تصمیم گیری درباره معاش مردم در سایت فیلترشده !
یارانه تعلق گرفتن یا نگرفتن، مسئله این است، سوالی که ذهن معاون اول رییس جمهور را هم حسابی مشغول کرده و جهانگیری برای رسیدن به پاسخ مناسب از مردم استمداد طلبیده است.
|
به گزارش هزاره سوم به نقل از مشرق، معاون اول در صفحه شخصی اش در یک سایت فیلترشده از مردم خواسته تا نظر دهند ؛حداقل درآمد خانوارها برای حذف نشدن از لیست یارانه بگیرها چقدر باید باشد؟
اسحاق جهانگیری در این نظر سنجی دو سناریو برای حذف یارانه افراد با حقوق بالای یک میلیون تومان یا بالای 2 میلیون 500 هزار تومان را هم مطرح کرده است.
فارغ از اینکه حضور غیر قانونی مسئولین دولتی در شبکه های اجتماعی فیلترشده هنوز ادامه دارد ؛نظر سنجی عمومی در مورد این مسئله مهم که به طور مستقیم با معیشت مردم در ارتباط است بسیار سوال برانگیز است، چون اساسا این نوع طرح ها باید بر اساس کار کارشناسی و با تحقیقات و استدلال های محکم انجام شود.
این نظر سنجی اینترنتی به دو علت می تواند باشد: یا دولت بدون کار کارشناسی و با نظر سنجی عامیانه آن هم در شبکه های اجتماعی می خواهد به سراغ حذف یارانه های نقدی برود یا دولت تصمیم خود را براساس کار کارشناسی از قبل گرفته و اینگونه نظر سنجی ها اغلب بار پوپولیستی دارد. البته سخنگوی دولت هم گفته انصراف از یارانه به معنای عدم نیاز نیست، آنهایی که بی یارانه هم چرخ زندگی شان می چرخد با نیت کمک به دولت از ثبت نام خودداری کنند.
براساس گزارش مرکز آمار متوسط درآمد خانواده های شهری در سال گذشته ماهانه یک میلیون و 392 هزار تومان و خانواده های روستایی 844 هزار تومان بوده است.
با این تفسیر اگر بخواهیم فرض اول یعنی درآمد ماهی یک میلیون تومان را در نظر بگیریم طیف وسیعی از یارانه بگیرها باید از قطار هدفمندی پیاده شوند، البته بسیاری از نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی معتقدند: سقف درآمدی برای حذف یارانه ها باید در حدود دو میلیون تومان باشد.
ضمنا میزان درآمد به تنهایی معیار خوبی برای تشخیص نیازمند بودن خانوارها نیست،چه بسا خانواده ای که سرپرستش دو میلیون تومان هم حقوق می گیرد، اما یکی از اعضای خانواده اش با بیماری صعب العلاج دسته و پنجه نرم می کند ،ماه به نیمه نرسیده کفیگرش به ته دیگ می خورد، خیلی های دیگر هم مستاجرند و خصوصا در کلانشهرها نصف حقوقشان رو سر ماه دو دستی تقدیم صاحب خانه می کنند، یا افرادی که کارگر فصلی هستند و درآمد ثابت ماهانه ندارند،ممکن است در دو ماه چند میلیون حقوق بگیرند، اما در بقیه ماه های سال بیکار باشند.
بسیاری از اقتصاددانان هم می گویند به توجه به تجربیات گذشته و داستان خوشه بندی ،تا سامانه های لازم اطلاعاتی ایجاد نشود ،خوداظهاری برای تعیین افرادی که در مرحله دوم هم استحقاق دریافت یارانه های نقدی را دارند، اثربخش نخواهد بود.
اگر سامانه های اطلاعاتی ما کامل بود دولت قبلی خوشه بندی را اجرا می کرد ،اما چون این سامانه ها همپوشانی ندارند و جزیره ای عمل می کنند به احتمال زیاد در حذف یارانه بگیرها ناعدالتی رخ می دهد.
اینگونه هم که اعلام شده، فرم های خوداظهاری برای تعیین مسافران قطار هدفمندی در مرحله دوم هم آماده شده ،اما هنوز دولت زمان و نحوه تکمیل این فرم ها را اعلام نکرده، به هر حال امیدواریم در حذف یارانه های نقدی مانند شناسایی جامعه هدف کالا عمل نشود؛ طوری که رییس یک اداره سبد بگیرد ،اما نیروی خدماتی همان اداره از این سبد محروم باشد.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/2843.html |