به گزارش هزاره سوم به نقل از ایرنا، این 10 زندانی که به اتهام حمل مواد مخدر از نوع متامفتامین دستگیر شده بودند بدنبال پیگیری و تلاش بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور در دو روز گذشته تبرئه شدند.
شش تن از این زندانیان شامل پنج زن و یک مرد به عنوان یک تیم بازداشت و چهار نفر دیگر از این زندانیان نیز به طور مجزا به اتهام حمل موادمخدر دستگیر شده بودند.
بخش کنسولی سفارت ایران در کوالالامپور به ایرنا اعلام کرد این افراد بین دو و نیم تا سه سال در زندان های مالزی برای بررسی پرونده ها در بازداشت بودند و بخش کنسولی سفارت در این مدت برای تسریع در رسیدگی به پرونده آن ها با وکیل و نماینده دادستان همکاری داشت تا سرانجام این افراد تبرئه شدند.
بخش کنسولی سفارت ایران هم اکنون در حال پیگیری وضعیت پرونده سایر ایرانیان زندانی در مالزی است که روند رسیدگی به پرونده آن ها طولانی شده و منتظر پاسخ هستند.
بخش کنسولی سفارت ایران در کوالالامپور اعلام کرد تسریع در تشکیل دادگاه و تبرئه و بازگرداندن این زندانیان ایرانی در مالزی هم اکنون مدنظر است و در این راستا تلاش می شود.
تعداد زنان ایرانی در زندان های مالزی کمتر از مردان است و به دلیل شرایط آسیب پذیری این قشر از زندانیان، تسریع در رسیدگی به پرونده و آزادی آن ها از طرف بخش کنسولی سفارت ایران پیگیری می شود.
معضل عمده زندانیان ایرانی در مالزی ناشی از نوع رسیدگی به پرونده است. برخی از این افراد هنگامی که یک دادگاه حکم آزادی و یا تبرئه یک فرد را صادر می کند، فرد دو باره دستگیر شده و اجازه بازگشت به کشور را نمی یابد که این بحث باعث پیچیدگی هایی در وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی می شود.
سیدکاظم سجادی مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه آذر ماه امسال با سفر به کوالالامپور برای بررسی وضعیت زندانیان ایرانی با جمال الدین بن سعد معاون مدیرکل سازمان زندان های این کشور دیدار و گفت وگو کرد.
این مقام وزارت امور خارجه همچنین با برخی زندانیان مرد و زن ایرانی و نیز روسای زندان های مربوطه دیدار و مسائل و مشکلات زندانیان ایرانی را مورد بررسی قرار داد.
مباحث رفاهی، سلامت و بهداشت، درمان، تغذیه، دیدار و تماس زندانیان با خانواده ها، مدت زمان طولانی دادرسی و تسهیل ارائه اقلام فرهنگی به زندانیان مانند کتاب و مجله در این دیدارها مورد تاکید قرار گرفت.
سجادی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تشریح وضعیت ایرانیان زندانی در مالزی، بر رسیدگی به وضعیت آنان تاکیدکرد و خواستار انجام هماهنگی های لازم برای امضای موافقتنامه تبادل محکومین بین دو کشور شد.
در صورت امضاء و اجرای موافقتنامه انتقال محکومین بین ایران و مالزی، زندانیان دو کشور مدت باقیمانده از دوران محکومیت - پس از دریافت حکم - را در کشورهای خود سپری خواهند کرد.
پیش از این دولت جمهوری اسلامی ایران از طریق سفارت کشورمان در کوالالامپور، پیش نویس پیشنهادی موافقتنامه مذکور را به وزارت امور خارجه مالزی ارائه نموده است. توافق، امضا و اجرایی شدن موافقتنامه مورد نظر به بررسی های گسترده و مدت زمان نسبتا طولانی نیاز دارد.
هم اکنون بیش از سه هزار ایرانی در زندان های خارج از کشور در بازداشت هستند اما به گفته مقامات روند بازداشت ایرانیان در خارج طی سال های اخیر روند نزولی داشته است.