شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 11883تاریخ: 1394/4/24 12:11
ظریف: محدودیتهایی که پذیرفتیم می تواند برای ما فرصت باشد
سخنان وزیر خارجه در جمع خبرنگاران ایرانی:
ظریف: محدودیتهایی که پذیرفتیم می تواند برای ما فرصت باشد
وزیر خارجه کشورمان درباره اظهارات جان کری، همتای آمریکایی خود که گفته است اقدامات برای لغو تحریم ها ۴ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد گفت: از روز اجرای توافق اقدامات دو طرف شروع می‌شود و پیش بینی‌های متفاوتی وجود دارد که زمان چقدر طول می کشد. اگر آمریکا این پیش بینی را دارد، برای آنهاست. ما زمان کمتری را پیش بینی می‌کنیم. ما زمان بندی اقدامات را با توجه به ضرورت متناظر بودن در نظر داریم و با جدیت آن را دنبال می‌کنیم.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، محمد جواد ظریف از مردم برای حمایتشان و دعاهایشان تشکر کرد و گفت: یقین دارم در این ایام ماه رمضان و شب های قدر صرف نظر از گرایش‌های سیاسی‌شان برای ما دعا کردند.


وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران ایرانی افزود: ما هم چنین آثار مقاومت مردم را در مذاکرات حس کردیم و قدرت می داد تا به ما در برابر شش کشور محکم ایستادگی کنیم.

 
وی افزود: از رهبری و حمایت هایشان که ما را فرزندان انقلاب خواندند و رییس جمهور و دیگر مسوولان که ما را با حمایت خود شرمنده کردند تشکر می‌کنم.
 
وزیر امور خارجه ادامه داد: توافق امروز نتیجه سالها مقاومت و ۲۲ماه مذاکره سنگین بود و این توافق مبتنی بر بده بستان سیاسی است و نکاتی در آن است که دستاورد بسیار مهمی برای ایران است.
 
ظریف همچنین گفت: شورای امنیت که به عنوان مشکل عدم اشاعه به ما نگاه می کرد و تحریم های فصل هفت را به ما تحمیل کرد امروز برنامه غنی سازی یک کشور را به رسمیت شناخت و این دستاورد بزرگی است.
 
وی در ادامه بیان کرد: اینکه کارهای ما متوقف نمی شود و تحریم ها برداشته می شود دستاورد است و البته محدودیت‌هایی را پذیرفتیم که می تواند برای ما فرصت هم باشد .
 
‎ ظریف از حضور صالحی در مذاکرات قدردانی کرد و آن را مغتنم شمرد و افزود:‎ توافق تمام خواسته‌های هیچ یک از طرف‌ها را ندارد، اما مبنای متوازنی برای حل و فصل این مشکل می‌تواند باشد.
 
وی بیان کرد: امیدواریم در این مسیر دشوار که به تازگی شروع شده است با هم از منافع مردم حفاظت کنیم . در سال همدلی و همزبانی لازم است با تحولاتی که امسال هم شکل می گیرد این توافق پایه‌ای برای همدلی و همزبانی بیشتر میان گروه‌ها و تفکرات مختلف در کشور شود و ان‌شاءالله از این مرحله دشوار با موفقیت خارج شویم.
 
‎ وزیر خارجه کشورمان گفت: یکی از دلایل دشواری این توافق برای این است که ما بر روی جزییات توافق کردیم و نکته مبهمی نیست و اقدامات متناظر و متوازن است.
 
ظریف تاکید کرد: این بهترین تضمین است برای پایبندی همه طرف‌ها به آن. امیدواریم کشورها به عنوان کنشگران بین المللی نخواهند ۲۲ ماه مذاکره را به خاطر تمایلات سیاسی داخلی به هم بزنند.
 
وی افزود: مردم ایران این امکان را فراهم کردند که آینده متفاوتی برای دنیا و منطقه رقم بخورد.
 
وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: در چند روز آینده قطعنامه شورای امنیت درباره توافق صادر خواهد شد.
 
ظریف اظهار کرد: بعد از آنکه شورای امنیت برجام را تایید کند برجام رسمی می شود و بعد از چند ماه و بررسی برجام در کشورها زمانی برای اجرا تعیین می‌شود و در روز اجرا تمامی تحریم‌های اقتصادی و مالی برداشته می‌شود.
 
وزیر امور خارجه با بیان این که «در توافقی که امروز با آژانس امضا کردیم اقداماتی را پیش بینی کردیم که در این فرصت اتفاق می‌افتد» تاکید کرد: تمامی اقدامات ما بعد از اجرای توافق متناظر و متوازن خواهد بود.
 
وی گفت: در راستی آزمایی اقدامات هسته‌ای ایران، ما خود به همراه آژانس مشارکت و نقش داریم و همه این اقدامات بر اساس خطوط قرمزی است که مقام معظم رهبری مطرح کردند و رعایت شده است.
 
ظریف تاکید کرد: با توجه به اینکه ضمیمه‌ها در حال مذاکره بود، تا امروز صبح هنوز متن نهایی به انگلیسی را نداشتیم و همکاران ما کم کم دارند ترجمه‌ها را از ضمایم به مردم ارایه می‌دهند. تمام توافق در حال ترجمه است و در سایت وزارت خارجه قرار خواهد گرفت.
 
