آمارشگفتآور ازتصرفغیرقانونی سواحلنوشهر
از ۱۰۰ درصد سواحل دریای نوشهر تنها ۱۰ درصد آن برای استفاده مردم و مسافران و گردشگران باقی مانده است و بخش زیادی از آن بهطور غیرقانونی در تصرف اشخاص قرار گرفته است.
|
به گزارش هزاره سوم به نقل از فارس، جلسه بررسی ساخت و ساز غیرمجاز با حضور مدیران شهرستانی و بخش کجور و بخش مرکزی نوشهر در محل فرمانداری نوشهر برگزار شد که در آن آمار و ارقامهایی ارائه شد که سبب شگفتی میشود.
یکی از آمارهای شگفتآور اینکه از ۱۰۰ درصد سواحل دریای نوشهر تنها ۱۰ درصد آن برای استفاده مردم و مسافران و گردشگران باقی مانده است و بخش زیادی از آن بهطور غیرقانونی در تصرف اشخاص قرار گرفته است.
فرماندار نوشهر خواستار ورود جدی آب منطقهای استان برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها و سواحل شد.
محمدعلی قمیاویلی بر ضرورت جلوگیری جدیتر از ساخت و سازهای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: برخی موارد دیده میشود که در قالب دهکده جهانی اقدام به فروش زمینهای هکتاری به صورت قطعهبندی شده با قیمتهای فریبنده به فروش میرود.
وی با اشاره به اینکه این مسئله آسیب جدی محسوب میشود و باید براساس قانون برخوردهای لازم صورت گیرد، افزود: عمده مشکل ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها است که تجاوز به حریم آن صورت میگیرد.
فرماندار نوشهر تصریح کرد: تجاوز به رودخانهها و ورودی سواحل یکی از مشکلات جدی در شهرستان نوشهر است که در این باره در راستای جلوگیری و برخورد با متخلفان باید تمامی دستگاهها همچون شهرداری، بخشداری، دهیاران، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی با یکدیگر همکاری تنگاتنگی داشته باشند.
وی با اعلام اینکه در آستانه عید نوروز قرار داریم باید تدابیری اندیشیده شود تا مردم و مسافران و گردشگران بتوانند بیشتر و راحتتر از مواهب دریا و ساحل بهرهمند شوند، خاطرنشان کرد: باید آب منطقهای مازندران و امور آب در این زمینه ورود جدی پیدا کنند و به سازههای غیرمجاز در حریمهای منابع آبی همچون رودخانهها حساسیت بیشتری نشان دهند.
کارشناس امور سواحل اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران - منطقه نوشهر نیز گفت: برخی با پیشروی به سمت دریا و خشک کردن آن، زمینهای زیادی را از دریا گرفتند.
موسی بهزادی افزود: در این ارتباط تاکنون ۵۴ پرونده تشکیل شد و ۱۳ پرونده در دادرسی قرار دارد که مربوط به چهار سال قبل است.
وی تصریح کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز و تصرف سواحل به یک معضل در نوشهر تبدیل شده است به طوری که از ۱۵۰ پرونده استانی، تعداد ۵۴ پرونده متعلق به نوشهر است و این آمار نگران کنندهای است.
این مسئول بیان کرد: برخی ادارات از مصوبات برداشت اشتباه درباره ساخت و سازهای غیرمجاز و مالکان آن دارند در حالی که قانون همه چیز را بهطور واضح بیان کرده است و همه چیز مشخص است و باید برابر با قانون برخورد شود.
این کارشناس امور سواحل گفت: دو هفته قبل در چالوس حدود دو هزار و ۱۰۰ متر زمین توسط افراد از دریا استحصال شد که پرونده به مراجع قضایی رفت.
بهزادی اظهار داشت: حتی دیده شده است که فردی در یک هفته چهار هزار متر زمین از دریا استحصال کرده است که باید در این باره با جدیت بیشتری ورود پیدا کرد و با متخلفان برخورد قانونی انجام شود تا دیگر شاهد چنین پدیدههایی نباشیم.
وی تصریح کرد: در شهرستان نوشهر از ۱۰۰ درصد سواحل دریا در این منطقه تنها ۱۰ درصد آن در دو نقطه ساحل گردشگری سیترا و سیسنگان برای استفاده مردم، مسافران و گردشگران باقی مانده است و بخش زیادی از آن بهطور غیرقانونی در تصرف اشخاص قرار گرفته است.
رئیس فرودگاه نوشهر نیز ضمن ابراز نگرانی از ساخت و سازهای غیرمجاز در اطراف فرودگاه نوشهر گفت: هر روز شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری زمینهای زراعی و کشاورزی در اطراف فرودگاه هستیم و این نگرانکننده شده است.
علی متانت بیان کرد: از نظر قانونی هر گونه تغییر کاربری در اطراف فرودگاه ممنوع است اما اینکه چگونه این تغییر کاربریهای در اطراف فرودگاه نوشهر اتفاق میافتد جای سوال است.
وی اظهار داشت: ساخت و سازهای غیرمجاز و با ارتفاع در اطراف فرودگاه نوشهر سبب اختلال در فرود و پرواز هواپیما میشود و این میتواند در آینده فرودگاه را با چالش جدی روبرو سازد.
رئیس فرودگاه نوشهر تصریح کرد: انتهای باند فرودگاه نوشهر به محدوده رودخانه چالوس منتهی میشود و با توجه به اینکه در بستر رودخانه تجاوز صورت گرفته است رودخانه به سمت دیواره بتونی فرودگاه تغییر مسیر داده است و خطر تخریب این دیواره را تهدید میکند.ن
بخشدار مرکزی نوشهر نیز گفت: در بخش مرکزی نوشهر ۳۰ هزار خانوار زندگی میکند که یک سوم ساخت و سازها در این منطقه غیرمجاز است و شرایط از این منظر بحرانی است.
مصدق آزادیان افزود: اکنون سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در این بخش وجود دارد که اگر این میزان هم حفظ و حراست نشود در آیندهای نه چندان دور شاهد تولد یک روستا شهر بزرگ در مازندران خواهیم بود.
وی تصریح کرد: در حوزه منابع طبیعی برای افراد بومی سختگیری اعمال میشود تا مدیریت انجام شود اما اکنون در جاده چِلَک به روستای علیاسر حدود ۵۰ پرونده ساخت و ساز غیرمجاز وجود دارد و این ساخت و سازهای غیرمجاز که ارزش میلیاردی دارند خدمات برق و آب و ... هم دریافت کردند.
بخشدار مرکزی نوشهر ابراز کرد: بخش مرکزی نوشهر بصورت جلگهای - جنگلی است و تغییر کاربری آنها بسیار مخرب و آسیبزا است و بنابراین باید با جدیت با متخلفان برخورد شود.
بخشدار کجور نیز اظهار داشت: در سال گذشته بسیاری از واحدهایی که بهصورت غیرمجاز و بعضا در اراضی کشاورزی احداث شده بودند را تخریب کامل کردیم.
نادر موسویزاده افزود: مسئولان شهرستان نوشهر باید ورود بیشتری به کجور داشته باشند و در جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و بیرویه در کجور اقدامات موثرتری داشته باشند چرا که اگر امروز پیشگیری نشود میتواند خطر بزرگی برای آینده کجور در پی داشته باشد.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/3038.html |