شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 7208تاریخ: 1393/3/8 15:19
صندلی بذرپاش چگونه به لاریجانی نزدیک شد؟
چرا برخی بی‌تجربه‌ها به صندلی‌های ویژه دست یافتند؟
صندلی بذرپاش چگونه به لاریجانی نزدیک شد؟
در حالی که هنوز نسبت دقیق بذرپاش با فراکسیون اقلیت اصولگرایان و حامیان حداد عادل در مجلس مشخص نیست، به نظر می‌رسد انتخاب اعضای هیات رییسه و تغییرات آن نیز، اندکی قبل از انتخابات رسمی در روز برگزاری جلسه علنی صورت گرفته است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم صراط نوشت : تغییرات سومین هیات رییسه منتخب مجلس نهم اگرچه بسیار اندک است اما در خصوص چگونگی اعتماد نمایندگان به برخی از کاندیداها، ابهامات فراوانی وجود دارد.

نمایندگان مجلس نهم در سومین سال فعالیت خود در مجلس، هیات رییسه جدید را برای یک سال دیگر انتخاب کردند که براین اساس، رییس و دو نایب رییس مجلس بدون تغییر باقی ماندند و از میان ضرغام صادقی، محمدحسین فرهنگی، مهرداد بذرپاش، محمد دهقان، علیرضا منادی، سپیدان حسین سبحانی نیا، جواد جهانگیرزاده، اسماعیل کوثری، جواد هروی، امیرحسین قاضی زاده و شاهین محمدصادقی 6 نفر اول به عنوان دبیر هیات رییسه انتخاب شدند.

 

همچنین در رقابت سید شریف حسینی، محمد آشوری، بهروز نعمتی، احمد امیرآبادی، محسن علیمردانی، کمال علیپور و محمد قسیم عثمانی، سه نفر اول به عنوان ناظر هیات رییسه برگزیده شدند.

 

در این میان رای نیاوردن افرادی مانند جهانگیرزاده، هروی و محمدصادقی و راهیابی افرادی مانند بذرپاش، دهقان و حتی ضرغام صادقی به هیات رییسه غیرمنتظره و غیرقابل پیش بینی بوده است.

 

در میان افراد جامانده، نمایندگان باسابقه ای که سال ها در هیات رییسه مجلس بوده و در میان نمایندگان شناخته شده تر بودند نیز به چشم می خورد. اما ظاهرا عدم انتخاب انها به مسائلی غیر از نظر صریح نمایندگان نیز باز می گردد.

 

بر اساس اطلاعات رسیده به صراط، برخی نمایندگان برای راهیابی به هیات رییسه، از قبل با رییس مجلس مذاکره – لابی – کرده و موافقت او را برای حضور در صندلی های بالاتر پارلمان جلب کرده بودند!

 

بر این اساس، تاثیرگذاری این لابی مهم ترین عامل در انتخاب اعضای جدید هیات رییسه به شمار می رفت به گونه ای که افراد مورد اشاره حتی پیش از برگزاری انتخابات هیات رییسه، در جلسه علنی مجلس نیز از رای خود مطمئن بودند!

 

با این استدلال توجیه برخی ابهامات سرگیجه آور، راحت تر انجام می‌شود. مثلا اینکه چگونه نماینده باتجربه ای چون جهانگیرزاده - که سالها در هیات رییسه عضو بوده و از اعضای فراکسیون رهروان ولایت با بیش از 170 عضو به شمار می رود – از حضور در هیات رییسه محروم می‌شود حالا قابل فهم تر است.

از طرفی، اینکه فردی کم تجربه و ناشناخته تر در میان نمایندگان مانند مهرداد بذرپاش – که تنها سی و سه سال دارد، اولین دوره حضور خود در مجلس را سپری می کند و عضو فراکسیون اقلیت اصولگرایان با اندکی بیش از 80 نماینده محسوب می شود و در آغاز مجلس نهم همراه با نمایندگان همسو با خود از حامیان حداد عادل در مقابل ریاست لاریجانی به شمار می‌رفت – ناگهان با 167 رای - آرایی تقریبا برابر با تعداد اعضای فراکسیون رهروان(!) - به عنوان نفر سوم سر از هیات رییسه درمی آورد قابل فهم است.

 

با این وصف، در حالی که هنوز نسبت دقیق بذرپاش با فراکسیون اقلیت اصولگرایان و حامیان حداد عادل در مجلس مشخص نیست، به نظر می رسد انتخاب اعضای هیات رییسه و تغییرات آن اندکی نیز قبل از انتخابات رسمی در روز برگزاری جلسه علنی صورت گرفته است.

 

 

کاندیداهای دبیری هیئت رییسه مجلس

میزان آرا

فراکسیون

ضرغام صادقی

190

اصولگرایان

محمدحسین فرهنگی

188

اصولگرایان رهروان ولایت

مهرداد بذرپاش

167

اصولگرایان

محمد دهقان

149

اصولگرایان

علیرضا منادی سپیدان

129

رهروان ولایت

حسین سبحانی نیا

120

رهروان ولایت

جواد جهانگیرزاده

---

رهروان ولایت

اسماعیل کوثری

----

اصولگرایان

جواد هروی

---

اصولگرایان رهروان ولایت

امیرحسین قاضی زاده

---

اصولگرایان

شاهین محمدصادقی

---

اصولگریان رهروان ولایت

 

 

 

کاندیداهای ناظر هئیت رییسه مجلس

میزان آرا

فراکسیون

سید شریف حسینی

139

اصولگرایان رهروان ولایت

محمد آشوری

132

اصولگرایان رهروان ولایت

بهروز نعمتی

112

اصولگرایان رهروان ولایت

احمد امیرآبادی

---

اصولگرایان

محسن علیمردانی

---

اصولگرایان رهروان ولایت

کمال علیپور

---

اصولگرایان رهروان ولایت

محمد قسیم عثمانی

---

اصولگرایان رهروان ولایت

 

 


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/7208.html

Page Generated in 0/0274 sec