پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 2374
هر 100 روز یک سفر!
ویژگی های منحصر به فرد اولین سفر استانی دولت یازدهم + تصاویر
با توجه به سفر دولت یازدهم به استان هرمزگان، لازم است بررسی دقیق تری نسبت به سفر آنها به استان خوزستان صورت پذیرد و نقاط برجسته سفر قبل مورد بازخوانی مجدد قرار گیرد
به گزارش هزاره سوم دومین سفر استانی شیخ حسن روحانی در ظرف 200 روز دوران ریاست جمهوری وی فردا (سه شنبه) با حضور در جمع مردم استان هرمزگان محقق خواهد شد.
سفرهای استانی دولت که با ابتکار دکتر محمود احمدی نژاد و تایید حضرت امام خامنه ای از این اقدام انجام گرفت، در دولت یازدهم تاکنون آنگونه که شایسته است، شکل اجرایی به خود نگرفته است.
براساس این گزارش، اگرچه طی چندماه اخیر برخی از نزدیکان رییس جمهور سفر خود و وزرا به استان های مختلف را نوعی از سفر استانی دانسته اند اما آنچه که طی سال های گذشته برای مردم اقصی نقاط کشور به سفر استانی یاد می شود، حضور شخص اول اجرایی کشور به همراه کابینه اش در شهرهای مختلف ایران عزیز بوده است.
با عبور از این بحث و با توجه به سفر دولت یازدهم به استان هرمزگان، لازم است بررسی دقیق تری نسبت به سفر آنها به استان خوزستان صورت پذیرد و نقاط برجسته سفر قبل مورد بازخوانی مجدد قرار گیرد.
* عملکرد تیم حفاظت روحانی
نحوه عملکرد تیم حفاظت از رییس دولت یازدهم طی 200 روز گذشته حاشیه هایی داشته که درگیری نماینده مردم دشستان با آنها در جریان بازدید روحانی از مناطق زلزله زده یکی از نمونه های آن بوده است.
در سفر استانی رییس جمهور به استان خوزستان نیز عملکرد تیم حفاظتی وی متفاوت بود به طوری که برای اولین در جمهوری اسلامی و هنگام مواجهه یک مسئول تراز اول با مردم از کیف های ضدگلوله به شکل آشکار و در حال استفاده رونمایی شد.
استفاده از این کیف های امنیتی، آن هم به صورت آماده به کار نه در حال استفاده، قبلا توسط تیم حفاظتی سید حسن نصرالله در نزدیکی مرز با اسراییل مشاهده شده بود که در سفر استانی روحانی به خوزستان، نمونه ایرانی آن نیز رویت شد.
* سفر مجازی به جای دیدار مستقیم!
یکی از نکات جالب توجه در نخستین سفر استانی روحانی در قامت ریاست جمهوری، انجام سفر مجازی در حین یک سفر حقیقی بود!
در این باره، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم، توضیح جالبی می دهد: "در جریان این سفر (سفر استانی به خوزستان) رییسجمهور به 30 نقطه استان سفر مجازی کرد و با استفاده از سیستمهای مدرن ارتباطی پای سخنان و درد دلهای مردم مناطق مختلف استان خوزستان نشست".
در این باره البته رسانه ها نظر دیگری داشتند؛ آنها معتقد بودند با توجه به اینکه همینک در عصر ارتباطات به سر می بریم و با تهیه امکانات لازم، می توان از هر نقطه دنیا به نقطه ای دیگر سفر مجازی داشت، پس جهت برپایی چنین سفرهایی در شهرهای مختلف، نیاز به مسافرت به استان ها نیست و از پایتخت نیز می توان به صورت مجازی سفر کرد و پای درددل مردم نشست!
* حضور سردارها و مسئولان امنیتی در جایگاه سخنرانی روحانی
از دیگر نکات جالب توجه در اولین سفر استانی دولت یازدهم، حضور پررنگ سردارها و مسئولان امنیتی در جایگاه سخنرانی رییس جمهور بود.
علی شمخانی، محسن رضایی و سید محمود علوی جزو افرادی بودند که در سفر به خوزستان، روحانی را همراهی می کردند و در جایگاه های مختلفی که برای سخنرانی وی درنظر گرفته بودند، حضور پررنگی داشتند.