وی افزود: قرار بود متن انگلسی و فارسی همزمان منتشر شود اما یک طرف که معلوم نیست منبع آن کجاست زودتر متن انگلیسی را درز داد.
 
وزیر خارجه کشورمان درباره اظهارات جان کری، همتای آمریکایی خود که گفته است اقدامات برای لغو تحریم ها ۴ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد گفت: از روز اجرای توافق اقدامات دو طرف شروع می‌شود و پیش بینی‌های متفاوتی وجود دارد که زمان چقدر طول می کشد. اگر آمریکا این پیش بینی را دارد، برای آنهاست. ما زمان کمتری را پیش بینی می‌کنیم. ما زمان بندی اقدامات را با توجه به ضرورت متناظر بودن در نظر داریم و با جدیت آن را دنبال می‌کنیم.
 
ظریف گفت: در زمان بندی اجرای توافق قرار است اول آژانس اقدامات برای حل مسایل باقی مانده را انجام دهد و بعد از آن قرار است توافق به اجرا درآید. بنابراین ضمانت‌های لازم برای این کار در نظر گرفته شده است.
 
رییس هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان با اشاره به طرف‌های مذاکرات و مشکلات هماهنگی با آنها در مذاکرات گفت: در برخی موارد کشورهای ۱+۵ اختلاف نظر داشتند و از بیان آن هم ابایی نداشتند. از این رو مذاکرات به خودی خود با شش کشور بسیار سخت بود .
 
ظریف تاکید کرد که زمانبندی اجرای اقدامات متناظر و متوازن است.
 
وی گفت: هر یک از طرف‌ها اگر از تعهداتش شانه خالی کند بعد از سازوکاری که تدوین شده طرف‌ها می‌توانند از اقداماتی که متعهد شده‌اند بازگردند و این بازگشت پذیری متقابل است.
 
وی درباره عادی سازی موضوع هسته‌ای ایران گفت: شورای امنیت ظرف ۱۰ سال بدون هیچ شرطی می‌تواند به موضوع هسته‌ای ایران پایان دهد.
 
۱۰ سالی که در این توافق است که شورای امنیت بررسی موضوع را خاتمه می‌دهد زمانی است که می‌تواند قابل توجه باشد .
 
ظریف درباره تحریم‌های تسلیحاتی گفت: هرگونه خرید و فروش سلاح ممنوع بود، اما الان این گونه نیست. با طی روندی و گذشت پنج سال این امکان به وجود می‌آید. در پایان پنج سال تمام تحریم‌های تسلیحاتی متوقف می شود.
 
وی در پاسخ به ایسنا که جزییات مذاکرات همانی است که در متن توافق آمده است و هنوز نمی خواهید درباره جزییات بیشتر صحبت کنید گفت: بخشی از مذاکرات و جزییات آن همان است که در متن اصلی و ضمیمه آن امده است و بخش دیگر جزو خاطرات است .
 
ظریف در پاسخ به این سوال که قصد بیان خاطرات یا نوشتن آنها را ندارید گفت: من اهل خاطره نویسی نیستم.
 
وزیر خارجه کشورمان درباره برخی چرخش‌ها از سوی آمریکا که نشانه‌های آن در توییت‌های وزیر خارجه کشورمان در این چند روز دیده می شد گفت: تفاوت‌ها و فراز و نشیب‌هایی در مذاکرات دیده می شد که نیاز بود تذکراتی داده شود.
 
وی تاکید کرد: با اجرای توافق همه دارایی‌های ایران که تحت تحریم‌های هسته‌ای بلوکه شده بود آزاد می‌شود و اینها پول مردم است که برای آنها استفاده خواهد شد. آزاد سازی ۷۰۰ میلیون دلاری که طبق توافق ژنو ماهانه آزاد می‌شد تا زمان اجرای توافق پرداخت می شود.
 
وزیر خارجه کشورمان درباره امکان گفت‌وگو میان ایران و آمریکا درخصوص مسایل دیگر غیر از موضوع هسته ای گفت: اگر به درستی عمل کنند ممکن است ما سایر موارد را بررسی کنیم، اما اگر درست عمل نکنند دیوار بی اعتمادی باقی می ماند.
 
ظریف گفت: اگر توافق را نقض کنند ایران به سرعت به برنامه های قبلی خودش باز می گردد و این سرعت کمتر از اقداماتی که آنها می توانند بازگردانند نیست. در این حال ما الان درباره ادامه توافق صحبت می کنیم و امیدوارم همکارانم بیشتر بر اجرای آن متمرکز باشند. یقین داریم آمریکا و هم پیمانانش می دانند حتی اگر مجددا آن را برقرار کنند هیچ فایده سیاسی ندارد.
 
وزیر امور خارجه در پایان گفت: شما ۳۰ سال یا بیشتر فشار و تحمیل و تحریم علیه ایران را تجربه کردید از ۲۰۰ سانتریفیوژ به ۲۰ هزار سانتریفویوژ رسیدید اما در دو سال مذاکره با ایران را تجربه کردید و این نتیجه آن است.

لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/11883.html

Page Generated in 0/0225 sec