پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 42661
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی «ارغوان»:
کتابخانه‌ها باید به غنی‌سازی و تنوع منابع توجه کنند/برای تقویت کتاب و کتابخوانی به ایده‌های جدید نیازمندیم/آماده‌سازی محیطی نمایشگاه سال ٩٧ تا ١٥ فروردین‌ماه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بهبود وضعیت کتابخانه‌ها بیان کرد: کتابخانه‌ها باید به غنی‌سازی و تنوع منابع توجه کنند. مراجعه‌کنندگان به کتابخانه باید احساس کنند که به سلیقه آن‌ها توجه شده است. آرزو می‌کنم مردم ایران سال ٩٧ با کتاب همراه باشند و کتاب را بخشی از زندگی خود بدانند.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،سیدعباس صالحی در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی «ارغوان» همزمان با سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی در جمع اصحاب رسانه با بیان این مطلب افزود: بی‌تردید در بحث تمدن‌سازی مقوله کتاب از اهمیت فراوانی برخوردار است.

صالحی ادامه داد: کتابخانه‌ها باشگاه فرهنگی هستند، تمدن اسلامی با ساخت کتابخانه‌ها آغاز شد به‌عبارت دیگر در تمدن اسلامی حرکت علمی‌ که منجر به شکوفایی تمدن به قرن سوم و چهارم منتهی می‌شود نخست کتابخانه‌ها شکل گرفتند و بعد مدارس و دانشگاه‌ها تاسیس شدند. کتابخانه‌ها از ظرفیت بالایی برخوردارند تا تمدن‌سازی کنند. کتابخانه‌ها با توجه به ویژگی ه‌ایی که دارند به قشر خاصی محدود نمی‌شوند به‌عبارت دیگر کتابخانه‌ها می‌توانند میزبان کودکان خردسال تا افراد مسن باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره میزان مطالعه ایرانیان بیان کرد: ابتدا باید درباره تعریف مطالعه به توافق برسیم. چراکه بخشی از مطالعه در فضای مجازی اتفاق می‌افتد. به‌عبارت دیگر فضای مجازی از سویی تهدیدکننده و از سوی دیگر فرصت است.

صالحی ادامه داد: حرکت سریع جامعه ایرانی از فضای شفاهی به فضای تصویری، مانند جامعه غربی فرآیند تدریجی را طی نکرد و این مساله موجب شد جریان مطالعه در ایران و جوامع شبیه ما ضعیف باشد. البته فضای مجازی صرفا تهدیدکننده نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارزیابی وضعیت کتابخانه‌ها عمومی کشور در ترویج کتاب و کتابخوانی افزود: هرچند برای بهبود وضعیت کتابخانه‌ها در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مباحث مختلفی بررسی شده، اما به نظر می‌رسد که توجه به چند نکته از‌جمله توجه به فضای کودک و نوجوان در افزایش مراجعه مردم به کتابخانه‌ها موثر است.

صالحی ادامه داد: کتابخانه‌ها باید فضای کافی را برای این گروه سنی ایجاد و انرژی کودکانه را تحمل کنند. گاهی تصور می‌شود که حضور کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌ها موجب برهم‌زدن آرامش می‌شود، در‌حالی‌که برای آینده، نیاز به حضور کودکان و نوجوانان و تربیت نسل کتابخوان داریم. کودکان باید با کتاب و کتابخانه انس داشته باشند. مطالعات روانشناختی ثابت کرده کودک کتابخوان، آینده بهتری دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بهبود وضعیت کتابخانه‌ها بیان کرد: کتابخانه‌ها باید به غنی‌سازی و تنوع منابع توجه کنند. مراجعه‌کنندگان به کتابخانه باید احساس کنند که به سلیقه آن‌ها توجه شده است. آرزو می‌کنم مردم ایران سال ٩٧ با کتاب همراه باشند و کتاب را بخشی از زندگی خود بدانند.

