به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،به نقل از خبرگزاری رویترز؛ کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد: اقدامات اولیه برای حفاظت از فعالیت های اتحادیه اروپا در ایران آغاز شده است.
کمیسیون اروپا روز جمعه بیان کرد: به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران و تحمیل مجدد تحریم ها علیه تهران، فرآیند احیای یک قانون ویژه در زمینه مسدود کردن تحریم ها را به منظور محافظت از شرکت های اروپایی در ایران شروع کرده است.
کمیسیون اروپا با صدور بیانیه ای اعلام کرد: فرآیند رسمی فعال سازی قانون مسدود کننده را از طریق بروز رسانی فهرست آن دسته از تحریم های آمریکا علیه ایران که مشمول این قانون قرار می گیرند، شروع کرده است.
اشاره کمیسیون اروپا در این بیانیه به یک قانون ویژه مقابله با تحریم ها است که نخستین بار در سال 1996 تدوین شد.
مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند: قانون مسدودسازی تحریم ها را به شکلی بروزرسانی می کنند که با پایان یافتن دوره های مهلت نود و صد و هشتاد روزه که پس از آن دوره تعلیق تحریم های آمریکا علیه ایران پایان می یابد، این قانون بتواند تصمیم هشتم مه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به منظور وضع تحریم های ایران را در بر بگیرد.
تحریم های مربوط به بخش حیاتی نفت ایران و تراکنش با بانک مرکزی این کشور از جمله مواردی هستند که قانون مسدود کننده قرار است پوشش دهد.
کمیسیون اروپا اعلام کرد: این قانون در صورتی که به طور رسمی از سوی پارلمان اروپا و دولت های عضو رد نشود، ظرف دو ماه عملیاتی می شود اما در صورت وجود حمایت سیاسی قوی می توان آن را زودتر نیز فعال کرد.
بر اساس قانون مسدودکننده، شرکت های اتحادیه اروپا از تبعیت از تحریم های آمریکا منع شده اند و نباید احکام هیچ یک از دادگاه هایی را که هدف از آنها اعمال تحریم های آمریکا یا جرائم مورد نظر این کشور است به رسمیت بشناسند.
این قانون در دهه 1960 و زمانی که آمریکا سعی داشت شرکت های خارجی را با وضع جریمه و تحریم از هرگونه مبادلات تجاری با کوبا منع کند ایجاد شد اما هیچگاه به طور رسمی اجرایی نشد.
از دیگر پیشنهادهای مطرح شده در کمیسیون اروپا به عنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا می توان به ترغیب دولت های اروپایی برای انجام تراکنش و معامله با بانک مرکزی ایران و شروع فرآیند حقوقی اعطای مجوز به بانک سرمایه گذاری اروپا به منظور حمایت از طرح های این اتحادیه در ایران اشاره کرد.