پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 42741
برگزاری چهارمین اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا 3مرداد97
مجابی در این نشست با بیان اینکه این اجلاس سوم مردادماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد، گفت: در دوره چهارم قرار است 450 نفر از شعرای سراسر کشور حضور داشته باشند.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،نشست خبری چهارمین اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا و سومین نشست جمعیت شاعران آزاد ایران صبح امروز با حضور سید عباس مجابی در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد.

مجابی در این نشست با بیان اینکه این اجلاس سوم مردادماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد، گفت: در دوره چهارم قرار است 450 نفر از شعرای سراسر کشور حضور داشته باشند. ما پیش از این از شاعرانی از افغانستان و تاجیکستان دعوت کرده بودیم تا به کشورمان بیایند اما بعضاً به دلیل مشکلات سیاسی تنها از حضور شاعران افغان و تاجیک حاضر در ایران بهره خواهیم برد.

وی در ادامه با بیان اینکه از فروردین سال 94 سایت هم‌سرایی را افتتاح کردیم و از همان سال رادیوی اینترنتی هم تأسیس شد، گفت: این رادیو 5 ساعت برنامه زنده داشت و تازه‌ترین سروده‌های شعرا در آن خوانده و به آن امتیاز داده می‌شد، حتی گاهی از شاعران دعوت می‌شد تا در رادیو نیازها و خواسته‌هایشان را بیان کنند. ما شب‌های شعر اجرا می‌کردیم و به شکل زنده پخش می‌شد و به جز ایران، 240 کشور شنونده این رادیو هستند اما چند روز پیش به دلیل مشکلات اقتصادی سرور دستگاه که در کشور فرانسه است قطع شد.

وی افزود: کار ما فرهنگی است و به مسائل سیاسی توجه نداریم اما با ما که ایرانی هستیم این‌گونه برخورد می‌کنند و برای یک کار فرهنگی مشکل‌ساز می‌شوند اما ما به‌زودی مجدد رادیو را آغاز خواهیم کرد.

وی افزود: در همایش امسال شاعرانی که اصالتشان ایرانی نیست و از کشورهایی چون تاجیکستان هستند حضور خواهند داشت و برنامه ما هم‌سرایی ملی و جهانی است که از ساعت 8 صبح تا 8 شب، شعرا از سراسر دنیا در ایران حضور داشته و شعر می‌خوانند.

مجابی همچنین در مورد تعداد ابیات هم‌‌سرایی شده گفت: سبک هم‌سرایی 4 سال است آغاز شده و این چهارمین اجلاس است. 2 اثر به نام «سوگندنامه» و «مناجات‌نامه» و «سر عشق» حاصل آن است که سوگندنامه بالغ بر 5 هزار بیت به همت 400 شاعر و سر عشق با حدود هزار بیت یک سال است که کار خود را آغاز کرده و هر دو ادامه‌دار هستند.

 

در ادامه محمد بیگ زاده تهیه کننده فیلم امام علی (ع) گفت: تاریخ ادبیات ما به نوعی مدیون حوزه عرفای ما است که سلسله خرقه آن‌ها به مرحوم بلخی یا حسن بصری می‌رسد که هر دو از شاگرد‌های حضرت امام رضا (ع) بودند.

وی افزود: تکنولوژی در همه دنیا پیشرفت کرده، اما هدایتگر جامعه نیست، بلکه دانشگاه‌های فلسفه هدایتگر تفکر آن‌ها هستند، پس از جنگ جهانی مردم بیشتر به سمت فرهنگ گرایش پیدا کردند، اما متاسفانه در برخی کشور‌ها ادبیات شکل سیاسی پیدا می‌کند که آن زمان به افول خواهد رسید بنابراین باید حوزه ادبیات از سیاست فاصله بگیرد.

بیگ زاده بیان کرد: کتاب هزار و یک شب و منطق الطیر از جمله کتاب‌هایی است که بر دنیا اثرات زیادی گذاشته است، که متاسفانه در کشور ما به آن کم توجهی می‌شود و ادبیات ما به سوی تهی بودن حرکت می‌کند در این انجمن تلاش می‌شود به محتوای غنی ادبیات توجه بیشتری شود.


Page Generated in 0/0100 sec