شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 5273تاریخ: 1393/1/31 16:05
شبکه های اجتماعی
یادداشت
شبکه های اجتماعی
برخی از نظریه پردازان معتقدند که امروز، جهان در دست کسی است که رسانه ها را در اختیار داشته باشد. و نقش عمده رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی باعث شده که اهمیت رسانه ها تا این حد مورد توجه قرار گیرند.

در این متن که موضوع اصلی آن نگاه واقع بینانه و به دور از هر گونه افراط گری و با بهره گیری از روشها و رویکردهای علمی و مسئله محور به شبکه های اجتماعی و نیز پرهیز از نگاه تهدیدی و یا فرصتی صرف بوده و تلاش گردیده تا انواع نگاهها مورد بررسی قرار گیرند.

در دنیای امروز شبکه های اجتماعی نقش بسیار مهمی در روابط مردم سرتاسر جهان ایفا می کنند به طوری که به جزءی جدایی ناپذیر از زندگی بیشتر مردم تبدیل شده اند.

شبکه های اجتماعی که از زیر شاخه های علوم اجتماعی است به بررسی روابط بین انسانها، گروهای انسانی و سازمانها می پردازد.

یکی از پدیده های شبکه های اجتماعی ظهور و رشد دنیاهای مجازی است. رسانه های اجتماعی به ابزارها و پلت فرم های آنلاین اطلاق می شوند که افراد  جهت اشتراک گذاری عقاید، تجارب و نیازمندیها و هر نوع شیوه و افکار متناسب با شخصیت خود از آن استفاده می کنند. رسانه های اجتماعی از اشکال مختلف و گوناگونی همچون متن، تصاویر، صدا، فیلم و کلیپ تشکیل می شود. همچنین شبکه های اجتماعی و وب سایتها و سرویسهایی که به شما این امکان را می دهند که با افراد دیگر در یک فضای مجازی بدون تایید اصالت واقعی طرف مقابل ارتباط برقرار نمایید. و نیز به عضویت گروههای مورد علاقه خود در قالب جایگاه شخصیتی خود درآمده و نوشته ها و هر گونه مطالب به اشتراک گذاشته و آنها را بتوانیم ببینیم و بخوانیم.

همچنان که الگوهای ارتباطی به طور روزافزونی از مرزهای ملی فراتر می رود آمار اتصال به اینترنت و شبکه های اجتاعی و کاربران آن به طور تصادعی در جهان در حال رشد است. انتشار پر شتاب شبکه های اجتماعی در اینترنت ارتباط همزمان میان بخشهای وسیعی از جهان را ممکن ساخته است.

با توجه به اینکه یکی از رسالتهای شبکه های اجتماعی جایگزینی و یا موازی کاری با نقش رسانه ها می باشد و امروزه شاهد نقش رسانه ها و میزان نفوذ آنها در جوامع مختلف بر کسی پوشیده نمی باشد.

برخی از نظریه پردازان معتقدند که امروز، جهان در دست کسی است که رسانه ها را در اختیار داشته باشد. و نقش عمده رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی باعث شده که اهمیت رسانه ها تا این  حد مورد توجه قرار گیرند.

از سوی دیگر شبکه های اجتماعی سکان دار اقیانوس پر تلاطم اینترنت شده اند. در کشور ما نیز از این دست شبکه ها بسیار فعال شده اند و هر روز نیز در حال گسترش و فراوانی هستند. و تلاش دارند به دور از حواشی و مشکلات اخلاقی و اجتماعی که در اکثر شبکه های اجتماعی غربی موجود می باشد، برای کاربران ایرانی محیطی جذاب و مناسب را فراهم کنند که این کار با توجه به جذابیت بالای شبکه های اجتماعی غربی با عنایت به جمعیت بالای جوان کشور و نیز هزینه های سنگین این شبکه ها برای جذب مخاطب بسیار مشکل و دشوار می باشد.

مضرات شبکه های اجتماعی

تکنولوژی ممکن است در بسیاری از ابعاد زندگی به ما کمک کند، امام این لزوماً به این معنا نیست که تکنولوژی حتماً به نفع روح و جسم و روان انسان است.

و نیز در صورت عدم رعایت اصول ایمنی و نداشتن اطلاعات کافی، مضراتی همچون فاصله گرفتن جوانان از خانواده و زندگی حقیقی و تضعیف هویت ملی و مذهبی کاربران و نیز انحراف بوده ضمناً باید دانست که این شبکه های اجتماعی نیست که برای ما مضر می باشد در واقع وابستگی بیش از حد و غیر واقعی است که باعث صدمات زیاد و بعضاً جبران ناپذیری می گردد. همچنین این فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی هستند که می توانند با توجه به نیازهای یک جامعه و تقویت نقاط ضعف باعث انحطاط و تخریب هویتی و شخصیتی گردند.

فواید شبکه های اجتماعی

سهولت گفتگو و تبادل اطلاعات با دیگران از طریق شبکه های اجتماعی که اگر در مباحث آموزنده و علمی به کار گرفته شود به بالا رفتن فرهنگ افراد و جامعه کمک می کند و نیز سرعت بالای تبادل اطلاعات و ناشناخته ماندن مبادله کنندگان در صورت تمایل و کمی هزینه های تبادل اطلاعاتی از دیگر فواید شبکه های اجتماعی می باشد. همچنین به روز بودن اطلاعات و استفاده از مطالب علمی و گرفتن جواب سوالات خود در شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاشتن بین اعضا را می توان از دیگر فواید شبکه های اجتماعی به شمار آورد. به هر حال در استفاده از شبکه های اجتماعی مثل خیلی از موارد دیگر در زندگی این جایگاه و شخصیت ذاتی افراد است که روش استفاده را مشخص نموده و می توان به هر نحوی که می خواهند از آن بهره مند شوند.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/5273.html

Page Generated in 0/0080 sec