افراد کماشتها به همراه غذا پیاز بخورند
کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد به افراد کماشتها، توصیه کرد: به همراه غذا سیر و یا پیاز بخورید
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم ،علل متفاوتی در بروز مشکل بیاشتهایی موثر است و پیش از هر چیزی باید در این زمینه "علتیابی" شود.
نقش افسردگی را در کاهش اشتها جدی بگیرید
وی با بیان اینکه دلایل مختلفی مانند اشکال در بلع، کاهش حس چشایی، تهوع و یا افسردگی و تنشهای روحی در بروز بیاشتهایی تاثیر دارد، افزود: چنانچه مشکل بیاشتهایی ناشی از افسردگی باشد، با انجام مراحل درمانی این بیماری و بازگشت سلامت روانی، اشتهای فرد نیز بهبود مییابد.
عزیزی در خصوص دیگر عوامل موثر در بروز کماشتهایی، تصریح کرد: مصرف برخی داروها از جمله آنتیبیوتیکهایی مانند "اریترومایسین" و یا آمفیتامینها، کمبودهای تغذیهای و یا عفونت، در کاهش اشتها موثر هستند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: اشخاص مسن نیز ممکن است به دلیل کمبود روی که باعث از بین رفتن جوانههای چشایی میشود، بیاشتها شوند.
بیاشتهایی؛ نشانه اولیه بیماری سرطان
وی تاکید کرد: یکی از شایعترین نشانههای اولیه سرطان، بیاشتهایی است و در صورت بروز این مشکل باید مورد بررسی قرار گیرد.
چند توصیه برای افراد کماشتها
کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد به افراد کماشتها توصیه کرد: تعداد وعدههای غذایی را افزایش و حجم وعدهها را کاهش دهید، غذا را مانند دارو فرض کنید، در مصرف آن نظم داشته و در ساعات معین غذا بخورید.
عزیزی ضمن توصیه به مصرف مواد غذایی پرکالری مانند شیرموز، مغزها و بستنی در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیاشتهایی، تاکید کرد: این افراد باید از نوشیدن مایعات قبل و همراه وعدههای غذایی پرهیز کرده و از مکملهای ویتامینی که پزشک تجویز میکند استفاده کنند، همچنین لازم است از مصرف زیاد مواد حاوی کافئین مانند شکلات، قهوه و نسکافه خودداری کنند.
اگر کماشتها هستید، سماق بمکید
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: با استفاده از گیاهان اشتهاآور مانند آویشن کوهی، برگ بو، زرشک، سماق، برگ یونجه، هل و بادیان به میزان متعادل و با رعایت موارد منع مصرف، میزان اشتها افزایش مییابد.
وی یادآور شد: مصرف ویتامینها، به ویژه ویتامینهای گروه "ب" به افزایش اشتها کمک میکند.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/3980.html |