پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 1582
پشت پرده درخواست های موشکی آمریکا
عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران درمورد اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته همه چیز را نمی شود در گام اول تعهد کرد و در ادامه مذاکرات تلاش می شود برنامه موشک های بالستیک ایران متوقف شود.

به گزارش هزاره سوم در شرایطی که مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۱+‌۵ همچنان ادامه دارد و ایران با تعلیق داوطلبانه غنی سازی بالای ۲۰ و با دادن اجازه بازرسی به کارشناسان سازمان بین المللی انرژی اتمی حسن نیت خود را جهت رفع نگرانی ها جامعه جهانی نشان داده است، اما متاسفانه شاهد هستیم که مقامات کاخ سفید در یکی دور روز گذشته در واکنش به آزمایش موفقیت آمیز موشک های بالستیک از سوی ایران خواهان گنجاندن موضوع موشک های بالستیک در مذاکرات آتی ایران و ۱+۵ شدند. در عین حال سید عباس عراقچی معاون وزیرامورخارجه مباحث دفاعی را از خطوط قرمز ایران اعلام کرد که قابل بحث نیستند.

آزمایش موفقیت آمیز

سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز دوشنبه درجمع خبرنگاران اعلاک کرد: «نسل جدید موشک بالستیک برد بلند زمین به زمین بارانی و موشک هدایت لیزری هوابه سطح و سطح به سطح با نام بینا با موفقیت آزمایش شد» .

وزیر دفاع در تشریح این موشک بالستیک بارانی که توسط متخصصان سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است گفت نسل جدید موشک بالستیک برد بلند زمین به زمین با سرجنگی بارانی برای انهدام جنگ افزار ها و تجهیزات نظامی دشمن به کار گرفته می شود. وی افزود: «گریز از سامانه های ضد موشکی دشمن، قابلیت تخریب اهداف گسترده، امکان تخریب چند هدف مجزا از یک دیگر از ویژگیهای این موشک به شمار می رود.»

ایران باید پاسخگو باشد!

آزمایش موفقیت آمیز نسل جدید موشک های بالستیک از سوی ایران با واکنش منفی مقامات کاخ سفید مواجه شد. جی کارنی سخنگوی کاخ سفید در نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سوالی در رابطه با این موضوع گفت: «چیزی خاصی برای گفتن ندارم، اما می‌توانم به شما بگویم که به‌صورت واضح اعلام کرده‌ایم حتی زمانی که در حال مذاکره کنار گروه ۱+۵ هستیم تا بدانیم که آیا ایران آماده است تا به تعهدات هسته‌ای خود در قبال جامعه بین‌الملل عمل می‌کند یا نه، در این حالت نیز، با ایران درباره برخی مسائل اختلاف داریم و به اعمال فشار شدید به‌صورت مستقیم و نیز با شرکای بین‌المللی‌مان ادامه می‌دهیم، این امر شامل موشک‌ها نیز می‌شود.»

همچنین برنادت میهن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در مصاحبه با پایگاه خبری «واشنگتن‌فری بیکن» مدعی شد که ایران بر اساس طرح اقدام مشترک که در ژنو مورد تایید طرفین قرار گرفت، می‌بایست مسئله موشک‌های بالستیک را نیز پاسخ گفته و آن را حل کند.

وی گفت: بر اساس طرح اقدام مشترک، ایران باید مسائل مطرح شده در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای خود را قبل از رسیدن به راه‌حل جامع حل و فصل کند.

میهن همچنین در ادامه افزود: قطعنامه ۱۹۲۹ سازمان ملل در میان دیگر قطعنامه‌های شورای امنیت تمام فعالیتهای مربوط به موشکهای بالستیک قادر به حمل سلاح های هسته‌ای از جمله آزمایش پرتاب این موشک‌ها را ممنوع کرده است.

شایان ذکر است که وندی شرمن معاون وزیرخارجه آمریکا نیز هفته گذشته با حضور در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت که بحث موشک‌های بالستیک ایران هم از مواردی است که باید در توافق نهایی به آن پرداخته شود.

موضوعات دفاعی قابل مذاکره نیست

این در حالی است که عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران درمورد اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته همه چیز را نمی شود در گام اول تعهد کرد و در ادامه مذاکرات تلاش می شود برنامه موشک های بالستیک ایران متوقف شود، گفت: به شرمن و سایر اعضای ۱+۵ اعلام می کنم که موضوعات دفاعی ایران قابل مذاکره نیست و در مذاکرات به غیر از موضوع هسته ای، درخصوص موضوع دیگری صحبت نخواهیم کرد.

وی افزود: همانطور که در مذاکرات قبلی اجازه ندادیم موضوع دیگری مطرح شود در گام های بعدی نیز اجازه نمی دهیم، چنین اتفاقی رخ دهد چرا که موضوعات دفاعی، خط قرمز ما است.

دلیل زیاد خواهی های آمریکایی ها چیست؟

در چندوقت اخیر شاهد بودیم که مقامات آمریکایی بارها از روی میز بودن گزینه نظامی در صورت عدم به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ سخن به میان آوردند و تهدید کردند که درصورت عدم حصول توافق نهایی به تاسیسات هسته ای کشورمان حمله خواهند کرد.

از اینرو، آزمایش موفقیت آمیز نسل جدید موشک های بالستیک و در تیررس بودن منافع آمریکا موجب نگرانی مقامات این کشور را فراهم کرده است و به همین دلیل است که خواهان گنجاندن این مباحث در مذاکرات آتی هسته ای شده اند.

همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که ساخت این سلاح های دفاعی توسط متخصصان و کارشناسان داخلی علی رغم تحریم های چند سال اخیر دلیلی دیگری برای نگرانی مقامات آمریکایی فراهم کرده است و با پیش کشیدن گنجاندن آن در مذاکرات هسته ای خواهان به تحت کنترل درآوردن دانش بومی ایران در این زمینه هستند.


Page Generated in 0/0130 sec