به دنبال حاشیه های ایجادشده در خصوص برخی سوالات کنکور رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد، توضیحات رییس سازمان سنجش بر ابهامات آن افزود.
حضور پررنگ محمود احمدینژاد در سوالات کنکور کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی امسال ابهامات فراوانی را در خصوص پاسخ صحیح سوالات مذکور ایجاد کرد. با این وجود توضیحات رییس سازمان سنجش نه تنها کمکی به رفع این ابهامات نکرد بلکه دست کم در مورد یک سوال، غلط ترین گزینه ممکن را به عنوان گزینه صحیح معرفی کرد!
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در بخشی از توضیحات خود گفته است: "سئوالی با عنوان علت اصلی پیروزی احمدینژاد در انتخابات سال 1384 چه بود؟ در ذیل همان درس تحولات [تحولات سیاسی اجتماعی ایران از مشروطیت تاکنون] و بر اساس سرفصل دروس طراحی شده است. در این سئوال هم گزینهها به ترتیب
الف: شعارهای مردمگرایانه و حمایت روشنفکران و هنرمندان
ب: حمایت نهادهای حکومتی و حمایت بخشهایی از احزاب اصلاحطلب
ج: حمایت جبهه پایداری، گروه آبادگران، مجاهدین انقلاب اسلامی و مراجع تقلید
د: سیاستهای انتخاباتی اصولگرایان، شعارهای مردمگرایانه و شکاف در جبهه اصلاحطلبان
بود که گزینه ج جواب درست بود."
در میان گزینه های در نظر گرفته شده برای این سوال، شاید تنها گزینه ای که به جرات می توان بر نادرستی آن تاکید کرد همین گزینه "ج" بود اما با کمال تعجب این گزینه گزینه صحیح بوده است!
طراحان سوال در حالی "حمایت جبهه پایداری، گروه آبادگران، مجاهدین انقلاب اسلامی و مراجع تقلید" را "علت اصلی پیروزی احمدینژاد در انتخابات سال 1384" عنوان کرده اند که اولا جبهه پایداری در سال 84 هنوز تاسیس نشده بود و اینکه چگونه یک جبهه سیاسی که حتی صحبت از تشکیل آن نیز در سال 84 مطرح نبوده عامل پیروزی احمدی نژاد شده، به درستی معلوم نیست! جبهه پایداری 6 سال بعد از زمان مذکور در سال 90 تاسیس شده است!
در ثانی، منظور طراحان سوال از "مجاهدین انقلاب اسلامی" دقیقا مشخص نیست. بی تردید اولین موضوعی که به ذهن هر مخاطبی می رسد حزب منحله مجاهدین انقلاب است که در انتخابات سال 84 در مرحله اول از مصطفی معین کاندیدای اصلاحطلبان تندرو و در مرحله دوم مانند دیگر اصلاح طلبان از اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت کرد. حال چه در سر طراحان سوال می گذشته و منظور آنها از مجاهدین انقلاب دقیقا چه بوده مشخص نیست.
البته این تنها دو مورد از اشکالات یکی از سوالات کنکور مذکور است و این بدان معنی نیست که سوال فوق تنها همین دو اشکال را داشته و یا تنها همین سوال در کنوکور دارای ابهام بوده است!