شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 4043تاریخ: 1393/1/3 11:45
زنان آسان‌تر از مردان دروغ می‌گویند
از خط دادن به همسرتان، به‌عنوان روشی برای مطالبه خواسته‌های خود استفاده نکنید و رک و راست صحبت کنید. یکی از بدترین عادت‌های زنان، این است که در روابط خود با مردها رک و راست نیستند. در پرده ابهام وارد گفت‌وگو و امتحان کردن همسرشان می‌شوند و نظرش را درباره مسائل دیگر می‌پرسند.

اگر واسطه حل مشکل دعوای یک زن و مرد شوید خواهید دانست این دو جنس، دو قطب متضاد آهن‌ربایند. مثلا در یک مشاجره خانوادگی زن می‌گوید: «همسرم همه چیز را پنهان می‌کند و هرگز آنچه را در ذهنش می‌گذرد به من نمی‌گوید.» سکوت مردان یکی از رایج‌ترین شکایت‌های زنان است.

سکوت مردان گاهی ذهن همسرشان را به هزاران راه و بیراه می‌برد و به بروز سوء‌تفاهم و گاهی اختلاف‌های شدید منجر می‌شود.

زنان سکوت و خموشی مردان را به منزله دوست‌داشتنی نبودن و نبود علاقه نسبت به خود تعبیر می‌کنند. وقتی خانمی به همسرش پیشنهاد رفتن به یک میهمانی را می‌دهد، ممکن است مرد بدون بیان هیچ دلیلی از رفتن امتناع کند و به درخواست همسرش پاسخ منفی دهد، گرچه در ذهن خود دلایلی واضح و روشن برای نرفتن داشته است. این رفتارهای بی‌دلیل برای زنان حکم بی‌احترامی و لجبازی دارد و به ناراحتی و دلخوری منجر می‌شود.

مردان و گفت‌وگوی خاموش

 مردان برای اهدافی چون جنگیدن، حمایت از خانواده و حل مشکلات تکامل یافته‌اند. برنامه‌ریزی مغزی و شرایط اجتماعی مانع از این می‌شود که آنها ترس یا بی‌اطمینانی خود را نشان دهند. به همین دلیل وقتی از مردی خواسته شود مشکلی را حل کند، اغلب می‌گوید: «آن را به عهده من بگذارید» یا «خودم حلش می‌کنم» و این دقیقا کاری است که انجام می‌دهد. 

او مشکل را بی‌سروصدا و با چهره‌ای خونسرد حل می‌کند. چهره مرد هنگامی حالت می‌گیرد و شروع به صحبت می‌کند که جواب را یافته یا آماده ارائه راه‌حل باشد. از آنجا که مردان توانایی زنان را در ادای کلام ندارند، در ذهن خود حرف می‌زنند. اسکن مغزی مردی که از پنجره به بیرون خیره شده، نشان می‌دهد در حال گفت‌وگوی درونی با خود است اما وقتی زنی این مرد را می‌بیند، می‌پندارد خسته یا بیکار است. در این حالت سعی می‌کند با او صحبت یا انجام کاری را به او محول کند و در این موقع مرد که رشته صحبت درونی‌اش پاره شده، عصبانی می‌شود چون نمی‌تواند بیش از یک کار در آن واحد انجام دهد.

تفاوت گفت‌وگوی مرد و زن

 جمله‌هایی که مردان ادا می‌کنند، کوتاه‌تر از جمله‌هایی است که زنان بیان می‌کنند ولی از ساختاری خاص تبعیت می‌کنند.

آنها معمولا جمله‌هایشان را با کلمات ساده شروع می‌کنند، با صراحت منظور اصلی‌شان را می‌گویند و بعد نتیجه‌گیری می‌کنند. فهمیدن منظور و درخواست آنها بسیار آسان است. اگر چند کار را به یک مرد محول کنید، گیج می‌شود و برای یک زن فهمیدن این موضوع حیاتی است. اگر درصدد متقاعدکردن مردی هستید، مسائل مختلف را با هم مطرح نکنید؛ آنها را یکی‌یکی بیان کنید. 

چرا مردان دروغگویان خوبی نیستند؟!

