به گزارش شبکه خبری هزاره سوم ایران سالانه ۹ میلیارد متر مکعب گاز به ترکیه و حدود ۱۰ میلیون متر مکعب به کشور عمان صادر میکند؛ افزون بر این ایران به ارمنستان نیز گاز میدهد و کشور هند و پاکستان مقصد بعدی گاز ایران است. همچنین ایران به ازای هر ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز صادراتی حدود ۴.۵ میلیارد به دست میآورد.
با این حساب، میزان گازی که در کشور گم میشود، به ارزش ریالی حدود ۱۵ هزار میلیارد سرمایه از دست میدهد. این میزان پول در شرایطی که کشور به هر ریال برای خروج از وضعیت اقتصادی حاضر نیاز دارد، چشمگیر است، ولی تا کنون کسی به آن توجه نکرده و تا پیش از اعلام این خبر از سوی وزیر نفت، کاملا پنهان مانده بود.
ناصر سودانی، نائب رئیس کمیسیون انرژی در گفتوگو با تابناک درباره گم شدن ۹ میلیارد متر مکعب گاز در شبکه گازرسانی گفت: به احتمال زیاد منظور آقای زنگنه، تلفاتی است که از شبکهها در حین پخش صورت میپذیرد یا کانالهایی برای استفاده از گاز وجود دارد، بدون آنکه در شمارش درونشهری بیاید.
وی درباره موضوعی که وزیر نفت گفته، اظهار داشت: من میخواهم از آقای زنگنه بپرسم، این مطلب را الآن کشف کردهاند یا در دوره مدیریت که سالها بر این وزارتخانه داشتهاند و نیز در دوره قبل از احمدینژاد تصدی آن را داشتهاند، بوده است؟
این نماینده افزود: به نظر نمیرسد این عارضه مختص سالهای اخیر باشد و گویا مشکل ریشهایتر از آن است که مربوط به این چند سال اخیر باشد. چرا آقای وزیر در آن دوران به این قضیه نیندیشیدهاند و چرا در آن زمان فکر چارهای برای این معضل نکرده است؟
سودانی همچنین در ادامه گفت: البته من از ادبیات آقای زنگنه این گونه درمییابم که منظورشان مربوط به نشتیها و تلفاتی است که از مراکز پخش صورت میگیرد و نگاهشان به این سمت است؛ اما این عدد واقعا قابل تأمل است و تا کنون سابقه نداشته کسی آن را گزارش کند.
وی افزود: اگر این عدد ۹ میلیون باشد، قابل هضم است؛ اما این رقم، رقم بزرگی است و باید دید این گاز به کجا میرود. باید با چارهاندیشی این میزان را مهار کرد، زیرا این کار میتواند تأثیر بسیاری بر اقتصاد کشور داشته باشد؛ افزون بر اینکه از هدر رفتن سرمایههای ملی در کشور جلوگیری میشود.