شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 11376تاریخ: 1393/11/9 10:43
وزارت نفت اعتقادی به تقویت توان داخلی دارد؟ / فضای تبانی و رانت در قرارداد شرکت‌های خارجی مهیا است
واکنش نمایندگان مجلس به واگذاری دکل‌های حفاری به هند و چین:
وزارت نفت اعتقادی به تقویت توان داخلی دارد؟ / فضای تبانی و رانت در قرارداد شرکت‌های خارجی مهیا است
چند روز پیش مدیرعامل شرکت حفاری شمال در یک نشست خبری از نقش عربستان و قطر در تحریم های نفتی ایران و همچنین از نحوه اجاره دکل های حفاری هندی و توقف فعالیت در میدان مشترک نفتی در دولت یازدهم پرده برداشت./ عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار نمود: اعتقاد بنده این است که با شرکت های خارجی بهتر می شود تبانی صورت گیرد و فضا برای رانت بیشتر فراهم است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، چند روز پیش مدیرعامل شرکت حفاری شمال در یک نشست خبری از نقش عربستان و قطر در تحریم های نفتی ایران و همچنین از نحوه اجاره دکل های حفاری هندی و توقف فعالیت در میدان مشترک نفتی در دولت یازدهم پرده برداشت.

مدیرعامل شرکت حفاری شمال در یک نشست خبری از نحوه اجاره دکل های حفاری به شرمت های چینی و هندی و توقف فعالیت شرکت های داخلی در میدان مشترک نفتی در دولت یازدهم پرده برداشت.

هدایت‌الله خادمی با انتقاد از سیاست‌های شرکت ملی نفت ایران در اجاره دکل‌های حفاری چینی و هندی در میادین نفت و گاز کشور در خلیج فارس با کرایه‌های بالا و سنگین، گفت: در خلیج فارس هم اکنون 16 دکل خارجی(هندی، چینی و ژاپنی) فعالیت می کنند در صورت اجازه وزارت نفت شرکت حفاری شمال این آمادگی را دارد که ظرف 10 ماه 16 دکل جایگزین کند تا زمینه اشتغال برای 400 نفر فراهم شود.

 


 

مدیرعامل شرکت حفاری شمال با تاکید بر اینکه در هیچ یک از این دکل‌های حفاری هیچ گونه نیروی انسانی ایرانی مشغول به کار نیست و نیازهای این دکل‌ها از دوبی تامین می شود، تصریح کرد: با این وجود، شرکت ملی نفت ایران خواستار لغو همکاری دکل‌های حفاری ایرانی در خلیج فارس شده است.

حجت الاسلام موسوی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص علت توقف فعالیت شرکت های ایرانی در پروژه های حفاری نفتی بیان داشت: متاسفانه وزارت نفت رویکرد حرکتی اش به سمت استفاده از ظرفیت های شرکت های خارجی است، وزارت نفت باید پاسخگوی این سوال شما باشد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار نمود: اعتقاد بنده این است که با شرکت های خارجی بهتر می شود تبانی صورت گیرد و فضا برای رانت بیشتر فراهم است.

همچنین دکتراسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع بیان نمود: وزارت نفت در دوره جدید با توجه به سمت خصوصی شدن دو شرکت داخلی حفاری به منظور رقابتی نمودن فضای کار معمولا از ظرفیت های خارجی هم استفاد می کند و این امر با هدف ایجاد رقابت در فضای همکاری است و هرچند که اعتقاد بنده این است که شرایط ما در مجموعه حفاری با توجه به تجهیزات و دانش فنی این امکان برای تکیه به ظرفیت داخلی وجود دارد.

ایشان اظهار داشتند: توصیه ما به دولت این است که با توجه به ضرورت تقویت توان ملی رویکرد وزارت نفت باید به سمت استفاده از شرکت های ایرانی برود و به جایی که انحصار را دولت ایجاد کند خود شرکت های حفاری داخلی در سطح و کیفیت خدمات رقابت کنند.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/11376.html

Page Generated in 0/0179 sec