محمدعلی همتی در نشست خبری که صبح امروز در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد اظهار داشت: شایسته سالاری، پاسخگویی و پاکدستی به عنوان استراتژیک و برنامههای این سازمان مطرح است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی ۳۸ میلیون و ۱۰۳ هزار نفر بیمه شده دارد اظهار داشت: این سازمان دومین تولیدکننده درمان در کشور است و ۱۲ در صد از درمان را تولید میکند و نقش مهمی در نظام سلامت کشور دارد.
همتی با بیان اینکه در حال حاضر نظام سلامت کشور بیمار است و نیازمند کالبدشکافی گفت: تامین اجتماعی ۷۰ بیمارستان، ۷ دیکلینیک و ۲۷۴ مرکز سرپایی و پلیکلینیک تخصصی دارد. در تامین اجتماعی ۸۸۰۰ تخت فعال در بیمارستانها واقع شده و مجموعا ۴۱ هزار نفر پرسنل بخش درمانی تامین اجتماعی هستند.
وی درباره عملکرد ۶ ماه سال ۹۲ تامین اجتماعی خاطر نشان کرد در این مدت ۲۳ میلیون ویزیت سرپایی پزشکان که بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر است، ۲۵۰ هزار، عمل جراحی و ۱۰۷ هزار سزارین و زایمان طبیعی داشته است.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: ضریب اشغال تختهای بیمارستاهای تامین اجتماعی ۷۳ درصد بوده و مرگومیر در بیشتری بیمارستانها ۸ مورد در ۱۰۰۰ نفر بوده است.
همتی خبر داد : خوشبختانه رئیس جمهور و هیئت دولت دیدگاه ویژهای به سلامت مردم دارد و در این راستا بخشی از منابع هدفمندی یارانهها برای گسترش خدمات درمانی و نظام جامعه سلامت در کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: درمان و سلامت مردم از اولویت هفتم و هشتم به اولویت دوم در دولت سوق پیدا کرده است و منابع خوبی به حوزه سلامت کشور واگذار میشود.
همتی بیان داشت: در این راستا ۱۲ هزار میلیارد تومان در بخش سلامت کشور هزینه میشود و بر اساس جلساتی که داشتهایم مقرر شده بخش عمدهای از این منابع به سازمانهای بیمهای پرداخت شود.
وی گفت: با این منابع میتوان آحاد جامعه را تحت پوشش بیمه قرار داد و افرادی که هزینههای درمانشان سرسامآور است و آنها را به زیر خط فقر میکشاند را تحت پوشش قرار دهیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه طی هفته آینده نحوه توزیع ۱۲ هزار میلیارد تومان تشریح میشود گفت: به دلیل کمبود منابع همیشه ناچار بودیم بعضی از خدمات را ارائه ندهیم با این منابعی که دولت در اختیار سازمانهای بیمهگر قرار میدهد امیدواریم مسیر خوبی را برای استفاده آن طی کنیم.
همتی خاطر نشان کرد: پیشبینی ما این است که ۶۵ درصد این منابع از طریق سازمانهای بیمه گر توزیع شود.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد در حال حاضر ۶ تا ۱۶ درصد از مردم تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند و به عبارتی دیگر ۶ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور از خدمات بیمهای استفاده نمیکنند که میتوان نسبت به تحت پوشش قرار دادن این افراد در سازمانهای بیمهگر اقدام کرد.
وی به اجرای نظام ارجاع داخلی بیمار اشاره کرد و گفت: نظام ارجاع داخلی از اولویتهای اصلی تامین اجتماعی است و در این نظام بیمار در یک زنجیره درمانی قرار میگیرد و بیمارستان میلاد به عنوان بیمارستانی فوق تخصصی حلقه آخر این زنجیره محسوب میشود.
همتی به مزایای اجرای نظام ارجاع بیمار اشاره کرد و گفت: میتوان در این نظام هزینههای ایاب و ذهاب بیماران را نیز پرداخت کرد.
همتی خاطرنشان کرد: با توجه به وعدههایی نظیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی باید ارزش دفترچه های درمانی این سازمان افزایش یابد که این امر با پرداخت به موقع مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد انجام میشود.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: مطالبات داروخانهها، آزمایشگاهها و پاراکلینکها تا شهریور پرداخت شده و تا چند روز آینده نیز مطالبات مهر ماه آنها پرداخت میشود.
همتی یادآور شد مطالبات تمامی بیمارستانهای طرف قرارداد نیز تا مرداد ماه پرداخت شده است و سرجمع تامین اجتماعی در سه ماه نخست امسال ۱۸۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد پرداخت کرده است.
