شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 2002تاریخ: 1392/11/29 19:18
در ایران از هر ۸۲۰ مقاله یک اختراع ثبت می شود
در ایران از هر ۸۲۰ مقاله یک اختراع ثبت می شود
باید از خود بپرسیم که چرا در ژاپن از هر 1.4 مقاله ، در آمریکا از هر 2.7 مقاله، در کره جنوبی از هر 3 مقاله، در آلمان از هر 7.2 مقاله و در چین از هر 34 مقاله یک اختراع به ثبت می رسد اما در ایران این رقم به 820 مقاله رسیده است.

 عباس علی آبادی روز سه شنبه در مراسم گشایش سومین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور گفت: باید از خود بپرسیم که چرا در ژاپن از هر ۱٫۴ مقاله ، در آمریکا از هر ۲٫۷ مقاله، در کره جنوبی از هر ۳ مقاله، در آلمان از هر ۷٫۲ مقاله و در چین از هر ۳۴ مقاله یک اختراع به ثبت می رسد اما در ایران این رقم به ۸۲۰ مقاله رسیده است.

وی ادامه داد: با نگاهی به نسبت اختراعات ثبت شده به اختراعات تجاری شده حتی با شرایطی بحرانی تر رو به رو می شویم و در حالی که در کشور های توسعه یافته تولید علم منجر به ثبت اختراع و همچنین اختراعات ثبت شده با طی مراحل تجاری شدن تبدیل به ثروت می شوند در کشور ما این روند تقریبا متوقف است.

علی آبادی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر شاهد آن هستیم که شرکت های بزرگ با راهبری دولت های خود و نیز خود دولت های غربی تا ۵ درصد از درآمد های خود را صرف هزینه های تحقیقاتی می کنند ولی ما در این زمینه توفیقات چندانی نداشته ایم و حتی اگر بودجه تخصیص بدهیم مکانیسم و توان جذب آن را نیز نداریم.

مدیرعامل شرکت مپنا به یکی از طرح های پژوهشی مشترک این شرکت با دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ میلیارد تومان برای ˈمپفنˈ که مرکزی برای پروژه های مشترک تحقیقاتی ما و دانشگاه تهران است، اختصاص دادیم اما متاسفانه کمتر از دو میلیارد تومان آن را توانستیم جذب کنیم.

علی آبادی افزود: در دنیای امروزی حتی برای آن که مصرف کننده خوبی در حوزه دانش و توسعه اقتصادی باشیم نیازمند برخورداری از حداقل هایی در حوزه تولید دانش هستیم.

وی در ادامه راهکارهایی را برای تکمیل چرخه تولید علم به ثروت ارایه کرد و گفت :در گام اول نباید از سرمایه گذاری در زمینه های مرتبط با دانش نگران باشیم . علاوه بر این سرمایه های انسانی کشور را در دانشگاه و صنعت نباید دستکم بگیریم.

علی آبادی بر لزوم رعایت مقررات در حوزه توسعه علمی و ایجاد یک تولیت مرکزی نظیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یا وزارت علوم برای مدیریت این بخش تاکید کرد.

وی همچنین تقویت جایگاه انجمن های علمی و ارایه مشوق هایی برای افراد حقیقی و حقوقی به منظور همکاری با این انجمن ها را خواستار شد.

وی همچنین بر اختصاص معافیت مالیاتی برای انجمن های علمی و ارایه کمک های مالی از طریق توسعه صندوق های حمایتی به همراه تسهیلات کم بهره برای سرمایه گذاری در حوزه دانش تاکید کرد.

سومین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور به همت شورای انجمن های علمی ایران امروز – سه شنبه – در محل پژوهشگاه نیرو آغاز به کار کرد . این همایش تا فردا ادامه دارد.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/2002.html

Page Generated in 0/0111 sec