به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از خیبر آنلاین، ماجرای نبرد نفسگیر رادارهای ایرانی با پهپادهای جاسوسی آمریکایی و اسراییلی وارد فاز جدیدی شده است و اینک، انقلاب اسلامی به عنوان یک قدرت نوظهور در عرصه امنیت هوایی در غرب آسیا و بلکه دنیا شناخته شده است.
روز یکشنبه، روابط عمومی سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه کوتاهی، از مورد هدف قرارگرفتن یک هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین اسراییلی در آسمان ایران خبر داد؛ اصابتی که البته در روز شنبه صورت گرفته بود.
انتشار همین اطلاعیه کوتاه کافی بود تا رسانه های مختلف جهان پیرامون سرنگونی این پهپاد، مطالب گسترده ای را منتشر کنند.
روزنامه انگلیسی «دیلی میل» در این زمینه نوشت: سپاه پاسداران ایران یک فروند هواپیمای رادارگریز اسرائیلی را سرنگون ساخته است. این پهپاد بنابر ادعای ایران در نزدیکی تاسیسات هستهای نطنز سرنگون شده است. این حادثه زمانی به وقوع پیوست که اسرائیل مدعی است که گزینه نظامی علیه ایران و تاسیسات هستهای این کشور را کنار نگذاشته است.
ایگاه خبری «کامن دریمز» آمریکا نیز مینویسد: مقامهای نظامی اسرائیلی رصد برنامههای هستهای ایران و برخی کشورهای دیگر را تایید کردهاند و تلآویو از پهپاد نوع «هرون» یا «هرون تیپی، Heron TP »که احتمالا قابلیت پروازهای مسافت طولانی را دارد و ساخت کارخانههای داخلیاش است، استفاده کرده است. البته مقام های اسرائیلی تاکنون اظهار نظری خاص در این باره نکردهاند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز در گزارشی با همین مضمون ضمن ذکر جزییات این خبر تصویر پهپاد هرون را منتشر ساخت و نوشت که نام دیگر این پهپاد را «ایتان» بیان کرد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز در گزارشی از تهران نوشت: هنوز مقامهای اسرائیلی هیچ اظهار نظری در این زمینه نکردهاند. مقامهای ایرانی نیز طی چند هفته اخیر اعلام داشتهاند که برنامه موشکی قابل مذاکرات در موضوع هستهای این کشور نیست.
شبکه خبری «بیبیسی» انگلیس در پایگاه اینترنتی خود ضمن اشاره به این خبر نوشت: سخنگوی نظامی اسرائیل در گفتوگو با بیبیسی گفته است که نمیتواند در این زمینه واکنشی نشان دهد.
روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز» نیز نوشت: مقامهای اسرائیلی برحسب عادت در باره این ماجرا و جمع آوری اطلاعاتی سخنی نگفتهاند.
انتشار این حجم گسترده از مطلب به فاصله کمتر از چندساعت از اعلام سقوط یک پهپاد جاسوسی، حکایت از آن دارد که دشمنان ملت ایران به قدرت بلامنازع انقلاب اسلامی در گزینه های نظامی پی برده اند.
اما پیرامون سریال سرنگونی هواپیماهای جاسوسی آمریکایی و اسراییلی، یادآوری تیتروار برخی از موارد اعلام شده جالب توجه خواهد بود. ناگفته پیداست که به جهت رعایت مصالح نظامی و بررسی هایی که نیاز به ضرورت بالایی دارد، قطعا تعداد پهپادهای اسقاطی دشمنان و جزییات آن یبشتر از این موارد اعلام شده است، اما همین میزان نیز به خوبی بیانگر قدرت دفاعی، موشکی نیروهای دلاور سپاه و ارتش کشورمان است.
آذرماه سال 1390، خبر شکار پرنده جاسوسی با نام RQ۱۷۰ یک شوک خبری در دنیا ایجاد کرد. شکاری که طی آن، متخصصان نظامی موفق شدند به سیستم مدیریت و هدایت این هواپیمای بدون سرنشین ورود کرده و آن را با کمترین تلفات به زمین بنشانند. از ساعات اولیه پس از این شکار، مهندسی معکوس این پهپاد توسط مهندسان ایرانی آغاز شد و همینک، نمونه های بومی شده و ارتقای یافته آن در اختیار قوای نظامی قرار گرفته است.
آذرماه و فصل پاییز اما ظاهرا کابوسی برای نئوجاسوسان دشمن بوده است؛ 14 آذرماه 91 شوک دیگری به سیستم نظامی دشمنان وارد آمد. شکار Scan Eagle (عقاب جستجوگر) بر فراز خلیج فارس.
Shadow پهپاد آمریکایی دیگری بود که توسط نیروی هوافضای سپاه شکار شد.
اما ارتش جمهوری اسلامی نیز دوشادوش همسنگران خود در سپاه، در نبرد شکار هواپیماهای بدون سرنشین عملیات های موفقیت آمیزی داشت که نمونه های آن، شکار دو فروند پهپاد از خانواده RQ و سری ۱۱ در شهریور ۹۰ و آبان همان سال است. هواپیماهایی که پس از سرنگونی، به سرعت تخلیه اطلاعات شده و در مرکز تحقیقات ارتش تحت بررسی قرار گرفته است.