۷۳ امتیازی است که امتیازات مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی ایران برگزار میشود تاثیر زیادی در تعیین جایگاه آنها دارد. از این مسابقات ۴ تیم به المپیک میروند؛ در واقع سه تیم برتر به همراه بهترین تیم آسیایی راهی المپیک خواهند شد که این مسابقات شانس ایران را برای المپیکی شدن افزایش میدهد.