وی به مکانیزه کردن اطلاعات سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی در مکانیزه کردن اطلاعات افراد تحت پوشش خود پیشرو بوده است ولی در ۱۰ سال گذشته عقبماندگیهایی در این زمینه ایجاد شده.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی بیان داشت: مراکز درمان تامین اجتماعی به سیستم HIS مجهز میشوند و بیمار با استفاده از این سیستم میتواند به هر مرکز درمانی تامین اجتماعی در کشور مراجعه کند و به اطلاعات درمانی خود را دسترسی داشته باشد.
وی درباره پرونده الکترونیکی افراد تحت پوشش تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: پرونده الکترونیک سلامت تکلیف وزارت بهداشت است و درباره کارت الکترونیک هوشمند اقدامات مختلفی صورت گرفته است و در این راستا از دیگر تکنولوژیها مانند این کارت نیز بهره خواهیم گرفت.
همتی درباره ادغام بیمههای درمانی خاطر نشان کرد: موضوع ادغام بیمههای درمانی برای سازمان تامین اجتماعی مطرح نیست و سازمان بیمه سلامت باید تشکیل و سیاستگذاریهای آن مشخص شود.
وی افزود: در ماده ۳۸ قانون و در تبصره ۲و ۴ تامین اجتماعی بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی و مراکز درمانی آن از ادغام در سازمان بیمه سلامت مستثنی شده است.
همتی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته داوطلبان پزشکی برای ورود به مراکز درمانی تامین اجتماعی بسیار بودهاند گفت: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل عدم اصلاح پرداخت پزشکان برای نگهداشت پزشک دچار مشکل شدهایم.
وی درباره اصلاح نظام پرداخت پزشکان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۹۳ اصلاح نظام پرداخت پزشکان صورت میگیرد و در این نظام تعرفههای خوبی برای نقاط محروم در نظر گرفته شده است و میشود و صددرصد این تعرفهها در بعضی از مناطق محروم افزایش یابد.
همتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تعرفههای پزشکان در سال ۹۳ به مقدار افزایش یابد گفت : این تعرفهها از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد در سال آینده افزایش خواهد یافت.
همتی درباره پدیده زیرمیزی در بیمارستانهای تأمین اجتماعی اظهار داشت: این اقدام قابل قبول نیست و به این موضوع نیز نباید یک بُعدی نگاه کرد.
وی افزود: این پدیده در تمامی بیمارستانها وجود دارد و به دلیل اینکه نظارتها و پیگیریهای مدیران کاهش یافته است پدیده زیرمیزی اتفاق میافتد. مسئولان نیز در مقابل برخورد با این پدیده پزشکان را لغو قرارداد و پرونده آنها را به تخلفات اداری ارجاع میدهند.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: تاکنون ۳۲۶۴ بیمار تالاسمی، ۸۸۵ بیمار هموفیلی و ۴۰۰۴ بیمار دیالیزی تحت پوشش حمایتهای صد در صدی این سازمان قرار دارند.
وی گفت: برای این افراد دفترچههای اختصاصی ۴۵ برگی صادر میشود و تمدید این دفترچهها ۶ ماهه است.
همتی درباره تحت پوشش قرار دادن بیماران اماس نیز خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد هزینههای بیماران اماس، ۹۰ درصد از هزینه دارویی بیماران سرطانی و رادیوتراپی آنها توسط این سازمان انجام میشود.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه ۱۴۴ تخت دیالیز به بیمارستان تأمین اجتماعی اضافه شده است گفت: مشکل تختهای ICU در بیمارستانهای تأمین اجتماعی به زودی رفع میشود.
وی درباره تکریم بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان در مراکز درمانی اظهار داشت: سالمندان به عنوان یک چالش جدی در آینده مطرح هستند و با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش میرود دچار چالشهای جدیدی در این زمینه خواهیم شد و هزینههای درمانی به تبع آن بالاتر میرود.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۷۵ قلم دارو تحت پوشش این سازمان بوده است که حدود ۳۰ قلم داروی دیگر نیز که مربوط به نازایی میشود با تأیید وزارت بهداشت تحت پوشش این سازمان قرار میگیرد.
همتی درباره مشکلات بیمارستان میلاد و سیستمهای نوبتدهی در این بیمارستان اظهار داشت: ۶۰ تا ۷۰ درصد مراجعات بیمارستان میلاد غیرضروری است و این مشکل در سیستم ارجاع حل میشود.