به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از تابناک، پس از انتشار خبر ثبت نام پنج هزار تن از هموطنانمان برای حضور در جنگ مقابل تروریستهای تکفیریها به عنوان تهدیدی آشکار برای ثبات خاورمیانه، رسانههای بین المللی ضمن انعکاس این اتفاق مهم، به قضاوت در این باره پرداختند اما آنچه حائز اهمیت بود، واکنش افکارعمومی در فضای بین المللی نسبت به این رویداد مهم بود که هر روز بر گستره متقاضیانش در حال افزوده شدن است.
پس از حوادث عراق و جنایات گسترده تکفیریها با تمرکز بر قتل عام ارتشیها و شیعیان، ستاد مردمی دفاع از حریم تشیع در حالی در روزهای اخیر در سکوت خبری وبسایت خود را رونمایی کرده که با توجه به عمق جنایات این گروههای تروریستی در عراق و همچنین خطر بالقوهشان برای ایران، استقبالی وسیع از ایجاد این امکان انجام شد؛ اقدامی که یک رویکرد پیشگیرانه بوده و لزوماً قرار نیست، نفرات ثبت نام کننده در این مقطع به جنگ تکفیریها بروند.
بر اساس پیگیریها «تابناک»، شمار نامنویسی کنندگان در این وبسایت برای حضور در جنگ با تکفیریها از مرز پنج هزار تن گذر کرده که تنوع داوطلبان نیز چشمگیر بوده است، حال آنکه هنوز درباره این وبسایت اطلاعرسانی نشده و بخش اعظم افکارعمومی از شکلگیری چنین ستاد مردمی آگاهی نداشتند. پس از اعلام راه اندازی حریم شیعه استقبال از این وب سایت افزایش یافته، تا جایی که در برخی ساعات سرور این وب سایت توان میزان مراجعات را نداشته و برای ساعاتی دسترسی به آن با دشواری همراه بوده است.
در این میان رسانههای بینالمللی پس از رسانههای عربی منطقه به پوشش این اتفاق به نقل از «تابناک» پرداختند و برخی از این رسانهها تحلیلهای اشتباه خود را نسبت به حوادث منطقه به این موضوع نیز تسری دادند، تا آنجا که خبرگزاری فرانسه در پوشش این خبر، وقایع عراق را جنگ شیعه و سنی قلمداد کرده، حال آنکه بسیاری از قربانیان داعش در عراق، سنیها نیز بودهاند، هرچند غیرقابل انکار است که این تروریستها در مواجهه با مردم شیعه عراق، توحش بیشتری بروز دادهاند و البته تخریب مقدسات تشیع از جمله حرمین ائمه را نیز جزو برنامههایشان دارند.
بخش خبر یاهو نیز با نقل خبر خبرگزاری فرانسه، به پوشش این واقعه پرداخته و زمینه بحث و گفت و گوی کاربرانش را همچون دیگر خبرها فراهم ساخته است؛ مسئلهای که زمینه آگاهی یافتن و ارزیابی بیشتر نگاه افکارعمومی جهان را نسبت به این رویداد رخ داده در ایران، فراهم ساخت.
در کنار برخی اظهارنظرهای ضداسلامی و حتی ضدانسانی متاثر از اسلام هراسی مستمر رسانههای غربی، یکی از کاربران ورود ایران به عراق را یک دام برای ایران تعبیر کرده است. کاربر دیگری با اشاره به سفر تعداد بسیاری از مردم ایران به شهرهای مقدس در عراق، پیش بینی کرده که مواجهه این گروه با تکفیری ها بسیار جدی خواهد بود. کاربر دیگری با لحن پرسشی مطرح کرده که «تنها 5000 نفر؟ چندان چشمگیر نیست» و برخی کاربران دیگر نیز نیروهای لازم برای جنگ با تروریست ها عددی بسیار بزرگتر ارزیابی کردند. کاربر دیگری از این اقدام ایرانیها دفاع کرده و اقدام ایرانی ها را مثبت ارزیابی کرده است.
یکی دیگر از کاربران تاکید کرده: «تروریست ها که اقدام به کشتن شهروندان بی گناه میکنند، توسط قطر و عربستان پشتیبانی و تامین میشوند و این اعمال را در راستای دستور اربابانشان در آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی انجام میدهند.» و یک کاربر دیگر گفته است: «دولت آمریکا میخواهد مسلمانان یکدیگر را بکشند و این کار شیطان است. این استراژی آمریکا برای آغاز حمله تازه به عراق است.» کاربر دیگری خطاب به عراقی ها گفته است: «این زمین تو است، این جنگ تو است، برای این برو (بجنگ)»
کاربر دیگری یادآوری کرده که اعضای داعش وهابی هستند و نه سنی و اشتباه خبر یاهو و خبرگزاری فرانسه را در به کار بردن جنگ شیعه و سنی یادآوری کرده است. کاربر دیگری نیز همین موضوع را یادآوری کرده و گفته، داعش تنها برای کشتن مردم از نام اسلام استفاده میکند و این جنگ را در راستای تقسیم عراق به سه بخش شیعه، سنی و کردنشین تلقی کرده است. یک کاربر دیگر، ایدئولوژی داعش را همان ایدئولوژی بن لادن دانسته و این جمله بن لادن را نقل کرده که: «تو ممکن است مرا بکشی اما نمی توانی ایدئولوژی ام را بکشی» و در واقع تاکید کرده که ریشه های ایدئولوژیک این ترویست ها به سادگی از بین نخواهند رفت.
بعضی از کاربران یاهو نیز به اشتباه تصور کردهاند که برای ایرانیان، اماکن مذهبی عراق از مردم عراق پراهمیت ترند اما در واقع عنوان این جریان تازه، در واقع نماد اعتقادی است و هدف دفاع از مردم عراق به ویژه شیعیان است که اتفاقاً عمدتاً در شهرهای میزان این اماکن مقدس ساکنند. کاربر دیگری نیز گفته، ایران نیازی به اعزام پنج هزار داوطلب آموزش ندیده ندارد و ارتش بسیار بزرگی دارد و اگر عواقب بین المللی نداشته باشد، آنها توان آن را دارد که به عراق بروند.
کاربری به نام ران نیز تاکید کرده که الان وقت بستن سفارت آمریکا در عراق و خروج اندک سربازان آمریکایی از این کشور است.