پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 4696
وقتی خاتمی نسخه «عدم خشونت» میپیچد!
به نظر می رسد بهترین پاسخ به اظهارات اخیر خاتمی را باید از مردمی شنید که حماسه ۹ دی را در دفاع از مقسات دینی خود ایجاد کردند
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از رجانیوز، نقل مشهوری در میان اهالی تاریخ وجود دارد که میگوید هر اتفاقی در تاریخ دوبار صورت میگیرد؛ بار اول به صورت تراژدی و بار دوم به صورت کمدی. حالا این حکایت را باید با احوالات این روزهای سیدمحمد خاتمی منطبق دانست. او که در سال ۸۸ به عنوان یکی از سران فتنه، یکی از عوامل اساسی بالا گرفتن اغتشاشات و درگیریهای خیابانی بود و وقایع تلخی نظیر از دست رفتن جان تعدادی از هموطنان را موجب شد، این روزها از تحمل مخالف و دوری از خشونت صحبت میکند و درس آرامش و صبر میدهد.
به گزارش رجانیوز، خاتمی در سخنرانی خود در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، بدون اشاره به هتک حرمت عزای عاشورای حسینی توسط حامیانش و زیر پا گذاشتن مقدسات مردم مومن ایران، گفته است: «خشونت زبانی و غیر زبانی در روش آنان نبود، به مخالف خود هم احترام میگذاشتند و به ضایع شدن حق آنها راضی نبودند، در نظر آنها ایمانی ارزش دارد که از روی آگاهی و اختیار بدست آید و دائما به مردم هشدار میدادند که خودشان حق را بشناسند، از آن دفاع کنند و در مقابل باطل و ناحق اعتراض کنند.»
او در ادامه اضافه کرده است: «امروز خشونت توسط کسانی که ظاهر پرست هستند اتفاق میافتد و اگرچه از گذشته در شیعیان اخباریگری کمتر به چشم خورده و مکتب عقل و اجتهاد آن را بیرون رانده است؛ اما در دوره خودمان، عدهای ظاهر پرستی را همه دین دانسته و رسالت خود را تحمیل ظواهر دین بدون احترام به حقوق انسانها میبینند؛ اما همه اینها استثناء است و ارتباطی با اهل بیت (ع) ندارد.»
حجم بالای کمدی بودن این اظهارات خاتمی را باید با مقایسه رفتار و اقدامات او و همراهانش در سال ۸۸ و جریان فتنه دریافت. او که به همراه مهدی کروبی و میرحسین موسوی به عنوان سه ضلع هدایت معنوی فتنه از سوی مردم شناخته شدند، مروجین اصلی خشونت خیابانی و تهییج هواداران خود به حضور در درگیریها و دامن زدن به اغتشاشات بودند.
شاید تنها کودکانی که پس از سال ۸۸ متولد شده باشند، این سخنان خاتمی را باور کنند؛ چرا که تنها در همین صورت میتوان فرض کرد که خاتمی و دوستان در جریان فتنه همه را به آرامش، تحمل، عدم تحمیل و عدم خشونت دعوت میکردند. همه مردم و به ویژه دانشجویان و فعالان سیاسی به یاد دارند که در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم، سیدمحمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی به دنبال اجرای پروژه «فشار از پایین، چانه زنی از بالا» بودند و برای تحمیل نظرات نامشروع خود به مقامات ارشد نظام، از هیچ نسخه خشونتباری دریغ نکردند و در این راه حتی خون تعدادی از مردم را هم به زمین ریختند.
به نظر می رسد فرار جلو با شیوه پنهان شدن در پشت لفاظیهای شیک درباره عدم خشونت و تحمیل پنهان، راهبرد جریان فتنه برای تطهیر اقدامات غالبا وحشیانه در طول ۸ ماه فعالیت خود علیه نظام است. هر چند که اگر بازخوانی فرآیند خشونت آفرینی توسط مدعیان اصلاحات در سال ۸۸ باید به یکی از رویکردهای اصلی رسانههای جبهه انقلاب اسلامی بدل شود، از ایجاد زمینه برای مهآلود شدن فضای سیاسی کشور و ایجاد فضای فراموش کردن آن حوادث جلوگیری خواهد شد.
به نظر می رسد بهترین پاسخ به اظهارات اخیر خاتمی را باید از مردمی شنید که حماسه ۹ دی را در دفاع از مقسات دینی خود ایجاد کردند؛ حماسهای که در پاسخ به هتک حرمت تراژیک عزای اباعبدالله (ع) شکل گرفت و اکنون در یک گردش تاریخی خندهدار، حامیان آن هتک حرمت، داعیهدار عزای حضرت زهرا (س) و سیره و منش اهل بیت شدهاند.