شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 73084تاریخ: 1398/6/5 18:20
​توسعه اقتصادی بدون توسعه حسابداری و حسابرسی امکان‌پذیر نیست
مدیرعامل بانک صادرات ایران در همایش تخصصی حسابرسان، حسابداران و مدیران ارشد انجمن حسابرسی:
​توسعه اقتصادی بدون توسعه حسابداری و حسابرسی امکان‌پذیر نیست
مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: توسعه اقتصادی بدون توسعه حسابداری و حسابرسی امکان‌پذیر نیست زیرا حسابداری و حسابرسی هم ابزار شفافیت هستند و هم ابزار پاسخگویی.

به گزارش شبکه خبری ایرانیان به نقل ازروابط‌عمومی بانک صادرات ایران، حجت‌اله صیدی در «همایش تخصصی حسابرسان، حسابداران و مدیران ارشد» که با عنوان «نقش حسابرسان در توسعه اقتصاد» در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، اهمیت جایگاه حرفه حسابرسی و حسابداری در اقتصاد کشور را بسیار ارزشمند و تأثیرگذار عنوان کرد و تأکید کرد دستیابی به برخی استانداردها در این حوزه افتخارآمیز است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در این همایش که با تقدیر از دکتر عباس هشی، دکتر علی ثقفی و دکتر مهدی کرباسیان، اساتید با سابقه و حرفه‌ای حسابداری کشور آغاز شد، افزود: توسعه امری تدریجی است و انتظار برای توسعه‌یافتگی در کوتاه‌مدت، منطقی نیست.
صیدی که در پنل تخصصی این همایش سخن‌ می‌گفت، افزود: الحمدلله حسابرسی در ایران توسعه مطلوبی پیدا کرده است. هم استانداردهای ملی خود را دارد، هم با وجود جامعه حسابداران رسمی و سازمان حسابرسی، ساختار مناسبی یافته است و هم  رویه‌ها و دستورالعمل‌های کارآمد دارد. قطعأ میزان توسعه‌یافتگی  حرفه حسابرسی، کمتر از سایر حوزه‌ها در اقتصاد کشور نیست. ارائه چند فهرست متنوع از نامزدهای صاحب‌نام و باتجربه برای انتخابات پیش‌رو، خود نشان از توسعه‌یافتگی این حرفه دارد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: بنده به عنوان کسی که کارحرفه‌ای خود را با حسابرسی آغاز کرده و اکنون نزدیک به سه دهه است که مشتری حسابرسان هستم، اولا ارزیابی مناسبی از کیفیت حسابرسی در ایران دارم ثانیا پیشنهاد می‌کنم انتخابات پیش‌رو را فرصتی برای ارتقای حرفه حسابداری بدانیم.
حجت‌اله صیدی ارتقای «شفافیت» در کشور را زمینه‌ساز کاهش فساد دانست و تصریح کرد: جامعه حسابرسان می تواند برای تحقق این هدف، برنامه ریزی مناسبی کرده و نقش مؤثر خود را به خوبی ایفا کند.
صیدی در ادامه خواستار ارتقای ساختار حرفه حسابرسی نیز شد و تاکید کرد: در این حوزه به طور مشخص باید بین جامعه حسابداران و سازمان حسابرسی تعامل و همکاری بیشتری صورت بگیرد چراکه هر دو نهاد از ارکان رکین اقتصاد و حرفه حسابداری و حسابرسی هستند. گفتگوی حرفه‌ای و مستمر و تعامل مؤثر بین این دو در سال‌های گذشته به اندازه کافی نبوده است. اگر این دو نهاد  باهم همکاری مؤثرتری داشتند -که البته الزامات خودش را دارد- ما سال‌ها پیش سوء تفاهمی به نام تهیه صورت‌های مالی بانک‌ها بر اساس IFRS نداشتیم و الان وضعیت بهتری در گزارشگری مالی شاهد بودیم. هم وضعیت گزارشگری مالی بانک‌ها و مؤسسات مالی بهتر بود و هم حرفه حسابرسی نقش خود را مؤثرتر انجام می‌داد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه باید فرصت انتخابات پیش رو را برای تولد دیگری در این حوزه غنیمت بدانیم، لزوم مشارکت و حضور حسابرسان در دادگاه‌های فساد مالی را مطرح کرد و گفت: پیشتر پیشنهاد داده بودم که در کنار تلاش برای ارتقای «شفافیت» توسط حسابداران و حسابرسان، حرفه حسابداری و حسابرسی نقش مؤثر دیگری هم می‌تواند در این رابطه ایفا کند و با توجه به پیچیدگی مسائلی که در دادگاه‌های فساد مالی مطرح می‌شود، حضور هیئت‌منصفه همانند جرم‌های مطبوعاتی و سیاسی، خیلی می‌تواند در تصمیم‌گیری قضات محترم مؤثر باشد و از آن مهمترحضور اثرگذار حسابداران و حسابرسان خبره در این هیئت‌منصفه است چرا که خیلی از اتفاق‌هایی که در کشور رخ داده و اکنون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، پیچیدگی حرفه‌ای خود را دارد.​


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/73084.html

Page Generated in 0/0190 sec