نتایج تحقیق‌های زبان ایما و اشاره نشان می‌دهد در گفت‌وگوی رودررو، 60 تا 80 درصد کل پیام به‌وسیله علایم غیرکلامی منتقل می‌شود. نقش کلام در این میان بین 30-20 درصد است. تجهیزات حسی برتر زن این اطلاعات را جمع‌آوری، بررسی و تحلیل می‌کند زیرا قابلیت مغز او در انتقال سریع اطلاعات بین دو نیمکره، او را در کامل کردن و استنتاج علایم دیداری، کلامی و غیرکلامی تواناتر می‌کند. به همین دلیل است که بیشتر مردان هنگام دروغ گفتن رودررو به یک زن دچار مشکل می‌شوند اما همان‌طور که اغلب زنان می‌دانند، دروغ گفتن رودررو به یک مرد آسان است زیرا حساسیت لازم را برای تشخیص ناهماهنگی بیان علایم کلامی و غیرکلامی را ندارد. مردان وقتی قصد دروغ گفتن به زنان را دارند، بهتر است از تلفن یا نامه استفاده کنند یا چراغ‌ها را خاموش کنند و یک پتو روی سرشان بیندازند!

راهکارهایی برای صحبت با مردان

مردان معمولا وقتی صحبت یکدیگر را قطع می‌کنند که حالت رقابت یا تهاجم داشته باشند بنابراین یک راهکار ساده در گفت‌وگو با مردان این است که حرفشان را قطع نکنید. این کار برای زن آسان نیست زیرا حرف زدن همزمان باعث ایجاد رابطه دوستانه و مشارکت می‌شود. 

زنان با توانایی‌های قوی در سخن گفتن و گوش دادن همزمان، سعی در تحت‌تاثیر قراردادن مردان یا بخشیدن ارزش به آنها دارند ولی برعکس، وقتی مرد با این توانایی‌ها روبرو می‌شود، دیگر نمی‌تواند بشنود و توانایی شنیدن از او سلب می‌شود پس سخن گفتن همزمان زن او را به خشم می‌آورد و احساس می‌کند زن با بی‌ادبی حرف‌های او را قطع کرده است. 

چگونه می‌توان مردی را به گوش دادن وا داشت؟
هنگامی که می‌خواهید با نامزد یا همسر خود به صحبت بنشینید، به او «خط» بدهید و بگویید می‌خواهید راجع به چه موضوعی با او هم‌صحبت کنید، به چه نتیجه‌ای برسید و اینکه چه انتظاری از او دارید. یعنی وقتی را تعیین و موضوع مورد بحث را عنوان کنید و به همسرتان بگویید که انتظار راه‌حل یا پیشنهاد را ندارید؛ مثلا بگویید: «می‌خواهم بعد از شام در مورد مشکل امروزم صحبت کنم، باشه؟ فقط می‌خوام به حرف‌هام گوش بدی و هیچ راه‌حلی هم نمی‌خوام.»

• از آنجا که مکان، زمان و موضوع بحث مشخص است، بیشتر مردان به چنین درخواستی پاسخ مثبت می‌دهند. با این روش که مطابق برنامه‌ریزی مغزی مردانه ارائه شده، مشکلی نخواهید داشت. علاوه بر این، شوهرتان مجبور به انجام کاری نخواهد شد.

• از شوهر خود بپرسید؛ چراکه سوال کردن از همسرتان به مکالمه شکل می‌دهد و به او کمک می‌کند تا ساختار واضحی را برای آن در ذهن خود ترسیم کند. هرچه پرسش‌های شما خصوصی‌تر باشد، بهتر است.

• از خط دادن به همسرتان، به‌عنوان روشی برای مطالبه خواسته‌های خود استفاده نکنید و رک و راست صحبت کنید. یکی از بدترین عادت‌های زنان، این است که در روابط خود با مردها رک و راست نیستند. در پرده ابهام وارد گفت‌وگو و امتحان کردن همسرشان می‌شوند و نظرش را درباره مسائل دیگر می‌پرسند. 

زن‌ها این‌گونه صحبت می‌کنند چون نمی‌خواهند ریسک کنند و نظر خودشان را مستقیم بیان کنند. صحبت‌های مبهم، نامفهوم و سربسته درباره علت ناراحتی‌مان، یکی دیگر از این روش‌هاست. به جای آنکه رک باشیم و بگوییم از چه موردی ناراحت هستیم؛ ممکن است ده‌ها حرف دیگر بزنیم. تمام این راهکارها بسیار فریبکارانه بوده و باعث خواهد شد مردها احساس کنند زن‌ها آنها را بازی می‌دهند. 


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/4043.html

Page Generated in 0/0124 sec