به گزارش هزاره سوم به نقل از ایرنا، سرهنگ ˈفرهاد فلاح کریمیˈ روز پنجشنبه در نشستی با رسانه های گروهی با اشاره به اینکه داده های آماری پلیس در گیلان نشان دهنده افزایش وقوع سرقت و کلاهبرداری در استان است ، افزود: در مدت 10 ماه سال جاری، کلاهبرداری 20درصد در گیلان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد و در مقابل نیز کشفیات پلیس آگاهی نیز در این مدت 15درصد رشد نشان می دهد.
وی اظهار داشت: در این مدت 67درصد کلاهبرداری در مرکز استان و 23 درصد در شهرستان ها رخ داده که 88 درصد جرایم کلاهبرداری توسط پلیس کشف شده است.
وی ادامه داد: این کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل 11درصد افزایش دارد.
رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی گیلان خاطرنشان کرد: در 10 ماه امسال، سرقت 24 درصد افزایش یافته و فراوانی وصول پرونده های کلاهبرداری وجود دارد که ورود جوانان به وقوع جرم و زنان در جرایم خشن، نشان دهنده باندی و خانوادگی شدن جرم است زیرا قبح و زشتی جرم در جامعه شکسته شده است.
سرهنگ فلاح کریمی گفت: هرچند امروزه پلیس به سامانه های نرم افزاری برای کشف جرم و پیگیری مجرمین مجهز است، ولی پیشگیری از وقوع جرم کاری فرهنگی است و با افزایش آگاهی جامعه و همکاری رسانه ها برای کاهش میزان جرایم میسر می شود.
وی با اشاره به اینکه 65 درصد جرم در استان گیلان توسط معتادان و 11 درصد توسط بیکاران رخ می دهد، افزود: ایجاد مرکز جمع آوری و نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان براساس ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در استان ، امری ضروری است.
وی راه اندازی این مرکز را از ضروریات دانست و یادآور شد: از زمان ابلاغ تاسیس این مرکز در گیلان، دو سال گذشته است و مردم گیلان هنوز از چنین مرکزی محروم هستند.
وی گفت: اگر این مرکز تاسیس شود، از وقوع بیش از 40درصد سرقت ها در استان گیلان جلوگیری خواهد شد.
به گفته فلاح کریمی؛ از نظر فراوانی بیشترین سرقت ها در گیلان شامل سرقت دوچرخه ، پمپ خانه ، خاموت آلماتور، موبایل کودکان و نظیر این موارد است.
وی از بی توجه مالباختگان نسبت به مواظبت از اموالشان انتقاد کرد و گفت: 20 درصد سرقت مربوط به منازل است که از این میان، 26درصد آن به سرقت طلا و وجه نقد مربوط می باشد.
وی افزود: 17 درصد سرقت ها مربوط به خودرو، هفت درصد مغازه و 13 درصد موتورسیکلت است که 75درصد این سرقت ها در شهر رشت اتفاق می افتد.
سرهنگ فلاح کریمی ادامه داد: در این 10 ماه، پنج هزار و 843 نفر سارق دستگیر شدند که اکثر آنان را جوانان بین 25 تا 35سال تشکیل می دهند.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی شش ماهه پلیس آگاهی گیلان مشخص شد که 204 دستگاه انواع خودرو سرقت شده که 74درصد آنها خودروی پراید است که از ابزارهای ایمنی لازم در آنها استفاده نمی شود.
وی اظهار داشت: 642 نفر در این مدت به دلیل خرید مال مسروقه دستگیر شدند که بیش از 20 نفر آنان، مالخرهای طلافروش بودند.
وی به آمار قتل در گیلان اشاره کرد و یادآور شد: آمار قتل ها در گیلان نگران کننده نمی باشند و اکثر این قتل ها با انگیزه خانوادگی صورت می گیرند که 38درصد قتل ها در مرکز استان و 62 درصد در سایر شهرستان ها رخ داده که 93درصد این قتل ها کشف شده است.
وی خاطرنشان کرد: بعد از کلاهبرداری و سرقت جرائم، جعل اسناد مهمترین عامل جرایم در استان را تشکیل می دهد که 285فقره در این مدت جرائم جعل در پلیس آگاهی استان ثبت شده که 126پرونده جعل مسبوق به سابقه است.
وی فراوانی اسناد و مدارک کاغذی در سیستم اداری و مالی و بانکی، جعل هویت و ناکارآمدی روش های احراز هویت و ماهیت در کشور، ضعف امنیتی بعضی اسناد و مدارک مهم مانند چک بانکی و شناسنامه های قدیمی را از جمله دلایل جعل اسناد ذکر کرد.
سرهنگ فلاح کریمی غفلت و کم توجهی شهروندان را یکی از دلایل افزایش جرایم دانست و اظهار داشت: ایجاد امنیت مطلوب تنها برعهده پلیس نیست بلکه نیازمند همکاری و مشارکت همه آحاد مردم است و کسی نباید در نگهداری و حفظ اموال خود بی تفاوت باشد.
رییس پلیس آگاهی گیلان بیان داشت: این استان در پیشگیری از وقوع جرم بین استان های هم گروه رتبه اول و پیشگیری از وقوع سرقت ها رتبه سیزدهم را دارد و میانگین وقوع جرم در گیلان از سایر استان ها پایین تر است.
وی از مردم گیلان خواست به هشدارهای پلیس توجه کنند و نسبت به حفاظت اموال دقت داشته باشند.
وی خواستار همکاری رسانه های گروهی در اطلاع رسانی به جامعه شد و گفت: رسانه های گروهی می توانند با اطلاع رسانی و همکاری با پلیس در کاهش جرایم در جامعه نقش داشته باشند.