شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 1918تاریخ: 1392/11/28 15:05
ردپای آمریکا در گروگانگیری اخیر
ردپای آمریکا در گروگانگیری اخیر
ماجرای گروگانگیری 5مرزبان کشورمان توسط گروهک تروریستی «جیش‌العدل» همچنان از مهم‌ترین اخبار کشور است و لازم به نظر می‌رسد در اولویت اقدامات دستگاه‌های امنیتی و دیپلماسی قرار گیرد.

 ماجرای گروگانگیری ۵مرزبان کشورمان توسط گروهک تروریستی «جیش‌العدل» همچنان از مهم‌ترین اخبار کشور است و لازم به نظر می‌رسد در اولویت اقدامات دستگاه‌های امنیتی و دیپلماسی قرار گیرد. برخی منابع از پیش‌شرط این گروهک تروریستی برای آزادی مرزبانان خبر داده بودند. رئیس‌کل دادگستری سیستان و بلوچستان در واکنش به این خبر ضمن تکذیب آن به نسیم گفت: مذاکره با گروهک غیرقانونی و مجرم، مرسوم نبوده و خارج از رسوم دیپلماتیک است. به اعتقاد کارشناسان نقش آمریکا در ایجاد ناامنی در مرزهای شرقی ایران و حمایت‌های گسترده عربستان از گروه‌های تکفیری از جمله موضوعاتی است که در بررسی این گروگانگیری لازم است به آن توجه شود. عابد فتاحی، نماینده مردم ارومیه و رئیس فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه گروهک تروریستی جیش‌العدل نه تنها اهل سنت بلکه مسلمان هم نیستند، به فارس گفت: تشیع و تسنن با هم برادر هستند و اختلافی هم اگر باشد اختلاف میان اعضای یک خانواده است و هیچ‌وقت این اقدام دشمنان نمی‌تواند موجب برهم‌زدن وحدت مسلمانان در ایران شود. فتاحی با بیان اینکه شیعی و سنی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مطالبه‌ای جز تامین امنیت ندارند، بیان داشت: ما نمایندگان اهل سنت از نیروهای مسلح می‌خواهیم گروهک تروریستی جیش‌العدل را حتی در خاک کشور همسایه، پاکستان سرکوب و از بین ببرند چرا که اینها از آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تفرقه میان مسلمانان ماموریت دارند و سنی نیستند. این حادثه چندمین عملیات یک گروهک تروریستی منشعب شده از باقیمانده‌های گروهک جندالشیطان است که در طول مرز ایران و پاکستان انجام می‌پذیرد. به گزارش ایران هسته‌ای، در این باره نکات مهمی قابل بیان است:

۱- یک ارزیابی مهم اطلاعاتی نیز نشان می‌دهد کار ویژه آمریکایی‌ها تا فاصله خروج نیروهایشان از افغانستان تمرکز بر تقویت گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب در مرزهای شرقی ایران خواهد بود. فرض اساسی تیم امنیتی دولت آمریکا این است که خروج آمریکا از افغانستان به لحاظ اطلاعاتی و امنیتی یک خلأ در جنوب شرق ایران ایجاد خواهد کرد که ایران می‌تواند از این فرصت برای ضربات کاری به گروه‌های تروریستی استفاده کند، بنابراین باید این گروه‌ها به قدری تقویت شوند که خروج آمریکا از افغانستان کارآمدی این گروه‌ها را تحت تاثیر قرار ندهد.

۲- یک ارزیابی مهم اطلاعاتی دیگر نیز نشان می‌دهد از زمان روی کارآمدن دولت نواز شریف در پاکستان سیر هدفمند حمایت اطلاعاتی و امنیتی در داخل پاکستان از گروه‌های ضدایرانی افزایش معناداری یافته است. بر اساس این ارزیابی، عربستان سعودی در این مساله نقش اساسی داشته است.

۳- به‌رغم تحرکی که وزارت امور خارجه برای پیگیری حضور اشرار در خاک پاکستان با دولتمردان این کشور داشته‌ است هنوز اقدام قابل ملاحظه‌ای از طرف دولت و دستگاه امنیتی پاکستان صورت نگرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد تحرک دیپلماتیک درباره ناامنی‌های جنوب شرق نقشی استراتژیک در ریشه‌کنی تروریسم هدفدار دارد. برخی دیپلمات‌ها معتقدند تمرکز بیش از معمول بر پرونده هسته‌ای سبب شده دکتر ظریف کمتر فرصتی برای برخی دیگر از پرونده‌های مهم منطقه‌ای پیدا کند. کارشناسان می‌گویند آمریکایی‌ها و عربستان سعودی فشار به دولت پاکستان برای عدم همکاری با ایران در برخورد با اشرار فراری از مرزهای ایران به این کشور را تشدید کرده‌اند. این مساله نشان می‌دهد آمریکایی‌ها بدون تغییر در نگاه خود، حوزه جنوب شرق را همچنان به‌عنوان ابزاری برای فشار به ایران دنبال می‌کنند و سیاست اصولی آنها همچنان عدم ایجاد فرصت برای مبارزه با تروریسم در این منطقه برای ایران است.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/1918.html

Page Generated in 0/0173 sec