پایگاه خبری نامه نیوز
کد خبر: 8004
دکتر شمس الدین حسینی:
تیم‌اقتصادی‌دولت‌هنوزدرک‌روشنی‌ازمشکلات‌اقتصادی‌کشورندارد
وزیر سابق اقتصاد معتقد است که مسئولین دولت یازدهم در حال واقع بین شدن و فاصله گرفتن از رویکردهای غلطی هستند که پیش از این ازجمله در گره زدن برنامه هسته ای و مشکلات اقتصادی داشتند.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم دکتر شمس الدین حسینی در گفتگو با سخن آنلاین، با اشاره به اینکه تیم اقتصادی دولت هنوز درک روشنی از مشکلات اقتصادی کشور ندارد و در مقایسه دیدگاه آنها با دولت قبل گفت: نگاه‌شان متفاوت است، ولی من فکر می کنم خودشان هم تغییر نگاه می‫ دهند، آقای روحانی در شعارهای انتخاباتی گفت که سانترفیوژ باید بچرخد چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد، بعد که توافق‫نامه ژنو امضا شد در مصاحبه ‫ای که انجام دادند گفتند ما کار را انجام دادیم، فعالان اقتصادی به پیش! 


حسینی افزود، در یکی از مصاحبه‌هایشان گفتند بیشتر مشکلات کشور ریشه درونی دارد و مشکلات درونی هم به این راحتی حل نمی‫ شود. این نشان می‫ دهد که یک چرخشی در حال انجام است به‫ خصوص بعد از اینکه این سند هم امضا شد مشخص شد که ممکن است آنها تحریم‫ های جدید وضع نکنند، ولی در برداشتن تحریم‫های قبلی هم هیچ عجله‌ای ندارند، بلکه هیچ اراده‫ ای هم ندارند این‌ها سبب شد که یک مقدار واقع‌بین‌تر شوند و نگاه‫ها به هم نزدیک‫تر شود. این هم خیلی اتفاق خوبی است. 

وی در پاسخ به این سوال که در شرایط کنونی آیا اگر مسئول بودید هدفمندی را به سبک قبل اجرا می کردید تاکید کرد: حتماً اجرا می کردم. اصلاً اعتقادم بر این بود که ما در شرایط تحریم الزام هدفمندی برایمان بیشتر می‫ شد. اساساً هدفمندسازی یارانه‫ ها و طرح تحول اقتصادی عین هر برنامه اقتصادی کاملی دو تا هدف را با هم می‫ دید پیشرفت اقتصادی یا همان کارایی، توزیع عادلانه درآمدی یا همان عدالت اجتماعی؛ یعنی دقیقاً در همان مسیر کارایی تخصیصی و توزیع درآمدی یا همان پیشرفت و عدالت روبه‫ رو بوده است. موقعی که شما یارانه را در قالب تخفیف قیمتی می‫ دهید؛ یارانه را به کسی که از آن کالا یا نهاد استفاده می‫ کند، می‌دهید و به عبارتی یارانه تابع مصرف می‌شود، هر کسی بیشتر مصرف کند، بیشتر از این یارانه بهره ‫مند می‫ شود. هر کسی بیشتر درآمد دارد بیشتر مصرف می‫ کند. بعد این یارانه بیشتر به پردرآمدها می‫ رسد. این مستقل از آثار نامناسب و سوء تخصیص منابع، آثار مخرب در توزیع منابع هم دارد و منابع را ناعادلانه می‫ کند.

حسینی گفت: هدفمند کردن یارانه‫ ها در اولین فاز خودش ولو اینکه آمده این یارانه را یکسان بین همه اقشار توزیع کند، براساس اصول مسلم و علمی توزیع درآمد سبب شد که توزیع درآمد در این کشور بهبود پیدا کند. فاز دوم به این سمت می ‫رفت که ضعیف‫ ترها بیشتر بهره ‫مند شوند. البته اصلاً در این مسئله آزمایش خطا جایز نیست یا به عبارتی اجرا باید با حداقل خطا باشد.


Page Generated in 0/0228 sec