شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 10815تاریخ: 1393/9/12 10:33
سبد نفتی اوپک ۶۶ دلاری شد/ ۴۴ دلار کمتر از بالاترین قیمت امسال/ وزرات نفت ۵ ماه بدون معاون امور بین‌الملل
به دنبال توطئه آمریکا و عربستان؛
سبد نفتی اوپک ۶۶ دلاری شد/ ۴۴ دلار کمتر از بالاترین قیمت امسال/ وزرات نفت ۵ ماه بدون معاون امور بین‌الملل
سبد نفتی اوپک به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید این سازمان به ۶۶.۴۴ دلار در هر بشکه سقوط کرد و از بالاترین قیمت این نوع نفت در سال جاری میلادی ۴۴ دلار فاصله گرفت.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، سازمان کشورهای تولید و صادرکننده نفت اوپک، در آخرین بروز رسانی سایت خود اعلام کرد، هر بشکه سبد نفتی این سازمان، روز دو شنبه با کاهش ۲ دلار و ۴۵ سنتی نسبت به روز جمعه ۶۶.۴۴ دلار معامله شد.

سبد نفتی اوپک روز جمعه با افزایش ۱.۹۱ دلاری نسبت به روز ۵شنبه ۶۸.۸۹ دلار فروخته شد. این نوع نفت روز پنج‌شنبه ۷۰.۸۰ دلار در هر بشکه فروخته شده بود.

کشورهای عضو اوپک پس از ماه‌ها گمانه‌زنی‌ مختلف تحلیلگران، در ۲۷ نوامبر پنج شنبه گذشته گرد هم آمدند و تصمیم گرفتند تا سقف تولید نفت این سازمان تغییر نکند. این تصمیم به شدت بر قیمت نفت در بازارهای جهانی تاثیر گذاشت و قیمت هر بشکه نفت برنت را به ۷۲ دلار رساند.

برخی از پیش‌بینی‌ها از نفت ۳۰ تا ۴۰ دلاری حکایت دارد. قیمت سبد نفتی اوپک نیز که روند کاهشی به خود گرفته بود پس از این تصمیم به شدت کاهش یافته و رکورد جدیدی در کمترین قیمت سال ۲۰۱۴ خود به ثبت رسانده است.

عربستان در نشست اوپک مدعی شده است برای رقابت با نفت شیل آمریکا باید سقف تولید نفت اوپک حفظ شود. این درحالی‌است که کریسیتن لاگارد رئیس صندوق بین‌المللی پول گفت، کاهش قیمت نفت اگرچه به برخی کشورهای صادرکننده آسیب می‌زند اما ۰.۸ درصد رشد اقتصادی بیشتر برای کشورهای پیشرفته واردکننده به دنبال خواهد داشت.

سازمان کشورهای عضو اوپک شامل ۱۲ عضو است که در نشست سیاست‌گذاری آن حتی یک رای منفی مانع از به تصویب رسیدن رای اکثریت خواهد شد. در نشست پنج شنبه، ۴ کشور عضو این سازمان با کاهش تولید مخالفت کرده‌اند.

بالاترین قیمت سبد نفتی اوپک در ۱۹ ژوئن برابر با ۱۱۰.۲۶ دلار رقم خورد. این نوع نفت از آن زمان تاکنون ۴۳.۸۲ دلار از ارزش خود را از دست داده است.

سبد نفتی اوپک متشکل از نفت صحرای الجزایر، نفت گیراسول آنگولا، نفت اورینت اکوادور، نفت سنگین ایران، نفت سبک بصره عراق، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت مارین قطر، نفت سبک عربستان، نفت موربان امارات و مِرِی ونزوئلا است.

وزرات نفت ۵ماه بدون معاون اموربین‌الملل

این رویدادها در حالی است که بیژن نامدار زنگنه -وزیر نفت- بعد از گذشت پنج ماه از رفتن علی ماجدی از معاونت بازرگانی و امور بین الملل وزرات نفت تاکنون هیچ فردی را برای حضور در این سمت منصوب نکرده است.

علی ماجدی نیمه تیر ماه امسال به آلمان اعزام شد تا سفیر ایران در این کشور باشد.

مهمترین وظایف معاونت بازرگانی و امور بین‌الملل وزارت نفت بررسی روابط بین الملل در صنعت نفت، بررسی قراردادهای بین المللی نفتی، بررسی تحولات سیاسی بین المللی و صنعت نفت و روابط نفتی ایران با کشورهای همسایه است.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/10815.html

Page Generated in 0/0105 sec