پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 4740
جنگ‌با حساسیت‌بهاری بدون‌قرص
درمان عطسه‌های بهاری بدون قرص
فصل بهار معتدل در کیفیات چهارگانه است. یعنی از نظر گرمی و سردی و تری و خشکی در اعتدال است و هیچیک از کیفیات فوق غلبه ندارد. برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است. بدلیل اینک بروز بیماری های چون دمل، بثورات و … در این فصل بیشتر است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، روزها شروع به بلند شدن و گرمتر شدن کرده اند و باد بهاری با ملایمت میوزد و بیشتر پرندگان دور هم جمع شده اند. درختان شکوفه داده اند و چمن ها شروع به رشد کرده اند.این زمانیست که ممکن است شما شروع به خارش چشم و یا عطسه‌های مکرر کنید.




آلرژی یا حساسیت واکنش تهاجمی است که دستگاه ایمنی بدن برخلاف حالت معمول به هر نوع ماده خارجی از جمله مواد غذایی،گردو غبار و گرده های گیاهی نشان می دهد.

در بسیاری از کتب طب سنتی ایران برای مواردی نظیر افزایش صفرا در بدن با ابتلا به سوء مزاج صفراوی به علائمی مانند خارش،‌التهاب، سوزش، قرمزی یا آبریزش بینی و چشم که بسیار شبیه و نزدیک به علائم بیماری آلرژی است، اشاره شده است. در حقیقت در هیچ یک از این کتاب ها به طور مستقیم به آلرژی و اقسام آن اشاره نشده است اما از بیماری هایی که علائمی شبیه به آلرژی دارند مانند افزایش صفرا در بدن یاد شده است.

حکیمان طب سنتی برای درمان عوارض ناشی از افزایش صفرا در بدن با کمک نسخه های گیاهی و شیوه های پاکسازی بدن به کنترل میزان خلط و صفرا پرداخته و با ایجاد تعادل و دفع اخلاط موذی و زائد به کنترل بیماری و درمان آن کمک می کردند.

آلرژی و حساسیت بهاری

آلرژی‌های بهاری هم با آمدن فصل بهار، در بین مردم فراگیر می‌شود. واکنش‌های شدید و غیر عادی سیستم ایمنی بدن نسبت به ورود عوامل خارجی عوارض گوناگونی را برای فرد ایجاد می‌کند. این عوارض اگرچه در بیشتر موارد مقطعی و زودگذر هستند، ولی در مواردی نیز واکنش‌های شدید بدن را سبب می‌شوند و تا مدت طولانی ادامه می‌یابند.

آلرژی بهاری معمولا با آب ریزش بینی و سوزش چشم همراه است و در برخی موارد همانند سرماخوردگی حالت کرختی ایجاد می‌کند و فرد به عطسه‌های مکرر مبتلا می‌شود.

توصیه‌های بهاری طب سنتی

خاکشیر، خارش های پوستی بهاری را کاهش می دهد

برای درمان حساسیت و خارش فصل بهار، مصرف نعناع تازه، کاهو و خاکشیر توصیه می شود؛ همچنین برای جلوگیری از حساسیت بهاری باید از خوردن ادویه و غذاهای با طبع گرم پرهیز کرد. 

علی حسینی، متخصص طب سنتی در گفت وگو با فارس، با بیان این مطلب افزود: برای درمان خارش و حساسیت های پوستی که در فصل بهار بیشتر می شود، بهتر است الگوی تغذیه اصلاح شود زیرا حتی نوع لباس، غذا، ورزش، میزان خواب و بیداری و همچنین استرس در این زمینه تأثیر دارد.

آلرژی بهاری



وی مصرف روغن نارگیل، آب لیمو و نعناع تازه را توصیه کرد و گفت: برای جلوگیری از حساسیت فصلی باید از مصرف غذاهای پرادویه و غذاهای با طبع گرم پرهیز کرد. مصرف سبزی های تازه، سبوس گندم، نان سبوس دار، انواع آش، مصرف کاهو و خاکشیر نیز برای کاهش خارش بهاری توصیه می شود.

حسینی ادامه داد: مصرف نعناع تازه میزان خارش و درد ناشی از آن را کاهش می دهد، از طرفی مصرف روغن نارگیل و آب لیمو نیز از التهاب و خارش می کاهد چرا که خاصیت ضدویروسی و ضد قارچی دارد.

غذاهای مناسب برای فصل بهار

درمانگران و قدمای طب سنتی در متون طب سنتی ایران از غذاهایی مانند آش، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو،‌ آش شبدر و قره قروت به‌عنوان بهترین و سبک‌ترین غذاهای ایرانی که انرژی و ویتامین زیادی دارند را برای فصل بهار توصیه کرده‌اند.

حبوبات فصل بهار مانند ماش، نخود فرنگی ،جو و غذاهایی مانند سوپ جو، آش، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو،‌ آش شبدر و قره قروت و چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس به‌عنوان بهترین و سبک‌ترین غذاهای ایرانی برای فصل بهار هستند. افزودن زرشک،سماق و انار به غذا ها نیز توصیه می شود.

نوشیدن آب ماست، آب دوغ و ماءالشعیر سنتی که افزودنی‌های شیمیایی نداشته باشد ، شربت لیمو ، آلبالو  و سکنجبین و پرهیز از مصرف غذاهای گرم و خشک ،گوشت وشیرینی زیاد نیز توصیه می شود.

دم‌نوش ضد گلو درد و خارش گلو

در بسیاری از حساسیت‌ها فرد مبتلا به آلرژی از خارش گلوی خود شکایت دارد. گاهی این خارش به حدی تشدید می‌شود که صبر و طاقت فرد را از او گرفته و او را کلافه می‌کند. درمانگران طب سنتی برای درمان این عارضه از جوشانده‌ای گیاهی استفاده کرده و نوشیدن آن را یک بار در روز به بیماران‌شان توصیه می‌کنند.

