پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 2293
شرایط یک نقد خوب در فضای سیاسی
انتقادپذیری لازمه ی انتقاد کردن است!
یک سیاستمدار اگر در شرایطی قرار گرفت که در حال نقد شدن بود باید که از برخورد تند بپرهیزد. اگر نقدی صحیح است وبه او واردبود گرچند خلاف میل او باشد آن را بپزیرد. همه ی نقد ها را به حساب دشمنی نگذارد. جواب های صحیح ومنطقی بدهد و از جواب دادن طفره نرود به گفته ی او اعتراض رییس جمهور به اساتید دانشگاه که معترز به قرار داد ژنو بودند؛ اصلا نحوه ی صحیح برخوردنبود.

به گزارش هزاره سوم دکتر محمد رضا مرندی استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار برای مردم پیرامون شرایط یک نقد خوب اذعان داشت :

یک نقد خوب نباید باعث تخریب شود. باید مشفقانه و دلسوزانه و همراه با گقتن نقات قوت ونقاط ضعف باشد. وی در بار ه ی چگونگی اظهار نقا ضعف تاکید کرد: گفتن نقاط ضعف طرف مقابل باید به خاطر اصلاح شدن رفتار آن باشد. وی یکی دیگر از شرایط نقد خوب را همراه بودن نقد با ارائه ی راهکار دانست.

دکتر محمد رضا مرندی در خصوص رفتار متقابل یک سیاست مدار برای مواجه شدن؛ با منتقدین گفت:

یک سیاستمدار اگر در شرایطی قرار گرفت که در حال نقد شدن بود باید که از برخورد تند بپرهیزد. اگر نقدی صحیح است وبه او واردبود گرچند خلاف میل او باشد آن را بپزیرد. همه ی نقد ها را به حساب دشمنی نگذارد. جواب های صحیح ومنطقی بدهد و از جواب دادن طفره نرود .

وی در باری هی این نکته که کدام نقد های وارد به دولت را صحیح می دانید افزود : عمده ی نقد هایی راکه باره ی انفعال در قرارداد ژنو هست؛ را صحیح وارد می دانم چرا که معتقد ام در این زمینه ما بسیارمنفعل عمل کردیم .

ایشان در تعریف نقد مخرب خاطر نشان کردند: نقد مخرب را می توان نقدی دانست که تمامی یک موضوع را صرفا به خاطر داشتن نظر مخالف در زمینه ی سیاسی مورد هجمه ی انتقاد قرار دهیم .

به گفته ی او اعتراض رییس جمهور به اساتید دانشگاه که معترز به قرار داد ژنو بودند؛ اصلا نحوه ی صحیح برخوردنبود. واین قضیه هم در نتیجه به ضرر آقای رییس جمهور تمام شد .

وی دلیل پرخاشگری دولت در این زمینه را شعاری برخورد کردن و عدم اعتقاد به گزاره ی "انتقاد پذیر بودن "عنوان کرد .

ایشان پیامد برخورد های تند وعصبی با منتقدان دلسوز را به ضرر انسان دانست . و دلیل خود را چنین بیان کرد که : اگر انسان جواب منطقی به سوالالتی که از او می شود بدهد؛ مردم خود قضاوت می کنند. و نیازی به پرخاشگری نیست.

وی در پایان یاد آور شدن این نکته که: انقاد یک راه برای پیشرفت جامعه است افزود انتقاد پذیری لازمه ی انتقاد کردن است .


Page Generated in 0/0136 sec