به گزارش هزاره سوم در اجرای بند (ن) ماده (194) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به منظور آموزش و سطحبندی قالیبافان و ناظران فنی، تهیه مواد اولیه داخلی و خارجی، تولید فرشهای مناسب، پرداخت اجرت تولید، تبلیغات داخلی و خارجی، بازاریابی خارجی، برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و ایجاد مراکز دائمی فروش در کشورهای مورد نظر، مبلغ یکصد میلیارد (100.000.000.000) ریال از محل ردیف 48ـ550000 این قانون به اتحادیههای مرکزی تولید فرش دستباف روستایی و شهری پرداخت میگردد تا با همکاری مرکز ملی فرش ایران به اتحادیهها و تعاونیهای تحت پوشش خود پرداخت نماید. مرکز ملی فرش ایران و اتحادیههای مرکزی تولید فرش دستباف روستایی و شهری متعهد به نظارت بر اجرای این بند میباشند. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف به پیگیری و وصول وجه فوق از دولت و پرداخت به اتحادیههای مرکزی تولید فرش دستباف روستایی و شهری است.
گزارش تفریغ
وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور پیگیری، وصول و پرداخت اعتبار به اتحادیههای مرکزی تولید فرش دستباف روستایی و شهری اقدام به تشکیل جلساتی با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، اتحادیههای مرکزی تولید فرش دستباف روستایی و شهری و مرکز ملی فرش ایران نموده است؛ بر اساس موافقتنامه متبادله در تاریخ 29/12/1391، مبلغ هشت میلیارد (8.000.000.000) ریال ـ معادل هشت درصد (8%) سقف مقررـ از محل اعتبار ردیف متفرقه 47-550000 با عنوان « حمایت از تولید فرش دستباف داخلی ـ موضوع بند (ن) ماده (194) قانون برنامه پنجم توسعه کشور» در قالب فصل پنجم برای اجرای احکام این بند اختصاص یافته که مبین عدم تحقق اهداف مدنظر مقنن میباشد. وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل عدم تخصیص اعتبارات به طور کامل، مبلغ شش میلیارد و یکصد و نود میلیون و هفتاد و یک هزار (6.190.071.000) ریال را در وجه اتحادیه مرکزی تولید فرش دستباف روستایی کارسازی نموده لیکن اتحادیه مذکور هیچ مبلغی را به اتحادیهها و تعاونیهای تحت پوشش خود پرداخت نکرده است.
همکاری موثری بین مرکز ملی فرش ایران با اتحادیه مرکزی تولید فرش دستباف روستایی در پرداخت به اتحادیهها و تعاونیهای تحت پوشش صورت نپذیرفته و اتحادیه مذکور وجه دریافتی را بابت هزینه تبلیغات خارجی، برگزاری نمایشگاههای خارجی (طبق موافقتنامه) به مصرف رسانده است. هزینههای انجام شده توسط اتحادیه مرکزی تولید فرش دستباف روستایی منطبق با حکم این بند نبوده، لیکن با اطلاع، نظارت و تأیید مرکز ملی فرش ایران صورت پذیرفته است. با عنایت به مراتب فوقالذکر، عدم اقدام مؤثر توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای وصول وجوه موضوع این بند، مبادله موافقتنامه اعتبار مزبور در قالب فصل پنجم، عدم پرداخت وجوه موردنظر به اتحادیهها و تعاونیهای مشمول، مصرف بخشی از وجوه برای تبلیغات و بازاریابی خارجی و همچنین عدم اعمال نظارت مدنظر قانونگذار بر اجرای این بند مبین عدم رعایت مفاد احکام مصرح در این بند میباشد.