شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 4199تاریخ: 1393/1/5 11:29
ورود موبایل به مدارس ممنوع شد
ورود موبایل به مدارس از جمله مباحثی بود که در سال ۹۲ شکل گرفت و جلسات کارشناسی با جامعه شناسان و کارشناسان تعلیم و تربیت و نظر سنجی از معلمان و خانواده‌ها شکل گرفت اما سرانجام شاهد اعلام نتیجه ممنوعیت ورود موبایل به مدارس بودیم.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از تسنیم، یکی از مباحثی که در سال ۹۲ برای مدتی خبرساز شد بحث ورود موبایل به مدارس بود. بعد از خودکشی دانش‌آموز شیرازی به دلیل بردن موبایل به مدرسه و اخراج توسط مدیر مدرسه بازهم یکبار دیگر ماجرای ممنوعیت یا عدم ممنوعیت ورود موبایل به مدارس سرباز کرد.


بعد از ماجرای خودکشی این دانش آموز بود که صحبت‌هایی در رابطه با قدیمی بودن آئین نامه انضباطی مدارس به میان آمد به گونه‌ای که عطالله سلطانی رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با تاکید بر قدیمی بودن این آئین نامه بر ضرورت تغییر آن تاکید کرد.

شورای عالی آموزش و پرورش نیز بر آن شد تا ماجرای ورود موبایل به مدارس را یک بار دیگر زیر ذره بین کارشناسی‌های دقیق تر قرار دهد تا در آئین نامه انضباطی مدارس یک بار برای همیشه لفظ "ممنوعیت" یا "عدم ممنوعیت" ورود موبایل به مدارس ذکر شود.چرا که تا به امروز در این آئین نامه ذکر شده بود که ورود هرنوع وسیله‌ای که در جریان آموزش و یادگیری اختلال ایجاد کند، به مدارس ممنوع است اما به طور مستقیم به "موبایل" اشاره‌ای نشده بود.

شاید همین موضوع باعث آن بود تا شاهد رفتارهای سلیقه‌ای مدیران مدارس در برخورد با دانش آموزان موبایل به دست باشیم به گونه‌ای که یک مدرسه نسخه اخراج را می‌پیچید و یک مدرسه ساده از کنار ماجرا می‌گذشت.

** جلسات با کارشناسان و جامعه شناسان برای بررسی ورود موبایل به مدارس

شاپور محمد زاده مدیر کمیسیون اساسنامه و مقررات شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص ورود موبایل به مدارس در تاریخ ۱۳ دی ۹۲ به تسنیم گفت: با تمام استان‌ها مکاتبه کردیم و نظرات اصلاحی کارشناسان را احصا کرده‌ایم یعنی از یک سو پژوهش‌ها و از سوی دیگر نظرات کارشناسان را احصا کرده‌ایم و نظرسنجی از متخصصان، معلمان، خانواده‌ها و دانش اموزان در رابطه با ورود تلفن همراه به مدارس انجام داده‌ایم؛ در حال برگزاری نشست‌های علمی با صاحب نظران از جمله جامعه شناسان، روان‌شناسان و متخصصان علوم تربیتی در رابطه با ورود تلفن همراه به مدارس هستیم و امیدواریم با جمع‌بندی پژوهش‌ها، نظرسنجی‌ها و نظرات کارشناسان بتوانیم یک تصمیم جامع گرفته و اعلام کنیم که ورود تلفن همراه به مدارس آزاد است یا خیر؟

وی اظهار داشت: در حال حاضر بند ۹ ماده ۶۸ آئین‌نامه اجرایی مدارس بر خودداری از به کاربردن و سایل تجملی و آرایشی، پرهیز از آوردن اشیای گرانبها و وسایل غیرمرتبط با امور تحصیلی به مدرسه تأکید دارد و کارشناسان تلفن همراه را مصداق بند ۹ می‌دانند.