حضور این افراد در شرایطی بود که روحانی در جریان مناظرات انتخاباتی گفته بود من سرهنگ نیستم، من حقوقدانم. وی همچنین، در مصاحبه تلویزیونی خود با موضوع ارائه گزارش 100 روزه در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات برخی غربیها درباره مذاکرات هستهای ژنو به کنایه گفته بود: "آنهایی که این حرفها را میزنند، حقوقدان نیستند و سرهنگاند".
* هر 100 روز یک سفر استانی!
دولت یازدهم دومین سفر استانی اش را پس از 200 روز از آغاز فعالیت هایش برگزار خواهد کرد و به عبارت دیگر به صورت میانگین، هر 100 روز یک سفر استانی صورت گرفته است.
اگر روند سفرهای استانی در این دولت به همین شکل ادامه پیدا کند، با یک حساب سرانگشتی یک نتیجه جالب به دست می آید و آن اینکه، طی 4 سالی که روحانی رییس جمهور کشور خواهد بود، در قالب سفرهای استانی به 14 تا 15 استان سفر خواهد کرد. این در حالی است که احمدی نژاد در دوره 8 ساله ریاست جمهوری اش، دور چهارم سفرهای استانی را نیز آغاز کرده بود.
* استقبال کاملا خودجوش!
با وجود اعلام قبلی دولت مبنی بر تغییر شکل و برنامههای سفرهای استانی روحانی، رسانههای دولتی و حامی دولت که در نشر اخبار متعدد از این سفر و سعی بر القای "مردمی بودن" و خودجوش بودن استقبال از روحانی را در دستور کار خود داشتند آنقدر هم موفق نبودند. پس از انتشار تصاویری از حضور سربازان و دانشآموزان در استقبال از رییس دولت، مردمی بودن این استقبال با تأمل بیشتری قابل پذیرش قرار گرفت اما انتشار نسخهای از یک نامه با موضوع حضور کارکنان و کارمندان در استقبال از رئیسجمهور ابعاد بیشتری از این موضوع را آشکار ساخت. در این نامه نشان میدهد که قبل از سفر رئیسجمهور به خوزستان جلسهای برای استقبال از ایشان برگزار شده است و طبق دستور مهندس فدعمی فرماندار اهواز، سازمانها و نهادها موظف شدهاند، نسبت به اعزام پرسنل خود به مصلی اهواز و استقرار آنها تا قبل از ساعت 8 صبح اقدام نمایند!
***
با این همه، آنچه که حایز اهمیت است آن است که تداوم چنین سفرهایی، با هر نوع دیدگاه و برنامه متفاوتی، منجر به همبستگی بیشتر میان مردم و مسئولان و افزایش انسجام و وحدت ملی خواهد شد. همچنین، با حضور پررنگ تر مدیران رده بالای کشور در شهرهای مختلف و دیدار بدون واسطه با مردم، مشکلات و مطالبات آنان از نزدیک لمس خواهد شد تا در برنامه ریزی ها و هدف گیری ها، باتوجه به واقعیات موجود در کشور تصمیم مقتضی گرفته شود.
سفرهای استانی اگر به شکل صحیح و دقیق انجام شود، منجر به تمرکززدایی از پایتخت و مراکز استان ها خواهد شد و به توزیع عادلانه تر نگاه مدیریتی در سطح کشور می انجامد.
* جزییات سفر دولت یازدهم به استان هرمزگان
معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رییس جمهور جزییات دومین سفر استانی رییس جمهور را تشریح کرد.
علی اصغر احمدی در گفتگو با یک خبرگزاری دولتی با اشاره به اینکه سفر رییس جمهور به استان هرمزگان از روز سهشنبه آغاز و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت، گفت: رییس جمهور در روز سه شنبه به محض ورود به دیدار مردم خونگرم شهرستان بندرعباس خواهد رفت و در جمع آنها سخنرانی خواهد کرد.
وی همچنین با بیان اینکه رییس جمهور با اقشار مختلف مردم استان هرمزگان نیز دیدار میکند، گفت: دیدار با علمای اهل تشیع و تسنن، ایثارگران، مدیران صنایع از جمله صنایع فولاد و فعالان بخش اقتصادی از جمله برنامههای احتمالی رییس جمهور در جریان این سفر است.
وی همچنین تصریح کرد: احتمالا رییس جمهور به بندر جاسک در شرق استان هرمزگان نیز سفری خواهند داشت.