پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 5154
کاهش بهای ارز به چه چیز بستگی دارد؟
هم‌اکنون این تلقی در میان افکار عمومی و بعضا سیاستگذاران پدید آمده‌ که ریشه عمده مشکلات کنونی اقتصاد ایران، تحریم‌های اقتصادی بوده و با رفع این تحریم‌ها، بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور رفع خواهد شد؛ هرچند انکار کردنی نیست که وضع تحریم‌های اقتصادی مشکلات حاد خاص خود را به بار آورده، واقعیت آن است که ریشه مشکلات موجود، بسیار عمیق‌تر از موضوع تحریم و پیامدهای آن است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم در بررسی مقوله نقدینگی، توجه توأمان به کمیت و کیفیت آن ضروری است. در ‌جنبه نخست دیده می‌شود که در ۲۴ سال گذشته، رشد متوسط نقدینگی حدود ۳۰ درصد بوده و از حدود ۱۶۵۰ میلیارد تومان در آغاز برنامه اول به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان در میان برنامه پنجم رسیده باشد‌ و این روند افزایش نقدینگی، بازتاب دهنده جنبه‌ای از بی‌ثباتی در اقتصاد کشور است.

از اوایل اسفند ماه سال گذشته، بهای ارز سیر صعودی به خود گرفته بود و امروز با یک جهش به حدود ۳۲۰۰ تومان رسیده است. در این باره، خبر‌هایی که در چند روز اخیر در حوزه اقتصادی مطرح شده، از جمله اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در اوایل سال آینده بر بازار ارز تأثیر‌گذار بوده است.

این صراف افزود: از سوی دیگر، در مصوبه مجلس قیمت خوراک پتروشیمی‌ها از ۷ سنت به ۱۳ سنت افزایش یافته و با توجه به اینکه ارزهایی که از ناحیه پتروشیمی‌ها به بازار تزریق می‌شد، تأثیر مثبتی بر ثبات قیمت‌ها داشت، این رشد قیمت، موجب شد با احتیاط ارز خود را به بازار عرضه کنند.

به گفته وی،‌ در چند روز گذشته، نخست بهای‌ ارز حواله‌ای افزایش یافت و پس از آن تأثیر خود را بر ارز گذاشت.

قیمت مصوب ارز در بودجه امسال، حدود ۲۶۰۰ تومان است و همین ‌بر حرکت بازار نسبت به قیمت آینده ارز اثرگذار بوده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از افزایش نرخ ارز در بازار گفت: اجرای درست فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت، نرخ ارز را تعدیل و شاخص بورس را صعودی می‌کند.

ابراهیم نکو در این باره افزود: دولت باید با‌ مکانیزم‌های اقتصادی، زمینه‌ای‌ فراهم کند تا رشد کاذب بهای دلار در بازار متوقف شود.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در تشریح علل افزایش نرخ ارز، گفت: بالا رفتن نرخ ارز در روزهای اخیر، برگرفته از عوامل متعددی بوده که مهم‌ترین آن ابهام در چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: این روز‌ها تیم اقتصادی دولت بر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها متمرکز بوده و باعث شده عملا به موضوع ثبات نسبی بازار ارز کم‌توجهی شود.

نکو تصریح کرد: افزون بر بازار ارز، بازار سرمایه نیز تحت تأثیر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته است؛ بنابراین باید دولت با ‌تدابیر مناسب از رونق بازار دلالی در مسکن، طلا و ارز جلوگیری کند.

وی گفت: با توجه به مؤلفه‌های اقتصادی، احتمال افزایش شدید نرخ دلار در روزهای آینده کم است و پیش‌بینی می‌شود در صورت دستیابی دولت به اهداف اقتصادی نرخ دلار تعدیل شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: اجرای درست و شفاف فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت، زمینه‌ساز رونق بازار بورس و تعدیل نرخ ارز خواهد بود.


Page Generated in 0/0113 sec