مدیر کمیسیون اساسنامه‌های شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا در نشست با کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اید که ورود تلفن همراه به مدارس آزاد اعلام شود، افزود: در این زمینه بحث‌هایی صورت گرفته است عده‌ای از کارشناسان میگویند بردن موبایل به مدرسه ایرادی ندارد اما استفاده ازتلفن همراه در کلاس درس باید ممنوع باشد اما عده دیگری از کارشناسان معتقدند بردن موبایل به مدرسه می‌تواند تبعات منفی داشته باشد و ورود تلفن همراه باید به مدرسه ممنوع باشد اما هنوز به اجماع لازم نرسیده‌ایم.

** سایت آموزش و پرورش و نظر سنجی درباره ورود موبایل به مدارس

در گیر و دار این بررسی‌های کارشناسانه بود که سایت وزارت آموزش و پرورش نظر سنجی موافقت یا مخالفت با ورود موبایل به مدارس را در خود جای داد و علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در خصوص این نظر سنجی عنوان کرد: با توجه به نتایج این نظر سنجی و نظرات جامعه شناسان و کارشناسان تلاش می‌کنیم تا در رابطه با ورود موبایل به مدارس تصمیم گیری کنیم.

** معلمان مخالفان اصلی ورود موبایل به مدارس

هنگامی که در سطح جامعه در رابطه با ورود موبایل به مدارس پرس و جو می‌کردیم اغلب خانواده‌ها و معلمان جزء مخالفان سرسخت ورود موبایل به مدارس بودند.

دلیل مخالفت معلمان نیز این بود: دانش‌آموزانی که با خود موبایل به کلاس درس می آورند دائما در حال اس ام اس زدن یا رد و بدل کردن بلوتوث هستند و این موضوع باعث می شود که تمرکز خود دانش آموز و سایر دانش‌آموزان کنار دستی او نیز به هم خورده و در جریان یادگیری اختلال ایجاد شود.

** ورود موبایل به مدارس در اغلب کشورهای جهان ممنوع است

سرانجام پس از این بحث‌ها بود که مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با سرانجام بررسی‌های شورای عالی آموزش و پرورش برای ورود موبایل به مدارس اظهار داشت:‌ بر اساس مصوبات موجود ورود هر وسیله‌ای که مخل جریان یادگیری می‌شود به مدرسه ممنوع است اما این سوال مطرح شد که آیا موبایل مخل جریان یادگیری است یا خیر؟‌بنابراین بررسی‌های کارشناسی را در این زمینه انجام دادیم. در جریان این بررسی‌ها و مطالعات تطبیقی در نظام آموزش و پرورش سایر کشورها به این نکته رسیدیم که در اغلب کشورهای جهان ورود موبایل به مدارس ممنوع است. در کشورهای شرقی بیشتر از جنبه مسائل اخلاقی و رد و بدل شدن بلوتوث‌های غیراخلاقی، ورود موبایل به کلاس درس ممنوع است و در کشورهای غربی نیز به دلیل اینکه ورود موبایل به کلاس درس باعث عدم تمرکز و پرت شدن حواس دانش آموزان می شود مانع ورود این وسیله به کلاس درس می‌شوند.

** خط پایان بر ماجرای ورود موبایل به مدارس

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: از نظر آموزشی و تربیتی ورود موبایل به کلاس درس به ویژه موبایل‌هایی که قابلیت‌های بالایی دارند مانع یادگیری می شود بنابراین با ورود آن به کلاس درس مخالف هستیم. اغلب مخاطبان ما یعنی معلمان، خانواده‌ها و اکثر دانش آموزان مخالف ورود موبایل به کلاس درس هستند.

نوید ادهم ادامه داد:‌طبق مصوبه قبلی شورای عالی آموزش و پرورش تاکید شده بود ورود موبایل به کلاس درس مجاز نیست و این ممنوعیت باز هم پابرجا بوده و منتفی نیست. باید توجه داشت که ورود موبایل به مدارس تنها به سود تاجران این عرصه است که آموزش و پرورش بازار بزرگی برای آنها محسوب می‌شود.ورود موبایل همچنان به مدارس ممنوع است چرا که اقتضای محیط آموزشی و کلاس درس این است که ورود موبایل به این محیط ممنوع باشد.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/4199.html

Page Generated in 0/0132 sec