آلرژی بهاری



برای تهیه این جوشانده لازم است 10 گرم از گل بنفشه و شکرتیغال را در 2 لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند. دم‌نوش باقی‌مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید اما در افرادی که خارش گلوی‌شان خیلی زیاد است و باعث می‌شود تا از برنامه‌های روزانه خود باز بمانند توصیه شده تا علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب یک لیوان دیگر از این دم‌نوش گیاهی نوشیده شود.

تسکین عطسه‌های ناشی از حساسیت بهاری

درمانگران طب سنتی برای درمان عطسه‌های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی استفاده از روغن بنفشه و بادام را به بیماران‌شان توصیه می‌کنند. این درمانگران به بیماران‌شان که از دست عطسه‌های بی‌وقفه کلافه می‌شوند توصیه می‌کنند تا روزی 2بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفره‌های بینی خود بچکانند؛ علاوه براین با استفاده از همین روغن پیشانی خود را نیز ماساژ دهند. این کار موجب می‌شود تا میزان بسیار زیادی از شدت عطسه‌ها کم شده و در مواردی نیز به‌طور کامل برطرف شود.

آلرژی بهاری



در کنار استفاده از روغن بنفشه، پرهیز غذایی نیز یکی دیگر از راهکارهای برطرف کردن عطسه‌های فصلی است.  درمانگران به بیماران‌شان توصیه می‌کنند از خوردن ادویه‌جات، غذاهای سرخ‌کردنی، شکلات، و قهوه در فصل بهار پرهیز کرده و استعمال آن‌ها را به حداقل برسانند.

تسکین خارش پوست

خوردن گیاه خرفه به‌عنوان سبزی خوردن در وعده‌های غذایی، تاثیر بسیار زیادی در درمان خارش‌های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.

آلرژی بهاری


نوشیدن آب این سبزی نیز در کاهش عوارض و خارش‌های ناشی از حساسیت‌های فصلی بسیار مؤثر است.

مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

پاکسازی صفرا با خاکشیر

در طب سنتی روش های مختلفی برای دفع صفرای مازاد در بدن وجود دارد. کنترل میزان مواد تولید کننده صفرا در بدن، دفع صفرای اضافه از بدن با شیوه های طبیعی و تنظیم ساختار و عملکرد سیستم ایمنی بدن از جمله شیوه هایی است که به درمان این بیماری کمک می کند. پرهیز غذایی مانند کاهش میزان مصرف ادویه ها، انواع سس ها،مواد غذایی سرخ کردنی، شکلات و غذاهای فست فود و حاضری از جمله ساده ترین و کاربردی ترین شیوه ها برای بهبود علائم بیماری است که امروزه این شیوه ها توسط بسیاری از درمانگران طب مدرن نیز برای پیشگیری از عود کردن آلرژی ها و کنترل آن به بیماران توصیه می شود. در کنار این موارد مصرف مواد طبیعی، گیاهان و داروهای گیاهی صفرابر مثل خاکشیر و سوپ جو که داراری مزاج سرد است به این بیماران توصیه می شود.

آب گل ختمی بنوشید

برخی گیاهان دارویی خاصیت تنظیم کنندگی و متعادل سازی عملکرد سیستم ایمنی را دارند. از برخی از این گیاهان برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی استفاده می کنیم و از تعدادی از آنها برای کاهش علائم بیمار استفاده می کنیم. به عنوان مثال به بیماری که به کهیر مبتلا شده توصیه می کنیم که از خاکشیر استفاده کند یا به صورت خوارکی یا موضعی از آب گل ختمی،‌ آلوورا یا آب اسفرزه مصرف کند. این گیاهان طبع سرد و مرطوبی دارند که استفاده آنها در درمان آلرژی ها بسیار موثر است. اشکال دارویی و صنعتی آنها نیز در داروخانه ها موجود است. حتی برخی درمانگران طب رایج از برخی از این داروهای گیاهی در کنار داروهای شیمیایی برای کنترل آلرژی بیمارشان استفاده می کنند.

ماءالشعیر درمانی کنید!

افرادی که عموما با آغاز فصل بهار دچار حساسیت ها و آلرژی های فصلی می شوند با رعایت نکات و تدابیری که در متون طب سنتی ایران به آن اشاره شده، می توانند از ابتلا به این بیماری ها در این فصل پیشگیری کنند. این افراد با نزدیک شدن بهار می توانند  به رعایت یک رژیم غذایی ساده به مدت 3 روز از ابتلا به آلرژی ها و حساسیت های فصل بهار پیشگیری کنند. این افراد باید به مدت 3 روز تنها از ماءالشعیری که به صورت سنتی و بدون استفاده از مواد شیمیایی و نگهدارنده تهیه شده، استفاده کنند و نباید از ماده غذایی دیگری استفاده کنند. پس از اتمام این رژیم غذایی 3 روزه نیز بیمار باید از سبزیجات پخته شده بدون ادویه و کم حجم به عنوان غذا استفاده کند.


ورزش در بهار

در فصل بهار ورزش معتدل (نه شدید و نه خفیف) توصیه می شود. ورزش شدید به طبیعت فصل کمک کرده و موجب هیجان مواد ساکن در بدن شده و می تواند موجب بروز برخی بیماری ها از جمله بثورات پوستی گردد.

ولی ورزش معتدل می تواند باعث تحلیل مواد و فضولات و دفع آنها از طریق ادرار و مدفوع شود.


Page Generated in 0/0384 sec