آدرس دقیق اموال آزادشده ایران در خارج
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم همکاری بانک های خارجی برای انتقال یک و نیم میلیارد دلار از پول های بلوکه شده ایران به کشور گفت: بانک مرکزی باید در افتتاح حساب در بانک های خارجی دقت می کرد
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم مهدی دواتگری در گفتگو با خبرنگاران با انتقاد از عدم واریز پول های بلوکه شده ایران در حساب های خارجی، گفت: بر اساس توافقنامه ژنو در طول ۶ ماه باید ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از پول های بلوکه شده ایران در بانک های خارجی به کشور باز گردد اما تا الان یک و نیم میلیارد دلار از این مبلغ به حساب های ایران در عمان و سوئیس واریز شده که متاسفانه امکان انتقال این وجوه به کشور وجود ندارد زیرا بانک های خارجی از استرداد یا انتقال این وجوه به کشور جلوگیری می کنند.
نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عبارت دیگر هر چند یک و نیم میلیارد دلار به حساب ایران واریز شده اما امکان انتقال این وجوه فراهم نیست. بانک فرانکفورت اعلام کرده که انتقال این وجوه مشروط به کسب مجوزهای لازم است. یک بانک کره ای نیز اعلام کرده برای انتقال این وجوه نیازمند اخذ مجوز از دولت کره است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی باید در خصوص علل عدم امکان انتقال این وجوه به ایران شفاف سازی کنند، گفت: اگر مشکل از توافقنامه ژنو است وزارت امور خارجه باید پاسخگو باشد و اگر مشکل از افتتاح حساب وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در کشورهای خارجی است است باید رئیس کل بانک مرکزی و آقای طیب نیا پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد مشکل از سوی بانک مرکزی و کارشکنی های دولت آمریکا است، گفت: بانک مرکزی باید در بانک های خارجی افتتاح حساب می کرد که اطمینان داشت امکان انتقال وجوه از این بانک ها به کشور وجود دارد.
دواتگری ادامه داد: بخش اول مشکل از بانک مرکزی است که در بانک های خارجی افتتاح حساب کرده بدون اینکه از شیوه انتقال وجوه از این بانک ها اطمینان حاصل کند.
وی با انتقاد از عدم استقلال کشورها گفت: متاسفانه برخی کشورها هیچ استقلالی از خود نداشته و نقش یک ایالت آمریکا را بازی می کنند و برای انتقال پول های ایران به کشور نیز باید از آمریکا اجازه بگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی جریمه های سنگین دولت آمریکا برای بانک هایی که با ایران ارتباط دارند را از علل دیگر عدم انتقال این وجوه خواند و گفت: جریمه های سنگین دولت آمریکا به بانک هایی که با ایران ارتباط دارند موجب شده این بانک ها از تهدیدات آمریکا بترسند و در انتقال این وجوه تعلل کنند.
وی تاکید کرد: بانک ها باید استقلال داشته باشند و اعتبار مالی و بانکی خود را از بین نبرند. زمانی که بانکی موجودی حساب دارد و پرداخت را منوط به کسب مجوز از کشوری می کند به حیثیت خود لطمه می زند.
عدم امکان انتقال پول های بلوکه شده ایران نقض توافقنامه ژنو است
در همین حال، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عدم امکان انتقال پول های بلوکه شده ایران به کشور را نمایانگر نقض توافقنامه ژنو خواند.
محمد صالح جوکار در گفتگو با مهر با انتقاد از عدم پایبندی غرب به توافقنامه ژنو گفت: جمهوری اسلامی ایران آنچه را که بر اساس توافقنامه هسته ای ژنو پذیرفت زودتر از موعد اجرایی کرد اما غرب حداقل های توافقنامه را هم اجرایی نکرد و آن مبلغی را که قرار بود از پول های بلوکه شده آزاد کند به حساب هایی واریز کرد که قابل برداشت نیست.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: غرب به هیچ یک از تعهدات خود به توافقنامه ژنو عمل نکرده که این امر نمایانگر نقض این توافقنامه در گفتار و عمل مذاکره کنندگان غربی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه به ادامه مذاکرات ایران و ۱+۵ خوشبین نیستم اظهار داشت: اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم های اقتصادی علیه ایران را تمدیدکرده اند اما از طرفی بسیاری از شرکت های حقیقی و حقوقی غربی به دنبال ارتباط با ایران هستند چون از بازارهای اقتصاد ایران آگاهند.
وی تاکید کرد: روح استکباری و سلطه گری بر توافقنامه ژنو حاکم است وگرنه شرکت های خارجی تمایل دارند که با ایران در رشته های مختلف نفتی و گازی و اقتصادی همکاری کنند.
وی با اشاره به دیدار اشتون با برخی محکومان فتنه ۸۸ مقرر شده که کمیته حقیقت یاب مستندات وزارتخانه های امورخارجه و اطلاعات را در این خصوص بررسی کنند چون نمایندگان از توجیهات این دو وزارتخانه قانع نشدند.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/4414.html |