شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 2809تاریخ: 1392/12/12 11:16
وضعیت سلامت خون اهدایی در ایران
وضعیت سلامت خون اهدایی در ایران
رییس سازمان انتقال خون کشور گفت:‏ خون های اهدایی ایران یکی از ‏سالم ترین خون ها در دنیا می باشند چرا که چهار آزمایش اجباری بر روی آنان انجام می شود.‏

به گزارش هزاره سوم دکتر ˈعلی اکبر پورفتح اللهˈ عصر یکشنبه پس از بازدید از شرکت ساخت ‏‏کیسه های خون در مجتمع بعثت قم در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: چهار آزمایش اجباری ایدز، هپاتیت های ‏B‏ و ‏C‏ و نیز سفلیس که از ‏سوی سازمان بهداشت جهانی مشخص شده اند در ایران بر روی خون های اهدایی انجام می شود.


وی افزود: امسال میزان اچ. آی. وی (HIV) در ‏اهداکنندگان خون در ایران سه در 100 هزار نفر بوده است.

رییس سازمان انتقال خون کشور در مورد بانک خون بند ناف نیز گفت: این کار با سیاستگذاری ملی انجام نشده ‏‏اما به صورت خصوصی یا دولتی در حال گسترش است که هیچ کدام استانداردهای لازم را ندارند.

وی افزود: ‏‏تضمین کارآیی خون بند ناف جمع آوری شده یکی از مهم ترین مسائل می باشد و کارشناسان متخصص باید آن ‏را ‏انجام دهند ولی این کار به یک پدیده تجاری تبدیل شده است و ‏تبلیغات ‏کاذب در مورد آن صورت می گیرد و همچنین هزینه های پرداختی برای آن منطقی نیست.‏

وی گفت: در جمع آوری خون بند ناف، باید استانداردهایی رعایت شود و در عین حال این خون ها تنها تا 14 سالگی و در صورت ابتلا به بیماری هایی که نیاز به پیوند مغز استخوان داشته باشند، کارآیی دارند.

پورفتح الله افزود: به جای جمع آوری خون بند ناف، افراد باید برای اهدای سلول های بنیادی مورد آزمایش قرار گیرند و مشخصات آنها با فاکتورهای گوناگون آزمایش شود تا در صورت نیاز، از فرد آزمایش شده، انتقال خون مناسب صورت گیرد که باید در کشور ما چنین بانک هایی راه اندازی شوند.

وی در بخش دیگر سخنانش تاکید کرد: به دنبال این هستیم بیمه ها وارد بحث حمایت و پشتیبانی از ‏انتقال خون شوند چرا که خون در ایران ‏نیز باید همچون بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا تعرفه گذاری شود و البته ‏بیمه ها باید آن را تقبل کنند.

رییس سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در این سال ها این بود که برای تولید کیسه خون به بخش دولتی متکی بودیم و اکنون مشارکت بخش خصوصی در تولید کیسه خون، این نوید را می دهد که کیسه خون به شکل رقابتی تولید شود.

وی دربخش دیگری از این مصاحبه خاطرنشان کرد: اکنون حدود 150 هزار لیتر مازاد پلاسما در ایران به کشورهای خارجی ‏صادر می شود و فاکتورهای هفت و هشت انعقادی طی این همکاری ها در خارج از کشور تولید می شوند و دوباره ‏به ایران باز ‏می گردد.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/2809.html

Page Generated in 0/0130 sec