شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 355تاریخ: 1392/11/4 18:44
آغاز گردآوری اسناد شفاهی ایثارگران
مرحله دوم طرح جامع گردآوری و مستندسازی اسناد شهدا و ایثارگران با عنوان «طرح اسناد افتخار» با ابلاغ معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران آغاز شد.

به گزارش هزاره سوم به نقل از  ایسنا،حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مازنی معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعلام این خبر افزود: دو دستورالعمل در طرحی تحت عنوان "اسناد افتخار" به تمام واحدهای استانی بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ شده است که دستورالعمل اول با رویکرد خاطره‌نگاری به منظور ثبت و ضبط خاطرات والدین شهداست و دستورالعمل دوم با رویکرد تاریخ شفاهی به ثبت و ضبط سبک زندگی ایثارگران می‌پردازد.


حجت‌الاسلام مازنی تاکید کرد: این دستورالعمل با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص ثبت و ضبط تاریخ شفاهی ایثارگران به ویژه خاطرات والدین معزز شهیدان توسط کارشناسان مرکز اسناد ایثارگران تدوین شده است.

معاون بنیاد شهید با اشاره به اهمیت و ضرورت اسناد شفاهی در تکمیل اسناد مکتوب افزود:بنیاد شهید و امور ایثارگران با گردآوری و مستندسازی بیش از هشت میلیون سند مکتوب و دیجیتالی کردن این اسناد، نهادی پیشرو در زمینه نهضت گردآوری اسناد به شمار می‌رود و انتظار این است که با اجرای طرح "اسناد افتخار" بتوانیم مستندات شفاهی مناسبی نیز برای غنی سازی این اسناد مکتوب فراهم آوریم.

وی ثبت و ضبط سیره زندگی جانبازان و ایثارگران به ویژه دوران جهاد و مبارزه این ایثارگران را یکی از اهداف طرح اسناد افتخار دانست و اظهار کرد: ثبت و ضبط خاطرات و اسناد شفاهی جانبازان با روش تاریخ شفاهی به منظور تکمیل پرونده‌های مکتوب آنها و نیز ثبت و ضبط حوادث و رویدادهای مهم زندگی ایثارگران از دیگر اهداف طرح به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام مازنی ضمن بیان تهدیداتی که اسناد ایثارگران با آن مواجه هست، گفت: زمان علیه اسناد است و بسیاری از خاطرات دفاع مقدس در سینه ایثارگران و مادران و پدران شهدا نهفته است و میانگین عمر اسناد ایثارگران حدود 30 ­سال است و اسناد،‌ در معرض فراموشی و تحریف هستند بنابراین گردآوری و ثبت و ضبط این اسناد بایستی در اولویت قرار گیرد چرا که شاید چند سال دیگر دیر شده باشد.

وی اظهار امیدواری کرد: با تشکیل ستاد­­های اجرایی طرح اسناد افتخار در استان‌ها و نیز جذب و به کارگیری نیروهای مجرب و متعهد، شاهد اجرای مناسب این طرح دینی و ملی باشیم.

مرحله اول طرح جامع گردآوری و مستندسازی اسناد ایثارگران از سال 84 تا 91 با تاکید بر اسناد مکتوب اجرا شد و حاصل آن مستندسازی بیش از هشت میلیون سند از 270 هزار ایثارگر است لذا با بهره­‌گیری از اجرای طرح در مرحله اول گام جدیدی برای اجرای مرحله دوم برداشته شد. 


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/355.html

Page Generated in 0/0111 sec