بودجه صداوسیما منوط به رعایت اولویتهای ابلاغی دولت+سند
بر اساس مصوبه مسئولان ارشد دولتی، صدا و سیما رسما موظف شده است برنامههای پیشنهادی دولت در زمینههای مختلف را در اولویت قرار دهد.
|
نقدهای حجت الاسلام روحانی به برخی اقدامات و رویه های صداو سیما در ایام تبلیغات انتخاباتی را می توان یکی از اولین جرقه های توجه ویژه اهالی رسانه و مردم به نظرات و برنامه های وی دانست. این موضوع تا پیروزی رییس جمهور فعلی کشورمان در انتخابات اخیر کم و بیش تکرار شد اما پس از شروع بکار روحانی در سمت بالاترین مقام اجرایی کشور، وی تلاش کرد از جایگاه رییس جمهور همه بخش های کشور را رصد و تحلیل کند و بر این اساس، روابط دولت و رسانه ملی رو به بهبودی رفت.
البته در این میان، برخی مسئولان اجرایی همچنان نقدهای مختلفی به عملکرد و برخوردهای صداو سیما داشتند و از سوی دیگر، برخی مشاوران رییس جمهور مانند حسام الدین آشنا نقدهای تند و صریحی را درباره فعالیت برخی بخش های رسانه ملی مطرح می کرد.
در این اوضاع و احوال، نوع فعالیت صدا و سیما در پوشش برخی برنامه های ویژه دولت همچون سفر استانی دولت به خوزستان نیز مورد توجه بود و برخی رسانه های منتقد دولت، رسانه ملی را متهم به پوشش بیش از حد برخی جنبه های این سفر و برخی رسانه های حامی دولت، صدا و سیما را همچنان متهم به کم کاری می کردند.
اما اکنون صبحانه به سندی دست پیدا کرده است که اگرچه مربوط به جلسه شورای عالی آب در حضور رییس جمهور کشورمان و با شرکت تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه است، اما ارتباط مستقیمی با رویکرد دولت در رابطه با فعالیتهای آتی و بودجه های سنواتی سازمان صدا و سیما دارد.
طبق این صورتجلسه که به امضای مسئولان ارشد دولتی نیز رسیده است، مورد مهمی در صفحه آخر به چشم می خورد که بر اساس آن، صدا و سیما رسما موظف شده است برنامه های پیشنهادی دولت در زمینه های مختلف را در اولویت قرار دهد.
در این بند از مصوبه مذکور، اگرچه موضوع منابع آب هم مورد تاکید قرار گرفته، اما صراحتا عنوان عام "برنامه های پیشنهادی دولت" به عنوان تکلیف صدا و سیما برای پخش در نظر گرفته شده است. بخش دوم بند 9 این مصوبه نیز نکته مهمی را بیان و تاکید می کند که این اولویت بندی، در تامین بودجه سنواتی صدا و سیما لحاظ می شود.
برداشت ساده ای که از این مصوبه مهم می شود، این است که اولا صدا و سیما موظف به اولویت دادن برنامه های پیشنهادی دولت برای پخش بوده و ثانیا، توجه یا عدم توجه به این موضوع در بودجه این سازمان موثر خواهد بود. با توجه به این موضوع باید دید واکنش رسمی رسانه ملی و کارشناسان به این دستور صریح و شرط گذاری دولت برای فعالیتهای صدا و سیما چگونه خواهد بود و آیا باز هم کار به شورای نظارت بر رسانه ملی خواهد کشید یا نه.
حتی اگر بر فرضی نادر، این مصوبه تنها در مورد لزوم رعایت اولویت های دولت توسط صدا و سیما در موضوعی مانند آب و سایر موضوعات مورد توجه شورای عالی آب باشد، باز هم این سوال مطرح می شود که آیا قوه مجریه چنین اجازه ای دارد و آیا می تواند رعایت این اولویت ها را در بودجه صدا و سیما دخالت دهد یا خیر؟
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/3093.html |