گزارش نشریه امریکایی دیپلمات از روابط ایران و پاکستان
تشدید اختلافات ایران و دولت نواز شریف
با اینکه اختلاف ایران و پاکستان در منطقه مرز مشترک آنها باید حل و فصل بشود، اما حقیقت این است که اختلافات عمیقتر آنها هزاران کیلومتر آن طرفتر از هر دو کشور و در داخل خاک یک کشور ثالث است: سوریه.
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم مجله آمریکایی دیپلمات در شماره 18 مارچ 2014 در مقاله ای به قلم زاخاری کوچاک به تحلیل روابط ایران و دولت جدید پاکستان پس از گروگانگیری 5 مرزبان ایرانی پرداخت و نوشت:
همزمان با پیدایش چندین موضوع مورد اختلاف دیپلماتیک میان ایران و دولت جدید پاکستان ظاهراً دو کشور به سوی اختلاف گام بر میدارند.
ماه گذشته ۵ مرزبان ایرانی در منطقه بلوچستان که در مرز دو کشور قرار دارد توسط گروه جیش العدل ربوده شدند. اما ایران مدعی شده است که این گروه همراه باگروگانها هم اینک تحت حمایت عناصر و گروههای پاکستانی مرتبط با جیشالعدل و در داخل خاک پاکستان هستند. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر داخلی کشور ایران حتی تهدید کرده است که در صورت عدم همکاری اسلامآباد در آزادسازی این گروگانها نیروهای ارتشی ایران وارد خاک پاکستان خواهند شد.
این تهدید واکنش شدید دولت جدید پاکستان را به همراه داشت که اعلام کرد:«نیروهای ایرانی به هیچ وجه اجازه گذر از مرز مشترک و ورود به خاک پاکستان را ندارد و در صورت ارتکاب چنین امری مشخصاً قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشتهاند. ما به ایران یادآوری میکنیم که هر دو کشور بایستی به این قوانین و استقلال خاک یکدیگر احترام بگذارند».
با اینکه اختلاف ایران و دولت جدید پاکستان در منطقه مرز مشترک آنها باید حل و فصل بشود، اما حقیقت این است که اختلافات عمیقتر آنها هزاران کیلومتر آن طرفتر از هر دو کشور و در داخل خاک یک کشور ثالث است: سوریه.
اخیراً چند سازمان اطلاعاتی عرب و منطقه و مراکز خبری موثق از امضای یک قرارداد جدید همکاریهای نظامی میان عربستان سعودی و دولت جدید پاکستان خبر دادهاند.
دیگر مشخص است بحران سوریه در واقع میدان نبردی میان نیروهای هوادار بشار اسد تحت الحمایه ایران از یک سو و مخالفان رژیم سوریه در پناه عربستان سعودی میباشد.
هر گونه همکاری نظامی جدید میان عربستان و پاکستان به معنای دخالت بیشتر نظامیان پاکستان در مناطق زیر نفوذ عربستان و نتیجتاً رودررویی آنها با نیروهای نظامی ایران خواهد بود. بنا بر گزارشات سازمانهای اطلاعاتی منطقه، سرمایه عربستان سعودی ارتش پاکستان را حمایت خواهد کرد تا بتواند تسلیحات نظامی پیشرفته و جدیدتری را از فروشنده پرسابقه خود یعنی دولت چین خریداری کند. در این میان عربستان هم از این تسلیحات جدید بهرهمند خواهد شد و با ارسال آنها از طریق خاک اردن به سوریه به تقویت نیروهای مخالف بشار اسد یاری خواهد رساند.
از همه نگران کنندهتر مواضع مثلث آمریکا، چین و هند و روابط آنها با ایران و پاکستان و افغانستان میباشد که هر کدام به این اختلافات به نوعی دامن میزنند.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/3916.html |