صالحی درباره تاثیر حذف پیک شادی برای دانش‌آموزان دبستانی با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی گفت: هر تصمیمی که دانش‌آموزان را از تکالیف اجباری به حوزه‌های اشتیاقی و انتخابی نزدیک‌تر کند، به تعلیم و تربیت واقعی کمک می‌کند. علاوه بر این هرچه از کتاب‌های دستوری به کتاب‌های موردعلاقه دانش‌آموزان توجه کنیم به آینده‌سازی و تعلیم و تربیت و همچنین به تقویت فرهنگ کتابخوانی کمک کرده‌ایم.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید گفت:‌ طرح حذف پیک‌شادی از مقطع دبستان در واقع حرکت به‌سوی تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و این تجربه نخستین، می‌تواند ارزیابی شود. معتقدم که همه باید برای اجرای این طرح‌ها کمک کنیم؛ به‌عبارت دیگر نباید به‌دلیل وجود نقایص این تجربه‌ها را خفه کرد. اهالی رسانه، تعلیم و تربیت و فرهنگ مکتوب باید کمک کنند تا کتاب در فضای تعلیم و تربیت براساس ایده‌های مختلف ازجمله زنگ کتابخوانی به‌شکل کتابِ انتخابی در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و نباید با اصل ایده مقابله کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جانمایی ناشران در فضای مسقف مصلا بیان کرد: از بازگشت به مصلا برای برگزاری سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پشیمان نیستیم و امیدواریم با تصمیمات متولیان مسیر رو به پیشرفت را تجربه کنیم و بی‌تردید تصمیم مناسبی برای این دوره از نمایشگاه اتخاذ شده است. براساس آخرین گزارش‌ها گفت‌وگو با مسئولان مصلا ادامه دارد. بی‌تردید تعداد چادرها در مقایسه با دوره‌های قبل کاهش پیدا کرده است. و سهم چادرها بسیار اندک است. برآورد می‌شود که حداکثر تا ١٥ فروردین‌ماه سال آینده آماده‌سازی‌های محیطی انجام شود.

صالحی با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره اعتراض ناشران بخش بین‌الملل ادامه داد: تلاش می‌کنیم رضایت ناشران خارجی را برای حضور در سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جلب کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اجرای آیین کتابخانه‌گردی همزمان با چهاردهمین تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: به‌نظر می‌رسد همه دغدغه‌مندان حوزه کتاب و فرهنگ اعم از موسسه خانه‌کتاب و نهادهای خصوصی معتقدند که برای تقویت کتاب و کتابخوانی به ایده‌های جدید نیازمندیم. فضاهای رقیبِ کتاب هرچند که می‌توانند فرصت‌ساز باشند قابل تامل و گاه تهدید‌کننده نیز هستند. حرکت به سوی اجرای ایده‌های جدید می‌تواند رقابت موجود را به نفع کتابخوانی تغییر دهد.

صالحی افزود: اجرای هریک از ایده‌های جدید زمینه‌ساز جلب نظر جامعه مخاطب جدید به‌سوی کتابخوانی است. اتصال حجم گستره ایده‌های خلاقانه فضای کتابخوانی را افزایش می‌دهد. امیدوارم همه اعضای فرهنگ مکتوب اعم از رسمی و غیررسمی در گسترش ایده‌های خلاقانه حوزه کتاب و کتابخوانی بیشتر توجه کنند و تلاش نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز در این عرصه قابل تقدیر است.

بنا براین گزارش ؛در جریان این بازدید علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نیکنام حسینی‌پور؛ سرپرست موسسه خانه‌کتاب، علی نیکنام؛ مدیرکل کتابخانه‌‌های عمومی استان تهران، محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، نادر قدیانی؛ مدیرمسئول انتشارات قدیانی و صبا صدرایی؛ مسئول کتابخانه عمومی «ارغوان» حضور داشتند.
 
کتابخانه عمومی «ارغوان» در 350 مترمربع بنا شده که دارای دو بخش مخزن و سالن مطالعه است. حدود 30 هزار عنوان کتاب در این کتابخانه وجود دارد و ماهیانه بیش از 2هزار و 200 عنوان کتاب به 2هزار عضو امانت داده می‌شود.
 
کتابخانه عمومی «ارغوان» سال 1385 در پارک ارغوان واقع در خیابان دولت، خیابان دیباجی جنوبی تاسیس شده است.


Page Generated in 0/0114 sec